Πολιτική Υγείας

Covid Γαλλία: Απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς να εισέρχονται για μη ουσιώδη ταξίδια

Covid Γαλλία: Απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς να εισέρχονται για μη ουσιώδη ταξίδια

Τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα εφόσον μπορούν να αναφέρουν έναν ουσιαστικό λόγο για ταξίδια: Ο τουρισμός, οι οικογενειακές επισκέψεις ή τα δεύτερα σπίτια δεν θεωρούνται βασικοί λόγοι.

Covid Γαλλία: Η νέα οδηγία τίθεται σε ισχύ στις 12 Σεπτεμβρίου Η Γαλλία θα ενημερώσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για να συμπεριλάβει απαγορεύσεις για ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ χωρίς εμβόλιο για την COVID-19. Επικαλούμενη μια σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κράτη μέλη να επιβάλλουν αυστηρότερες απαιτήσεις εισόδου, η Γαλλία μετέφερε πολλά κράτη από την κατάσταση της Πράσινης λίστας στην Πορτοκαλί, η οποία περιορίζει τα μη απαραίτητα ταξίδια από μη εμβολιασμένα άτομα.

Η ΕΕ πριν από δύο εβδομάδες έβγαλε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου, του Λιβάνου και άλλων, από τη λίστα ασφαλών ταξιδιών της. Τα κρούσματα παραλλαγής Delta έχουν αυξηθεί σε ορισμένες χώρες και οι ΗΠΑ έχουν δείξει καθυστέρηση στους εμβολιασμούς σε ορισμένες πολιτείες. Η Γαλλία έχει ήδη επιβάλει αυστηρό σύνολο περιορισμών καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν κατακόρυφα στη χώρα στις αρχές του καλοκαιριού λόγω της αύξησης του επιπολασμού της δέλτα.

Η κυβέρνηση καθιέρωσε τη χρήση ενός «υγειονομικού πάσο» – το επίσημο όνομα για την απόδειξη του εμβολιασμού – για την είσοδο σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους. Ο νέος περιορισμός θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 Σεπτεμβρίου. Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα συνεχίσουν να έχουν απεριόριστη είσοδο. Τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα εφόσον μπορούν να αναφέρουν έναν ουσιαστικό λόγο για ταξίδια: Ο τουρισμός, οι οικογενειακές επισκέψεις ή τα δεύτερα σπίτια δεν θεωρούνται βασικοί λόγοι.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα πρέπει επίσης να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών πριν από την είσοδο και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες μετά την άφιξη. Αρκετές άλλες χώρες της ΕΕ – όπως η Ισπανία και η Ιταλία – έχουν τροποποιήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, ενώ η Βουλγαρία και η Νορβηγία έχουν απαγορεύσει κατηγορηματικά τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού διαβατηρίου σε Γαλλία, Ιταλία και Αυστραλία

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά του πάσου covid Μακρόν

Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε το ορόσημο σε ένα tweet που έλεγε «20 εκατομμύρια εμβολιασμοί covid»

Οι γιατροί του Παρισιού φοβούνται το χειρότερο κύμα Covid που θα έρθει.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.