Πολιτική Υγείας

Διαβατήριο Εμβολιασμός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιτίθεται στην ιδέα προς το παρόν

Διαβατήριο Εμβολιασμός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αντιτίθεται στην ιδέα προς το παρόν

Στις Η.Π.Α., το ζήτημα έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό κομματικό, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να αντιτίθενται κυρίως στην ιδέα. Για παράδειγμα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, εξέδωσε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή για την απαγόρευση της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων στην πολιτεία, ενώ η Δημοκρατική Νέα Υόρκη έγινε το πρώτο κράτος που κυκλοφόρησε ψηφιακό διαβατήριο εμβολίου όταν κυκλοφόρησε πρόσφατα το λεγόμενο Πέρασμα «Υπέρτερος».

Διαβατήριο Εμβολιασμός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν υποστηρίζει τη χρήση διαβατηρίων εμβολίων κορωνοϊού για ταξίδια, δήλωσε εκπρόσωπος. Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Margaret Harris είπε ότι η παγκόσμια υπηρεσία υγείας δεν υποστηρίζει τη χρήση αυτών των διαβατηρίων – απόδειξη ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 – επειδή δεν είναι ακόμη γνωστό εάν όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού μπορούν να τον μεταδώσουν.

Αναφέρθηκε στις ανησυχίες για το μετοχικό κεφάλαιο ως άλλο λόγο που ο ΠΟΥ δεν υποστηρίζει τη χρήση τους αυτή τη στιγμή. “Εμείς, όπως ο ΠΟΥ, λέμε σε αυτό το στάδιο ότι δεν θα θέλαμε να δούμε το διαβατήριο εμβολιασμού ως απαίτηση εισόδου ή εξόδου, επειδή δεν είμαστε σίγουροι σε αυτό το στάδιο ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση”, δήλωσε η Χάρις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών, Ρόιτερς.

Στις ΗΠΑ, το ζήτημα των διαβατηρίων εμβολίων έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό κομματικό, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να αντιτίθενται κυρίως στην ιδέα.

“Υπάρχουν όλες αυτές οι άλλες ερωτήσεις, εκτός από το ζήτημα της διάκρισης εις βάρος των ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν το εμβόλιο για τον έναν ή τον άλλο λόγο”, πρόσθεσε. Τα νέα έρχονται όταν ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους μίλησε επίσης για διαβατήρια εμβολίων, λέγοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα τους δώσει εντολή για ταξιδιώτες ή επιχειρήσεις μετά τη λήξη της πανδημίας.

“Αμφιβάλλω ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι ο κύριος κινητήρας της έννοιας του διαβατηρίου εμβολίων”, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, στο podcast Politico Dispatch τη Δευτέρα.

“Μπορεί να συμμετέχουν στη διασφάλιση ότι τα πράγματα γίνονται δίκαια και ισότιμα, αλλά αμφιβάλλω αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να είναι το κύριο στοιχείο αυτού”, πρόσθεσε.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η υποχρέωση διαβατηρίων εμβολίων θα μπορούσε να επιταχύνει το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών. Ωστόσο, το ζήτημα των διαβατηρίων εμβολίων είναι περίπλοκο και έχει συζητηθεί έντονα σε όλον τον κόσμο, με ερωτήσεις σε μεγάλο βαθμό σχετικά με το πόσες κυβερνήσεις, εργοδότες και τόποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν για την κατάσταση εμβολιασμού ενός ατόμου.

Στις Η.Π.Α., το ζήτημα έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό κομματικό, με τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να αντιτίθενται κυρίως στην ιδέα. Για παράδειγμα, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, εξέδωσε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή για την απαγόρευση της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων στην πολιτεία, ενώ η Δημοκρατική Νέα Υόρκη έγινε το πρώτο κράτος που κυκλοφόρησε ψηφιακό διαβατήριο εμβολίου όταν κυκλοφόρησε πρόσφατα το λεγόμενο Πέρασμα «Υπέρτερος».

Ωστόσο, ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορεί να εξετάσουν την ανάπτυξη τρόπων για να επιβεβαιώσουν ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί.

Ο Fauci μίλησε επίσης για αυτό κατά την εμφάνισή του στο podcast Politico Dispatch, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις ή τα σχολεία ενδέχεται να απαιτήσουν διαβατήριο από όσους θέλουν να εισέλθουν στα κτίριά τους. “Δεν λέω ότι θα έπρεπε ή ότι θα το έκαναν, αλλά λέω ότι θα μπορούσατε να προβλέψετε πώς μια ανεξάρτητη οντότητα θα μπορούσε να πει,” καλά, δεν μπορούμε να σας αντιμετωπίσουμε, εκτός αν γνωρίζουμε ότι έχετε εμβολιαστεί “, αλλά δεν πρόκειται να δοθεί εντολή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση “, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στη Δανία ετοιμάζεται το ψηφιακό διαβατήριο για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Η πιστοποίηση εμβολιασμού και η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δανία: Τι είναι το «corona pass» - Πώς θα λειτουργεί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πόσες δόσεις εμβολίων περιμένουμε

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και στις 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα 50-54. Το επόμενο διάστημα και αφού έχουμε ένα αποτύπωμα του αριθμού των ραντεβού που θα έχουν κλειστεί, θα αποφασίσουμε το πότε θα ανοίξει η επόμενη ηλικιακή ομάδα, υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ήδη στην Ελλάδα έγιναν 2.530.000 εμβολιασμοί με έστω μία δόση (ποσοστό 16,75%), ενώ 777.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7,35%.

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μαρία Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. Όπως είπε όμως η πρόεδρος της επιτροπής, το εμβόλιο είναι διαφορετικό ως προς το είδος και το φορέα στον οποίο προσκολλάται σε σχέση με εκείνο της AstraZeneca.

Έκκληση γονέων για άνοιγμα σχολείων στο Λος Άντζελες

Ο Jonathon Zachreson, ένας γονέας από την Καλιφόρνια που ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες στη χώρα για να ανοίξει ξανά τα σχολεία, δήλωσε ότι πιστεύει πως τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών λειτουργούν «με το πρόσχημα της ασφάλειας» για να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών έναντι της παιδικής εκπαίδευσης.

Η ολική ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού του Ισραήλ "έβγαλε" τη μάσκα

"Είμαστε πρωτοπόροι του κόσμου αυτή τη στιγμή που έρχεται να αναδυθεί από τον κορωνοϊό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δημοσιογράφους. "Αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει."

Aκόμα κι αν η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ο Fauci το αρνείται

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι "συλλέγει κεράσια" δεδομένων για να κάνει ό,τι φαίνεται πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή χαλάρωση κάποιων μέτρων

"Με όλα τα πρωτόκολλα, προπληρωμένη κράτηση, κλειστά κλαμπ, μάσκες εάν οδηγείτε με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, χωρίς συγκεντρώσεις μετά τις ώρες του τσαγιού, το γκολφ είναι τόσο ασφαλές όσο μπορεί," είπε.