Πολιτική Υγείας

Δρ Vivek Murthy ΗΠΑ: “Ο κορωνοϊός είναι αυτό που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο”

Δρ Vivek Murthy ΗΠΑ: “Ο κορωνοϊός είναι αυτό που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο”

Εάν αποτύχουν οι νομικές προκλήσεις, η διοίκηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της εντολής σε μικρότερες εταιρείες παρά τα επιχειρήματα ότι η πανδημία θα έχει ουσιαστικά «λήξει» μέχρι να τεθούν σε ισχύ αυτές οι εντολές

Δρ Vivek Murthy ΗΠΑ: Οι συμμετέχοντες στην επιτροπή υποστηρίζουν ότι οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις που ακρωτηριάζουν τις αεροπορικές εταιρείες είναι αποτέλεσμα των εργαζομένων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους σχετικά με τις εντολές εμβολίων. Ο αμερικανός χειρουργός στρατηγός Vivek Murthy υπερασπίστηκε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο covid-19 στον χώρο εργασίας, επιμένοντας ότι ο ιός είναι αυτός που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παράγοντα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εισήγαγε μια εντολή εμβολίου για κάθε επιχείρηση με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Ο αμερικανός χειρουργός στρατηγός Vivek Murthy υπερασπίστηκε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο covid-19 στον χώρο εργασίας, επιμένοντας ότι ο ιός είναι αυτός που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παράγοντα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εισήγαγε μια εντολή εμβολίου για κάθε επιχείρηση με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Η εντολή έχει ήδη συναντήσει σημαντική αντίθεση, με μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από τουλάχιστον 27 πολιτείες.  Τουλάχιστον μία από τις αγωγές υποστηρίζει ότι η εντολή θα προκαλέσει τραυματισμούς και κακουχίες στις οικογένειες των εργαζομένων, καθώς και οικονομική αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα εργασίας και διανομής. Ο Murthy, ωστόσο, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι του είπαν «ξανά και ξανά» ότι αυτό που «πραγματικά» βλάπτει την οικονομία είναι ο ίδιος ο ιός. “Εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αρρωστήσει λόγω της COVID και απρόβλεπτα αποσύρθηκαν από την εργασία”, δήλωσε ο Murthy στο ABC “αυτή την εβδομάδα “. «Εκατομμύρια άλλοι χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα και να σκεφτούν πόσο ενοχλητικό ήταν αυτό για τις επιχειρήσεις». «Απλώς έχετε αυτό κατά νου: Αυτά δεν είναι νέα», συνέχισε. “Εκτός από το ότι το κάναμε αυτό ιστορικά, και στη σύγχρονη εποχή, χρειαστήκαμε εμβόλια για τον στρατό, χρειαστήκαμε εμβόλια σε νοσοκομειακά συστήματα, σε αυτά στα οποία εργάστηκα επίσης.” Η εντολή του Νόμου για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία OSHA για το εμβόλιο θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

Τα δημόσια σχολεία της κομητείας Seminole έχουν εφαρμόσει μια εντολή κάλυψης προσώπου/μάσκας για μαθητές για 30 ημέρες, εκτός εάν κάποιος γονέας επιλέξει να εξαιρεθεί από την απαίτηση.

Ο Murthy ανέφερε και πάλι τα 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ κάθε μέρα, που στην πραγματικότητα αναφέρεται στον κυλιόμενο μέσον όρο των επτά ημερών, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στα 73.145 με 31.923 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times.

Εάν αποτύχουν οι νομικές προκλήσεις, η διοίκηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της εντολής σε μικρότερες εταιρείες παρά τα επιχειρήματα ότι η πανδημία θα έχει ουσιαστικά «λήξει» μέχρι να τεθούν σε ισχύ αυτές οι εντολές: Μόλις το 68% των κατοίκων της Αμερικής έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου, με το 59% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο. «Σίγουρα, τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού», είπε ο Murthy απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της εντολής.

«Το επίκεντρο είναι η εφαρμογή του τρέχοντος κανόνα που έχει θέσει ο Νόμος για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία OSHA, και αυτό τονίζει αυτό που αναφέραμε πρόσφατα σε μια έκθεση – ότι οι μέσες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν αυτές τις απαιτήσεις παρατηρούν αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού κατά 20%.

Ο Μέρθι υποστήριξε ότι τέτοιες εντολές «αποτελούν βασικό μονοπάτι εξόδου από την πανδημία». Είπε επίσης ότι ήταν «επιφυλακτικά αισιόδοξος», αλλά ότι το έθνος «δεν μπορεί να πάρει το πόδι μας από το γκάζι μέχρι να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

11 πολιτείες των ΗΠΑ εναντίον Μπάιντεν για το επιχειρηματικό εμβόλιο covid-19

Νέοι κανόνες Μπαιντεν από 4 Ιανουαρίου 2022 για τις εντολές εμβολιασμού covid-19

Ο εμβολιασμός των παιδιών θα αποτρέψει ένα άλλο κύμα COVID-19 ελπίζουν οι ΗΠΑ

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Οι θάνατοι και τα κρούσματα covid-19 στις ΗΠΑ ανέβηκαν στα επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον περασμένο χειμώνα,

Η νέα εντολή Mπάιντεν θα επηρεάσει περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.