Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Δήμος Αθηναίων: Προσφέρει στους δημότες δωρεάν εξετάσεις και συμβουλευτική

Δήμος Αθηναίων: Προσφέρει στους δημότες δωρεάν εξετάσεις και συμβουλευτική

Τα Πολυδύναμα Ιατρεία του δήμου θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους υγείας, παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφορίες και ενημέρωση. Οι γυναικολόγοι, οι μαστολόγοι και οι δερματολόγοι των Δημοτικών Ιατρείων θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δημότες διενεργώντας προληπτικές εξετάσεις.

Δήμος Αθηναίων: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου (4/2), η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων θέλει να αναδείξει τη σημασία της ισότητας στην υγεία, της προσβασιμότητας σε δομές φροντίδας και της έγκαιρης παρέμβασης. Έτσι, η εβδομάδα από τις 5/2 μέχρι και τις 9/2 θα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη.

Τα Πολυδύναμα Ιατρεία του δήμου θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους υγείας, παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφορίες και ενημέρωση. Οι γυναικολόγοι, οι μαστολόγοι και οι δερματολόγοι των Δημοτικών Ιατρείων θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δημότες διενεργώντας προληπτικές εξετάσεις. Ο έλεγχος περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, αξιολόγηση προηγούμενων εξετάσεων, συνταγογράφηση και συμβουλευτική πρόληψης. Ταυτόχρονα, όλα τα Πολυδύναμα Κέντρα θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ενάντια στον ουρολογικό καρκίνο, οι οποίες θα δρομολογηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς απαιτείται προετοιμασία του λήπτη υπηρεσιών υγείας.

Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο (05/02/2024- 09/02/2024), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και μόνο κατόπιν ραντεβού:

1ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο – Αθήνα

(Σόλωνος 78, τηλ. για ραντεβού 2103626587 – 09:00-20:00)

Γυναικολόγος 09:00 – 13:00

Δερματολόγος 08:00 – 13:00

2ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος

(Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, τηλ. για ραντεβού 2109239865 – 09:00-20:00)

Γυναικολόγος 13:00 – 17:00

Δερματολόγος 09:00 – 13:00

3ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα

(Πειραιώς 108, τηλ. για ραντεβού 2144088700 – 09:00-15:00)

Γυναικολόγος 09:00 – 13:00

6ο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη

(Χανίων 4Β, τηλ. για ραντεβού 2108836200 – 09:00-20:00)

Γυναικολόγος 09:00 – 13:00

Δερματολόγος 15:00 – 17:00

Μαστολόγος 09:00 – 13:00

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παίζοντας θέατρο με τα φρούτα» από τον Δήμο Αθηναίων

Απεβίωσε η αρχαιολόγος και πρώην πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη Αιμιλία Γερουλάνου

Δήμος Αθηναίων: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με Νίκο Πορτοκάλογλου και Μαρίνα Σάττι

Στο πλευρό των αστέγων ομάδες υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων εν μέσω καύσωνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Επισημάνσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το γραφείο δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση των προβλημάτων και των λύσεων. Χρειαζόμαστε ενωμένους, δυνατούς Ιατρικούς Συλλόγους».

Close Icon