Πολιτική Υγείας

Εμπειρογνώμονας Λοιμώδη Νοσήματα: «Ανόητο» να μην εμβολιάζουμε μικρά παιδιά εάν τα εμβόλια COVID-19 βρεθούν ασφαλή

Εμπειρογνώμονας Λοιμώδη Νοσήματα: «Ανόητο» να μην εμβολιάζουμε μικρά παιδιά εάν τα εμβόλια COVID-19 βρεθούν ασφαλή

«Εάν το παιδί σας είναι αυτό που καταλήγει στη ΜΕΘ ICU για μια εβδομάδα ή εάν το παιδί σας αναπτύξει μακρά COVID και απομακρυνθεί για ένα εξάμηνο από το σχολείο και δεν φτάσει στο κολέγιο ή χάσει την αθλητική του υποτροφία, δεν υπάρχει τίποτα ήπιο γι 'αυτό», είπε ο Παβία.

Εμπειρογνώμονας Λοιμώδη Νοσήματα: «Ανόητο» να μην εμβολιάζουμε μικρά παιδιά εάν οι βολές COVID-19 βρεθούν ασφαλείς και αποτελεσματικές, λέει ειδικός. Ένας εμπειρογνώμονας είπε ότι τα μικρά παιδιά «αξίζουν προστασία» έναντι της COVID-19 όσο και οι ηλικιωμένοι. Το CDC δεν συμβουλεύει τα σχολεία να απαιτούν εμβόλια COVID για μαθητές

Ο ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Marty Makary, συζητά πώς θα μπορούσαν να φαίνονται τα μέτρα κορωνοϊού όταν τα σχολεία ξανανοίξουν το φθινόπωρο

Εάν οι τρέχουσες κλινικές δοκιμές και οι ρυθμιστές συμπεράνουν ότι τα εμβόλια COVID-19 σε μικρότερα παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ένας εμπειρογνώμονας της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής (IDSA) είπε ότι “θα ήμασταν ανόητοι να μην εμβολιάζουμε” παιδιά.

Τα σχόλια από τον Δρ. Andrew Pavia, επικεφαλής του Τμήματος Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, αναπληρωτή καθηγητή εσωτερικής ιατρικής, καθηγητή παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα και συναδέλφους στο IDSA, έρχονται καθώς η συζήτηση για το άνοιγμα του σχολείου εντείνεται.

“Ως κάποιος που φροντίζει πολύ άρρωστα παιδιά, με τρελαίνει να ακούω ξανά και ξανά ότι ο ιός δεν είναι σοβαρός για τα παιδιά”, δήλωσε ο Παβία σε μια εικονική IDSA, ενημέρωση του CDC την Τρίτη.

“Δεν είναι τόσο σοβαρό όσο είναι για τους ενήλικες και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους ενήλικες, αλλά από κάθε μέτρο, ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος από τον αντίκτυπο της γρίπης.”

Ενώ τα παιδιά αντιμετωπίζουν χαμηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου μετά τη μόλυνση, εμφανίζονται κακά αποτελέσματα που περιλαμβάνουν νοσηλεία, θάνατο και μια σπάνια φλεγμονώδη ασθένεια (MIS-C).

Ο Παβία εξήγησε ότι οι πάροχοι χορηγούν εμβόλια γρίπης σε παιδιά για να τα προστατεύσουν και να μειώσουν τη μετάδοση στην κοινότητα.

“Εάν τα εμβόλια αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά για παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών και για μικρότερα παιδιά, νομίζω ότι θα ήταν ανόητο να μην τα εμβολιάσουμε.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, αλλά αξίζουν προστασία όπως και οι ηλικιωμένοι », συνέχισε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή ότι η επιστροφή στην προσωπική μάθηση στα σχολεία αυτό το φθινόπωρο είναι προτεραιότητα και ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται σε εσωτερικούς χώρους από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η καθοδήγηση, που προορίζεται για τα σχολεία K-12, σημείωσε επίσης ότι η “προώθηση του εμβολιασμού” μπορεί να διευκολύνει τις περιοχές “να επιστρέψουν με ασφάλεια στην προσωπική μάθηση, καθώς και εξωσχολικές δραστηριότητες και αθλήματα”.

Επί του παρόντος, μόνο το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια έκτακτης ανάγκης σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών το φθινόπωρο. Ορισμένοι που αντιτίθενται στη χρήση εμβολίων COVID-19 σε παιδιά ανησυχούν ότι η πιθανότητα σπάνιων σοβαρών παρενεργειών από τον εμβολιασμό θα αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά από την ίδια την COVID-19.

Για όλες τις επιλέξιμες ηλικιακές ομάδες μέχρι στιγμής, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και ρυθμιστικές υπηρεσίες έχουν τονίσει ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερβαίνουν κατά πολύ τον κίνδυνο παρενεργειών. Μερικοί γονείς που υποστηρίζουν την επιστροφή στις προσωπικές τάξεις αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες που επιδεινώνονται αφήνοντας δουλειές για τη φροντίδα των παιδιών εν μέσω απομακρυσμένων τάξεων.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα συνδικάτα δασκάλων υποστήριξαν ότι τα σχολεία δεν θα ήταν έτοιμα να ανοίξουν εκ νέου έως ότου εμβολιαστούν όλα τα μέλη του σχολικού προσωπικού.

Μερικοί δάσκαλοι φοβούνται να επιστρέψουν στην τάξη σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ενώ άλλοι ανησυχούν για την έκθεση και τη διάδοση λοιμώξεων στα μέλη της οικογένειας κατά το τελευταίο έτος. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το κλείσιμο και η απομόνωση που σχετίζονται με την πανδημία επιδείνωσαν την ψυχική υγεία των νέων.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε μια αύξηση στις νοσηλείες που σχετίζονται με τη διατροφική διαταραχή μεταξύ των εφήβων, ενώ μια άλλη παρουσίασε αύξηση των ψυχιατρικών εισαγωγών. Μερικά παιδιά θέλουν να επιστρέψουν σε προσωπικές τάξεις και εξωσχολικά για να κοινωνικοποιηθούν με φίλους.

«Εάν το παιδί σας είναι αυτό που καταλήγει στη ΜΕΘ ICU για μια εβδομάδα ή εάν το παιδί σας αναπτύξει μακρά COVID και απομακρυνθεί για ένα εξάμηνο από το σχολείο και δεν φτάσει στο κολέγιο ή χάσει την αθλητική του υποτροφία, δεν υπάρχει τίποτα ήπιο γι ‘αυτό», είπε ο Παβία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC συνιστά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών άνω των 12 ετών

Κλινικές δοκιμές σε μικρότερα παιδιά με μειωμένες δόσεις εμβολίου covid-19 από τη Phizer

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός - Όσα είπε για τις εγκύους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρίνει ότι θα πρέπει να προηγηθεί ο εμβολιασμός covid των ενηλίκων παγκοσμίως έναντι των παιδιών

Η σπάνια νοσηλεία COVID-19 σε εφήβους δεν προκάλεσε θανάτους κατά τη διάρκεια μελέτης των CDC

Ποιες χώρες εξετάζουν τον εμβολιασμό παιδιών

Εμβολιασμός παιδιών από 12 έως 15 ετών - Οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα της Επιτροπής

Με ποιους όρους θα εμβολιαστούν τα παιδιά

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι είπε για τα εμβόλια mix & match

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.