Πολιτική Υγείας

Δήμος Αθήνα: Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην πρωτεύουσα

Δήμος Αθήνα: Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην πρωτεύουσα

Λόγω των μέτρων προστασίας της υγείας οι επισκέψεις θα γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 210-5246515.

Δήμος Αθήνα: Σύντομα ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αθηναίων, το οποίο θα στεγάζεται σε ανακαινισμένο χώρο και συγκεκριμένα στο κεντρικό κτίριο του ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης) που βρίσκεται στην Πειραιώς 35 στο Κέντρο.

Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε άστεγους και άπορους δημότες, ενώ θα γίνονται και συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Λόγω των μέτρων προστασίας της υγείας οι επισκέψεις θα γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 210-5246515. Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο που περιλαμβάνει τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, όπως, συμπυκνωτή οξυγόνου, καρδιογράφο, απινιδωτή, νεφελοποιητές, ωτοσκόπιο, συσκευές αναρρόφησης, οξύμετρα, πιεσόμετρα, μετρητές σακχάρου κ.ά.

Εκτός από αυτό όμως, αξίζει να αναφέρουμε ότι παράλληλα συνεχίζει τη λειτουργία του το εξεταστήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Άστεγων του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 3 και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους άστεγους της πρωτεύουσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

H κατάσταση των εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών στον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων στην υπηρεσία των ανθρώπων με θέματα υγείας

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό του προσωπικού των νοσοκομείων αναφοράς της Αθήνας

Ο Δήμαρχος της Αθήνας “αγκαλιάζει” τις ευπαθείς ομάδες πολιτών

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων από την Πολιτική Προστασία

Πολιτική Προστασία: Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία από 1/2

Κεραμέως: Επαναλειτουργία με τήρηση αυστηρών κανονισμών των Γυμνασίων και Λυκείων από Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Στις περιοχές με αυξημένο φορτίο τα λύκεια θα λειτουργούν εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση. Ωστόσο τα λύκεια ειδικής αγωγής θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Παπαευαγγέλου: Θα φανεί ποιοι ήταν οι σοβαροί λαοί της Ευρώπης

Παπαευαγγέλου: Παρά τους αυστηρούς ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με τη μάσκα. Στα μεγάλα αστικά κέντρα υπολογίστηκε μόλις 16 τοις εκατό αύξηση της κινητικότητας. Έχουμε τη δυνατότητα να προλάβουμε αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Παρακολουθούμε καθημερινά όλους τους δείκτες.

Υπουργείο Υγείας : Συντονισμός και ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης

Για το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού Δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.