Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αναβαθμίστηκε, τώρα προσοχή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη με ψηφιακή διασύνδεση (Live)

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αναβαθμίστηκε, τώρα προσοχή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη με ψηφιακή διασύνδεση (Live)

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ εκσυγχρονίστηκε, οι ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν, τώρα προσοχή δίνεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη με Πανελλαδικές δωρεάν εξετάσεις με κέντρο την ψηφιακή διασύνδεση και σεβασμό στον αδύναμο, με προσωπικό βοηθό για ΑΜΕΑ.

Στα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τις εξαγγελίες του σε σχέση με τα προγράμματα στήριξης των Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται να είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας, με τις τιμές στην ενέργεια να έχουν πάρει φωτιά και με τον συνεχιζόμενο πόλεμο να απειλεί με τεράστια αστάθεια το παγκόσμιο στερέωμα. Στα πλαίσια των εξαγγελιών, ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και στα μέτρα που εξειδικεύονται στον τομέα της υγείας.

Πού στοχεύει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την Υγεία;

Εχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 4.000 νοσηλευτών και 700 γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σε συνδυασμό με τους 910 επαγγελματίες λοιπού προσωπικού που επίσης πρόκειται να προσληφθούν ως αρωγοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η Υγεία προστατεύει το παρόν. Όλες οι δομές του ΕΣΥ αναβαθμίστηκαν, οι ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν. Τώρα η προσοχή μας στρέφεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι Πανελλαδικές δωρεάν εξετάσεις πρέπει να είναι στο επίκεντρο.

Η ψηφιακή πρόοδος είναι γεγονός και ο τομέας της Υγείας έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από αυτή την αναβάθμιση, όπως μαρτυρά η στρατηγική καμπάνια του εμβολιασμού, αλλά και ο προσωπικός γιατρός για όλους. Επιπλέον, ο προσωπικός βοηθός για τους αδύναμους βελτιώνει την καθημερινότητα και φροντίζει για ένα ποιοτικότερο βιοτικό επίπεδο. Η ηλεκτρονική αρωγή βοηθά ώστε τα επιδόματα να δίνονται πλέον χωρίς την φυσική παρουσία, κάτι που σαφώς και διευκολύνει την όλη διαδικασία για τον ανάπηρο συμπολίτη μας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Πρωθυπουργού, ο κ.Μητσοτάκης, πέρασε από το περίπτερο του υπουργείου Υγείας. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υγείας, κ.Θάνος Πλεύρης, καθώς και η αναπληρώτρια Υπουργός, κα Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα “Προσωπικός γιατρός για όλους”.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για να συνδράμουν, επί ποδός βρίσκονται 3.500 αστυνομικοί, ενώ ελικόπτερο συντονίζει τις επιχειρήσεις από αέρος.

Δείτε live την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ

Ξεκίνησε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ- Καραθάνος: Έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες στην Ελλάδα

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Z. Γραμματόγλου στο Healthweb: Το δημόσιο σύστημα υγείας παραπαίει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Στον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης στη χώρα μας είμαστε μαζί»

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν σε επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συνολικής αξίας 1.045.240 ευρώ και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Τεράστια μείωση βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο στις αιτήσεις για βίζα υγειονομικής περίθαλψης

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο αριθμός των μεταναστών που υποβάλλουν αίτηση για εργασία στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης στη Βρετανία έχει πέσει κατακόρυφα μετά την αυστηροποίηση των κανονισμών για τις βίζες.

Close Icon