Πολιτική Υγείας

Δανία-κορωνοϊός: Ετοιμάζει το ψηφιακό διαβατήριο για τους εμβολιασμένους

Δανία-κορωνοϊός: Ετοιμάζει το ψηφιακό διαβατήριο για τους εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση της Δανίας ανέφερε ότι ενώνει τις δυνάμεις της με επιχειρήσεις για να αναπτύξει ψηφιακό διαβατήριο το οποίο θα δείχνει εάν έχουν εμβολιαστεί άνθρωποι κατά του κορωνοϊού, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν και να βοηθήσουν στην άμβλυνση των περιορισμών στη δημόσια ζωή.

Ο υπουργός Οικονομικών Morten Boedskov δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι “σε τρεις, τέσσερις μήνες, το ψηφιακό διαβατήριο κορόνα θα είναι έτοιμο για χρήση, για παράδειγμα, σε επαγγελματικά ταξίδια”. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε τη Δανική κοινωνία ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν στην πορεία τους. Πολλές δανικές επιχειρήσεις είναι παγκόσμιες επιχειρήσεις με όλο τον κόσμο ως αγορά”, πρόσθεσε. Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σχεδόν πλήρη διακοπή στα διεθνή ταξίδια καθώς οι χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, για παράδειγμα, πετούν το ένα δέκατο της κανονικής κυκλοφορίας τους. Η παρουσίαση της δανικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε από κοινού με εκπροσώπους των κυριότερων επιχειρηματικών οργανώσεων, της Συνομοσπονδίας Δανικών Βιομηχανιών, η οποία εκπροσωπεί τις σημαντικές επιχειρήσεις της Δανίας, και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Δανίας. Η Δανία όπως και οι γειτονικές σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες, τα τελευταία χρόνια έχει κινηθεί προς ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα για τη μείωση της γραφειοκρατίας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες που υποστηρίζουν την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και ψηφιακές υπογραφές για να επιτρέψουν τις επικοινωνίες χωρίς χαρτί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν τω μεταξύ, εξετάζει τις προτάσεις για την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού, προκειμένου να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να μεταβούν ταχύτερα στους προορισμούς διακοπών τους και να αποφύγουν ένα ακόμα καταστροφικό καλοκαίρι για τον τουριστικό τομέα της Ευρώπης. Ωστόσο, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ δήλωσε προς το παρόν ότι τέτοια πιστοποιητικά θα χρησιμοποιούνται μόνο για ιατρικούς σκοπούς, για παράδειγμα για την παρακολούθηση των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα αποτελέσματα των ελέγχων Drive Through Testing του ΕΟΔΥ

Στα 66 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα - Πού εντοπίστηκαν τα 7 νέα

Ξεκινούν οι επιτόπιες έρευνες του ΠΟΥ για τον Κορωνοϊό στη Γουχάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30 – 34

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna) και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, την Παρασκευή 21 Μαΐου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Κορωνοϊος μέτρα : Δείτε πιο νησί παραμένει σε περιορισμούς

Κορωνοϊος μέτρα : Με εισήγηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και των επιδημιολόγων της Επιτροπής Επιδημιολογικου Χαρτη, αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα 24-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Ο ισχυρός κυκλώνας Tauktae αναμένεται να πλήξει την ακτή του Γκουτζαράτ της Ινδίας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης

Έχουν αναπτυχθεί επίσης ομάδες διάσωσης και ανακούφισης από τον στρατό, το ναυτικό και την ακτοφυλακή, μαζί με πλοία και αεροσκάφη. «Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την εκκένωση ανθρώπων στις περιοχές που πλήττονται από τον κυκλώνα, ώστε να διασφαλιστεί μηδενική απώλεια ζωής», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε το ορόσημο σε ένα tweet που έλεγε «20 εκατομμύρια εμβολιασμοί covid»

Ο αριθμός των ατόμων σε εντατική περίθαλψη ανήλθε σε 4.352 την Παρασκευή, μείωση κατά 90 άτομα από την προηγούμενη ημέρα και πολύ κάτω από την κορυφή των 6.001 κατά τη διάρκεια του «τρίτου κύματος» λοιμώξεων που έπληξε τη Γαλλία από τον Μάρτιο.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού άλλαξε ακόμη και τις μεθόδους εκπαίδευσης

Κολλέγιο Saint Vincent (3 Μαΐου) Λόγω της αύξησης του αριθμού των θετικών κρουσμάτων COVID-19 στην πανεπιστημιούπολη, αυτό το πανεπιστήμιο διέταξε τη διεξαγωγή των μαθημάτων όλων των τάξεων από απόσταση.

Νίκος Χαρδαλιάς : "Προσπαθούμε να επιλύσουμε παθογένειες και αρρυθμίες δεκαετιών"

Νίκος Χαρδαλιάς : "Είναι έκδηλη η αγωνία μας για κάποιες περιοχές. Η κακοκαιρία «Μήδεια» ανέδειξε τη δυσκολία κάποιων εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν σε βασικές αρμοδιότητες".