Πολιτική Υγείας

ΔΕΘ συνέντευξη τύπου: Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Υγεία στην συνέντευξη τύπου;

ΔΕΘ συνέντευξη τύπου: Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Υγεία στην συνέντευξη τύπου;

ΔΕΘ συνέντευξη τύπου: Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τα μέτρα που εξήγγειλε χτες κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, ενώ μίλησε και πάλι για τα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση από την προηγούμενη θητεία της και μέχρι σήμερα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνέντευξη τύπου της 87ης ΔΕΘ με τους δημοσιογράφους, κλήθηκε να σχολιάσει τη δημόσια υγεία. Επανέλαβε τα μέτρα που εξήγγειλε χτες κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, ενώ μίλησε και πάλι για τα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση από την προηγούμενη θητεία της και μέχρι σήμερα.

Αρχικά, σε ερώτηση για το πώς θα κατανεμηθούν οι 10.000 θέσεις στον κλάδο της Υγείας και σε ποιον χρονικό ορίζοντα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως 1000 γιατροί και 4000 νοσηλευτές θα ξεκινήσουν την εργασία τους σε οργανικές θέσεις του ΕΣΥ τους επόμενους μήνες. Έπειτα, αναγνώρισε πως όντως υπάρχει ζήτημα αποχωρήσεων ιατρικού προσωπικού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ωστόσο, επεσήμανε πως κάθε χρονιά οι αριθμοί είναι παρόμοιοι.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους τρόπους με τους οποίους ως Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ενισχύσει το ΕΣΥ, σταματώντας αυτή την αποδυνάμωσή του: “Θέλουμε σίγουρα να μπορούμε να πληρώνουμε τους γιατρούς μας καλύτερο. 10% οριζόντια αύξηση από τις αρχές του 2023, πέρα από τα ειδικά βοηθήματα που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της Covid. Πέρα από το οικονομικό, όμως, όπλα μας σε αυτή την προσπάθεια είναι και τα εξής: Οργάνωση, υποδομές, αξιοποίηση της τεχνολογίας και των διαθέσιμων πόρων.”

Τα μέτρα για τη δημόσια υγεία που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα
  • Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας
  • Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά
  • 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία
  • Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας
  • Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών
  • Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων
  • 4 νέα νοσοκομεία
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ;

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην 87η ΔΕΘ

Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την υγεία – Τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΓΝΘ "Γεώργιος Παπανικολάου"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης - Πρώτη μετά τη ΔΕΘ συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - Ίδρυση ειδικών μονάδων για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών.

Κυβερνητική επανεκκίνηση επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου με διπλό υπουργικό σε διάστημα μόνο 14 ημερών, καθώς αναμένεται νέα συνεδρίαση στις 11 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της μεταρρυθμιστικής επιτάχυνσης με «οδηγίες» προς τους υπουργούς για ταχύτητες, συνεργασία και αποτελεσματικότητα.

Η Greenpeace απαντά στη νέα έκδοση Net Zero Report

Greenpeace: Οι ηγέτες δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι υποστηρίζουν τη Συμφωνία του Παρισιού και το όριο θέρμανσης 1,5°C, εάν συνεχίσουν να επιτρέπουν νέα έργα ορυκτών καυσίμων.

Εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ασφάλεια των Ασθενών

Ασφάλεια Ασθενών: Τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης περισσότερων εθελοντών στην παροχή ΚΑΡΠΑ εξήρε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως ένα βασικό κομμάτι της ασφάλειας των ασθενών.

Συστάσεις Αγαπηδάκη για τον κίνδυνο λεπτοσπείρωσης και εν όψει της επέλευσης της νέας κακοκαιρίας

Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της λεπτοσπείρωσης, η οποία πολλές φορές εμφανίζεται, όπως μας λένε γιατροί, με ήπια συμπτώματα. Μπορεί δηλαδή κανείς να έχει πυρετό και γαστρεντερίτιδα και να μείνει στο σπίτι, να το υποτιμήσει, να θεωρήσει ότι θα περάσει. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Είναι σημαντικό να αναζητούμε βοήθεια πολύ γρήγορα. Όποιος έχει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, εξανθήματα ή συμπτώματα γαστρεντερίτιδας θα πρέπει να αναζητάει ιατρική βοήθεια, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί πίσω από αυτό να υπάρχει ζήτημα με τη λεπτοσπείρωση».

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Με φόντο λοιπόν τη νέα κακοκαιρία, σε λίγη ώρα (στις 13.00) αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.