Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

CDC: Προειδοποιεί τους μουσουλμάνους προσκυνητές στη Σαουδική Αραβία για ξέσπασμα μηνιγγίτιδας

CDC: Προειδοποιεί τους μουσουλμάνους προσκυνητές στη Σαουδική Αραβία για ξέσπασμα μηνιγγίτιδας

«Παρόλα αυτά, η κάλυψη του μηνιγγιτιδοκοκκικού εμβολιασμού μεταξύ των ταξιδιωτών της Umrah είναι γνωστό ότι είναι ελλιπής», ανέφερε το CDC.

CDC: Δώδεκα κρούσματα μηνιγγίτιδας που συνδέονται με το ταξίδι του Ούμρα στη Σαουδική Αραβία έχουν αναφερθεί σε εθνικούς οργανισμούς υγείας σε τρεις χώρες, ανέφερε το CDC σε μια ανακοίνωση για την υγεία του ταξιδιού. Το Umrah είναι ένα ισλαμικό προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας που μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ανέφερε το CDC. Το Χατζ είναι ένα ετήσιο προσκύνημα, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, στο οποίο 2 έως 3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ταξιδεύουν στη Μέκκα. Η Σαουδική Αραβία απαιτεί από όλους τους προσκυνητές Hajj και Umrah ηλικίας άνω του 1 έτους να εμβολιάζονται για μηνιγγίτιδα, σημείωσε το CDC.

Ωστόσο, εννέα από τις περιπτώσεις μηνιγγίτιδας ήταν ανεμβολίαστες, ανέφερε το CDC. Η μηνιγγίτιδα είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή ασθένεια που σκοτώνει το 10% έως 15% των ασθενών, ακόμη κι αν λαμβάνουν αντιβιοτικά, ανέφερε το CDC. Η μόλυνση προκαλεί φλεγμονή της επένδυσης του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα, ναυτία, έμετο, ευαισθησία στο φως και αλλοιωμένη ψυχική κατάσταση, ανέφερε το CDC. Η μόλυνση μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματος, με πρόσθετα συμπτώματα όπως ρίγη, κόπωση, κρύα χέρια και πόδια, έντονους πόνους, γρήγορη αναπνοή, διάρροια και σκούρο μοβ εξάνθημα. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται γρήγορα και μπορεί να γίνουν απειλητικά για τη ζωή μέσα σε λίγες ώρες, σημείωσε το CDC. Οι επιζώντες μπορεί να μείνουν κουφοί ή να χρειαστούν ακρωτηριασμό. Έχουν αναφερθεί πέντε κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τέσσερα κρούσματα στη Γαλλία και τρία κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε το CDC. Δέκα περιπτώσεις αφορούν ασθενείς που ταξίδεψαν στη Σαουδική Αραβία και δύο ήταν σε άτομα που είχαν στενή επαφή με πρόσφατους ταξιδιώτες.

Δύο περιπτώσεις ήταν σε παιδιά κάτω των 18 ετών, τέσσερις σε νεαρούς ενήλικες ηλικίας 18 έως 44 ετών, τέσσερις σε μεσήλικες ηλικίας 45-64 ετών και δύο σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω, ανέφερε το CDC. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας συνιστάται συνήθως σε εφήβους και σε ταξιδιώτες σε χώρες όπου εμφανίζονται εστίες μηνιγγίτιδας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια αναμνηστική δόση για άτομα που έκαναν τον τελευταίο τους εμβολιασμό τρία έως πέντε χρόνια πριν. Το CDC προτρέπει τους γιατρούς να βεβαιωθούν ότι οι μουσουλμάνοι ασθενείς που σκέφτονται να κάνουν προσκύνημα είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της μηνιγγίτιδας. Οι γιατροί θα πρέπει επίσης να είναι σε επιφυλακή για συμπτώματα μηνιγγίτιδας μεταξύ τυχόν ασθενών που επιστρέφουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από ένα προσκύνημα στη Μέκκα, ανέφερε το CDC. Το πιο πρόσφατο παγκόσμιο ξέσπασμα μηνιγγίτιδας που σχετίζεται με ταξίδια στη Σαουδική Αραβία για το Χατζ ήταν το 2000–2001, ανέφερε το CDC. Αυτό το ξέσπασμα προκλήθηκε κυρίως από την οροομάδα W (NmW) Neisseria meningitidis, το ίδιο βακτήριο που ευθύνεται για 10 από τα κρούσματα σε αυτό το τελευταίο ξέσπασμα. Από το 2002, η Σαουδική Αραβία απαιτεί από τους διεθνείς ταξιδιώτες να παρέχουν τεκμηρίωση εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας, ανέφερε το CDC. «Παρόλα αυτά, η κάλυψη του μηνιγγιτιδοκοκκικού εμβολιασμού μεταξύ των ταξιδιωτών της Umrah είναι γνωστό ότι είναι ελλιπής», ανέφερε το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Νιγηρία χρησιμοποιεί πρώτη το "επαναστατικό" εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας

Η μηνιγγίτιδα σκοτώνει 20 μαθητές σχολείων στη Νιγηρία

Το CDC προειδοποιεί για θανατηφόρο ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στη Φλόριντα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon