Πολιτική Υγείας

ΔΕΘ Μητσοτάκης: “Μια ασυνήθιστη ΔΕΘ, με πολλά ΔΕΝ”

ΔΕΘ Μητσοτάκης: “Μια ασυνήθιστη ΔΕΘ, με πολλά ΔΕΝ”

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στην 87η ΔΕΘ και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του.

Διαφορετική ήταν  η φετινή ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 87η ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός μιλά για τα πρόσφατα πρωτοφανή γεγονότα που επισκίασαν την πορεία της χώρας και έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες ως προς την οικονομία, την υγεία και την δημόσια διοίκηση. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον.

 

Ο Πρωθυπουργός σαφώς και έχει δομήσει την ομιλία του γύρω από τα τραγικά συμβάντα στη Θεσσαλία, με την κακοκαιρία Daniel. Ενώ χαιρέτισε την Βουλγαρία ως τιμώμενη χώρα της 87ης ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σταθερότητα που προσφέρει στην Ελλάδα η διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας – ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως ό,τι χάθηκε στις πρόσφατες καταστροφές πρόκειται να ξαναγίνουν και πάλι. Μίλησε για την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης των κατοικιών, με την προσθήκη κινήτρων για όσους σπεύσουν να ασφαλίσουν τις οικίες τους. Αναφέρθηκε σε μια ασυνήθιστη ΔΕΘ, με πολλά ΔΕΝ. Όμως το μεγαλύτερο ΔΕΝ που τόνισε ο Πρωθυπουργός είναι το γεγονός πως δεν θα διακινδυνεύσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

«Ο όγκος νερού που έπεσε στη Θεσσαλία είναι έξω από κάθε σχεδιασμό. Δεν είναι άλλοθι, αλλά είναι προειδοποίηση για φαινόμενα που με βεβαιότητα θα χτυπήσουν. Οφείλει και η κοινωνία στο σύνολό της να λάβει μέτρα για την άμυνά της. Η Κλιματική Κρίση είναι εδώ. Μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά. Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να γίνει υποχρεωτική.Θα προχωρήσει και η ασφάλιση στην αγροτική παραγωγή.Πρέπει να ξεκινήσει δημόσιως διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση, όλων των περιουσιών, από φυσικές καταστροφές»

«Είδα ξανά και τις δύο όψεις του κράτους μας. Τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη συχνή μετάθεση ευθυνών. Ειδα συντονισμό και ηρωισμό στο πεδίο που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους», υπογράμμισε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όσους πάλεψαν μέσα στις λάσπες και ειδικά τους εθελοντές. Απέδειξαν ότι ο καθρέφτης της σημερινής Ελλαδος δεν είναι η άθλια δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την Υγεία

Με αιχμή το νέο ΕΚΑΒ, μετά από 40 χρόνια προχωρά σε μια πλήρη ανασυγκρότηση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα, με την αναβάθμιση των ΤΕΠ και με 10.000 νέες προσλήψεις. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε την επίσκεψή του στην επίσκεψή του στην Πλευμονολογική Κλινική του ΓΝΘ ¨Γεώργιος Παπανικολάου”. Είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά σήμερα – με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη Θεσσαλονίκη έχουν υπογραφεί πολύ σημαντικές συμβάσεις, όπως το αντικαρκινικό νοσοκομείο που θα εγκαινιαστεί πολύ σύντομα με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας

  • 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα
  • Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας
  • Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά
  • 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.
  • Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας
  • Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών
  • Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων
  • 4 νέα νοσοκομεία
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΓΝΘ "Γεώργιος Παπανικολάου"

Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την υγεία – Τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συστάσεις Αγαπηδάκη για τον κίνδυνο λεπτοσπείρωσης και εν όψει της επέλευσης της νέας κακοκαιρίας

Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της λεπτοσπείρωσης, η οποία πολλές φορές εμφανίζεται, όπως μας λένε γιατροί, με ήπια συμπτώματα. Μπορεί δηλαδή κανείς να έχει πυρετό και γαστρεντερίτιδα και να μείνει στο σπίτι, να το υποτιμήσει, να θεωρήσει ότι θα περάσει. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Είναι σημαντικό να αναζητούμε βοήθεια πολύ γρήγορα. Όποιος έχει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, εξανθήματα ή συμπτώματα γαστρεντερίτιδας θα πρέπει να αναζητάει ιατρική βοήθεια, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί πίσω από αυτό να υπάρχει ζήτημα με τη λεπτοσπείρωση».

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Με φόντο λοιπόν τη νέα κακοκαιρία, σε λίγη ώρα (στις 13.00) αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Λίμνη Κάρλα (ΟΦΥΠΕΚΑ) - Δεν προκύπτει σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης, δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του Οργανισμού

Αναφορικά με τα βαρέα μέταλλα, παρατηρείται μικτή εικόνα (ανάλογα με το μεταλλικό στοιχείο και το σημείο δειγματοληψίας), η οποία χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης. Συνολικά εκτιμάται ότι η ποιότητα του νερού της λίμνης Κάρλας στα όρια που ήταν πριν από την πλημμύρα δεν έχει ουσιωδώς επιβαρυνθεί, ενώ τα συσσωρευμένα ύδατα γύρω από τη λίμνη είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα ύδατα εντός αυτής.

Προτάσεις Κώστα Μπακογιάννη για την περαιτέρω "εξυγίανση" της Αθήνας

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε, επίσης, γνωστό ότι άνοιξε το Δημοτικό Ιατρείο στο 7ο διαμέρισμα. “Πετύχαμε τον στόχο του 7 στα 7. Όταν ξεκίνησαν τα δημοτικά ιατρεία τη δεκαετία του 80, ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε πει ότι θα πρέπει να έχουμε ένα δημοτικό ιατρείο σε κάθε δημοτική κοινότητα. Επιτέλους τα καταφέραμε” τόνισε.

Παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον αγώνα δρόμου ενάντια στον παιδικό καρκίνο

3rd Olympic Health Run: Φέτος ο αγώνας είχε ως σύνθημα: "Τρέχουμε ενάντια στον παιδικό καρκίνο- Δώστε πίστη στον αγώνα των παιδιών για ζωή" και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παιδικό καρκίνο.