Πολιτική Υγείας

Covid19: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα σταματήσει να στέλνει δωρεάν τεστ COVID-19 την Παρασκευή

Covid19: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα σταματήσει να στέλνει δωρεάν τεστ COVID-19 την Παρασκευή

Covid19: Οι μέρες λήψης δωρεάν τεστ COVID-19 μέσω ταχυδρομείου πλησιάζουν στο τέλος τους.

Οι μέρες λήψης δωρεάν τεστ COVID-19 μέσω ταχυδρομείου πλησιάζουν στο τέλος τους. Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να σταματήσει να στέλνει κιτ δοκιμών στους Αμερικανούς στις 2 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να κρατήσει τα υπόλοιπα τεστ για μια έλλειψη. Η έλλειψη χρηματοδότησης από το Κογκρέσο είναι ο λόγος για την αλλαγή, ανέφερε το NBC News, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο διοικητικό στέλεχος. «Εάν το Κογκρέσο παράσχει χρηματοδότηση, θα ξαναρχίσουμε γρήγορα τη διανομή δωρεάν τεστ μέσω του covid.gov», είπε η πηγή. «Μέχρι τότε, πιστεύουμε ότι η κράτηση των υπόλοιπων δοκιμών για διανομή αργότερα φέτος είναι η καλύτερη πορεία».

Σταματά η χρήση κιτ δοκιμών στην Αμερική

Η κίνηση έρχεται καθώς το απόθεμα των κιτ δοκιμών συρρικνώνεται και λιγότεροι Αμερικανοί κάνουν τεστ για COVID-19, αν και πολλοί μπορεί να έχουν μολυνθεί ή ακόμη και να έχουν επαναμολυνθεί χωρίς να γνωρίζουν με βεβαιότητα. Ο Anthony Fauci, M.D., επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου, είπε ότι πιστεύει ότι ο ιός COVID-19 θα μπορούσε να γίνει εποχιακός όπως η γρίπη. Η κυβέρνηση έχει διανείμει περίπου 600 εκατομμύρια τεστ από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα.

«Η διοίκηση ήταν σαφής σχετικά με τις επείγουσες ανάγκες χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του COVID-19», δήλωσε ο αξιωματούχος της διοίκησης στο NBC News. «Έχουμε προειδοποιήσει ότι η αδράνεια του Κογκρέσου θα εξαναγκάσει απαράδεκτους συμβιβασμούς και θα βλάψει τη συνολική ετοιμότητα και απάντησή μας για τον COVID-19, και ότι οι συνέπειες πιθανότατα θα επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου».

Αν και η παραγγελία τεστ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα είναι δυνατή, πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ή να λάβουν αποζημίωση μέσω ιδιωτικής ασφάλισης, Medicare ή Medicaid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τσεχική κυβέρνηση πλήρωσε 21 δισεκατομμύρια CZK για εμβόλια κατά του COVID, αλλά χρησιμοποίησε πολύ λιγότερα

Πώς επηρέασε η καραντίνα τη ζωή των ανθρώπων;

Οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία συνεχίζονται και μετά την πανδημία

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης - Πρώτη μετά τη ΔΕΘ συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - Ίδρυση ειδικών μονάδων για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών.

Κυβερνητική επανεκκίνηση επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου με διπλό υπουργικό σε διάστημα μόνο 14 ημερών, καθώς αναμένεται νέα συνεδρίαση στις 11 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός έδωσε το σήμα της μεταρρυθμιστικής επιτάχυνσης με «οδηγίες» προς τους υπουργούς για ταχύτητες, συνεργασία και αποτελεσματικότητα.

Η Greenpeace απαντά στη νέα έκδοση Net Zero Report

Greenpeace: Οι ηγέτες δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι υποστηρίζουν τη Συμφωνία του Παρισιού και το όριο θέρμανσης 1,5°C, εάν συνεχίσουν να επιτρέπουν νέα έργα ορυκτών καυσίμων.

Εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ασφάλεια των Ασθενών

Ασφάλεια Ασθενών: Τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης περισσότερων εθελοντών στην παροχή ΚΑΡΠΑ εξήρε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως ένα βασικό κομμάτι της ασφάλειας των ασθενών.

Συστάσεις Αγαπηδάκη για τον κίνδυνο λεπτοσπείρωσης και εν όψει της επέλευσης της νέας κακοκαιρίας

Επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της λεπτοσπείρωσης, η οποία πολλές φορές εμφανίζεται, όπως μας λένε γιατροί, με ήπια συμπτώματα. Μπορεί δηλαδή κανείς να έχει πυρετό και γαστρεντερίτιδα και να μείνει στο σπίτι, να το υποτιμήσει, να θεωρήσει ότι θα περάσει. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Είναι σημαντικό να αναζητούμε βοήθεια πολύ γρήγορα. Όποιος έχει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, εξανθήματα ή συμπτώματα γαστρεντερίτιδας θα πρέπει να αναζητάει ιατρική βοήθεια, γιατί σε πολλές περιπτώσεις μπορεί πίσω από αυτό να υπάρχει ζήτημα με τη λεπτοσπείρωση».

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Με φόντο λοιπόν τη νέα κακοκαιρία, σε λίγη ώρα (στις 13.00) αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.