Πολιτική Υγείας

Covid-19: Πώς επηρέασε η καραντίνα τη ζωή των ανθρώπων;

Covid-19: Πώς επηρέασε η καραντίνα τη ζωή των ανθρώπων;

Covid-19: Τα lockdown "σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τον Covid" καθώς καταγράφηκαν 10 χιλιάδες επιπλέον θάνατοι από τον Ιούνιο.

Η επίδραση των lockdown για τον Covid, και η επακόλουθη πίεση στο NHS να καλύψει τη διαφορά, αναμένεται να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από ό, τι Covid, δείχνουν τα δεδομένα. Από τον Ιούνιο, έχουν καταγραφεί 10.000 θάνατοι που είναι πάνω από αυτό που θα αναμενόταν, γνωστοί ως “υπερβολικοί θάνατοι”. Περίπου 1.000 περισσότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο πεθαίνουν αυτήν τη στιγμή κάθε εβδομάδα από καταστάσεις διαφορετικές από τον Covid. Η εβδομάδα έως τις 5 Αυγούστου ήταν η ένατη κατά σειρά εβδομάδα που οι θάνατοι ήταν πάνω από τον μέσο όρο, με τις εγγραφές στις αρχές Ιουνίου να κυμαίνονται από 10 έως 18 τοις εκατό υψηλότερες από το κανονικό.

Covid19

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το οποίο συλλέγει δεδομένα για τα πιστοποιητικά θανάτου, είπε ότι υπάρχει “σημαντική συνεχιζόμενη υπέρβαση”, παρά τα lockdown, μια μνήμη που υποχωρεί. Εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τροχιά, ο αριθμός των υπερβολικών θανάτων χωρίς Covid θα ξεπεράσει σύντομα τους θανάτους από τον ιό φέτος, ανέφερε η Telegraph. Το 2022, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 342.691 θάνατοι, εκ των οποίων οι 23.945 αφορούσαν τον Covid. Οι συνολικοί θάνατοι είναι 10.943 πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, αλλά οι περισσότεροι οφείλονται στους θανάτους Covid από το κύμα Omicron. Έρχεται όμως σε μια εποχή που οι νοσηλείες και οι θάνατοι από τον Covid είναι χαμηλοί, και μειώνονται όλο και περισσότερο το καλοκαίρι. Οι ειδικοί είπαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει τι συμβαίνει, με εκκλήσεις για επίσημη έρευνα.

Οι εντολές “μείνετε στο σπίτι” που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2020 οδήγησαν τους ανθρώπους μακριά από τα νοσοκομεία και οι συνήθεις έλεγχοι δεν πήγαν καλά. Ένας συνδυασμός αυτού και των αυξανόμενων χρόνων αναμονής του NHS μπορεί να έχει καθυστερήσει σημαντικό αριθμό φροντίδας ανθρώπων, τα αποτελέσματα της οποίας διαδραματίζονται τώρα. Πεντέμισι εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα αναμονής για επεμβάσεις, όπως αυτές για αντικαταστάσεις ισχίου και γόνατος.

Μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) είπε ότι οι ασθένειες του κυκλοφορικού και ο διαβήτης “μπορεί να ευθύνονται εν μέρει” για την πλειονότητα των υπερβολικών θανάτων. Χρόνιες καταστάσεις όπως αυτές έχουν απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές εάν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Ο εκπρόσωπος είπε: “Η ανάλυση βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι κυκλοφορικές ασθένειες και ο διαβήτης μπορεί να ευθύνονται εν μέρει για την πλειονότητα των υπερβολικών θανάτων. Τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπογραμμίζουν τη σημασία της ενεργής διαχείρισης των κινδύνων σχετικά με τα καρδιακά προβλήματα, καθώς υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι πολλοί από αυτούς τους θανάτους μπορούν να προληφθούν. Αυτές οι στατιστικές αποτελούν μέρος των δραστηριοτήτων παρακολούθησης ρουτίνας του Γραφείου για τη Βελτίωση της Υγείας και τις Ανισότητες και συζητούνται τακτικά στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας και μεταξύ των ανώτερων ηγετών του NHS”.

Εν τω μεταξύ, πιο μακροπρόθεσμες καταστάσεις, όπως ο καρκίνος, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα στατιστικά στοιχεία υπερβολικών θανάτων που προχωρούν. Οι χρόνοι θεραπείας του καρκίνου υπολείπονται του στόχου του 90 τοις εκατό και επιδεινώνονται από την άνοιξη του 2021, επί του παρόντος στο 80 τοις εκατό. Και εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες “αγνοούμενα” περιστατικά καρκίνου, που θα οδηγήσουν σε καθυστερημένες διαγνώσεις.

Ο καθηγητής Robert Dingwall, του Πανεπιστημίου Nottingham Trent, πρώην κυβερνητικός σύμβουλος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε: “Η εικόνα φαίνεται πολύ συνεπής με αυτό που κάποιοι από εμάς προτείναμε από την αρχή. Αρχίζουμε να βλέπουμε τους θανάτους που προκύπτουν από την καθυστέρηση και την αναβολή της θεραπείας για άλλες καταστάσεις, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις, και από εκείνες που σχετίζονται με τη φτώχεια και τη στέρηση. Αυτά έρχονται πιο αργά, εάν ο καρκίνος δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, οι ασθενείς δεν πεθαίνουν αμέσως, αλλά πεθαίνουν σε μεγαλύτερους αριθμούς πιο γρήγορα από ό,τι θα συνέβαινε διαφορετικά”.

Έρχεται καθώς οι ειδικοί έχουν ζητήσει την επιστροφή της απομόνωσης 10 ημερών, αφού μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων εξακολουθούν να είναι μολυσματικά μετά από πέντε ημέρες. Το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων ήταν ακόμα μολυσματικό μετά από επτά ημέρες, διαπίστωσε το Imperial College του Λονδίνου. Η ομάδα έγραψε στο The Lancet: “Τέτοια στοιχεία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στο κοινό, να βαθμονομήσουν την καθοδήγηση αυτοαπομόνωσης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 19/08

Μελέτες από τον ΠΟΥ για να διαπιστωθεί εάν εξαπλώνονται μεταλλάξεις πίσω από την ευλογιά των πιθήκων

Η Γερμανία θα μειώσει τη φορολογία στο φυσικό αέριο για να βοηθήσει τους καταναλωτές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.