Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Προτροπή για εμβολιασμούς covid στα παιδιά με παράλληλη διερεύνηση ήπιων καρδιακών προβλημάτων ως παρενέργεια

CDC ΗΠΑ: Προτροπή για εμβολιασμούς covid στα παιδιά με παράλληλη διερεύνηση ήπιων καρδιακών προβλημάτων ως παρενέργεια

Η ανάλυση των εμβολιασμών ανά ηλικία δείχνει ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12-15 ετών ξεκίνησαν τον εμβολιασμό τις τελευταίες 2 εβδομάδες και πάνω από 600.000 έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών ολοκλήρωσαν όλες τις δόσεις την ίδια χρονική περίοδο.

CDC ΗΠΑ: Ο πρώην επικεφαλής των CDC προτρέπει τους εμβολιασμούς COVID-19 για παιδιά, καθώς η εταιρεία διερευνά σπάνια καρδιακά προβλήματα «Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία», δήλωσε ο Δρ Richard Besser, πρώην διευθύνων σύμβουλος των CDC. Καθώς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ερευνούν σπάνιες αναφορές για καρδιακά προβλήματα μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων που έλαβαν εμβολιασμούς COVID-19, ένας πρώην επικεφαλής του οργανισμού λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής σύνδεση με τα εμβόλια και ενθαρρύνει τους γονείς να συνεχίσουν να εμβολιάζουν τα παιδιά.

Ο Δρ. Richard Besser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Robert Wood Johnson, έκανε πολλές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα το πρωί, λέγοντας στους ABC και NBC συνδιοργανωτές ότι τα CDC διερευνούν αναφορές μυοκαρδίτιδας – ή ασυνήθιστης φλεγμονής του καρδιακού μυός – αλλά μέχρι στιγμής ο οργανισμός δεν βρήκε αναφερόμενες περιπτώσεις να υπερβαίνουν τα αναμενόμενα βασικά ποσοστά.

Ο Besser εξήγησε ότι μια συμβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια των εμβολίων των CDC αναλύει δεδομένα κάθε εβδομάδα για πιθανές κόκκινες σημαίες και παρόλο που οι αναφορές μυοκαρδίτιδας φαίνεται να βρίσκονται εντός των φυσιολογικών ποσοστών, η επιτροπή αναλύει αναφορές για να βεβαιωθεί ότι το εμβόλιο δεν αποτελεί τη ρίζα. Ένας εκπρόσωπος των CDC είπε ότι μερικές σπάνιες αναφορές για καρδιακά προβλήματα έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν σπάνιες αναφορές για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», δήλωσε ο Ben Haynes, εκπρόσωπος των CDC, σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι παρενέργειες που μπορεί να παρατηρηθούν μετά από ιογενή λοίμωξη και άλλους τύπους εμβολιασμού.

Οι αναφερόμενες περιπτώσεις φαίνεται να είναι ήπιες και συχνά εξαφανίζονται χωρίς να απαιτείται θεραπεία.”

“Αυτές οι αναφορές είναι σπάνιες δεδομένου του αριθμού των δόσεων εμβολίου που χορηγούνται και τα CDC και η FDA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν αναφορές μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας που εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό COVID-19.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να αναφέρουν όλες τις περιπτώσεις στη Διαχείριση Σφαλμάτων χορήγησης εμβολίου.

Τα CDC συνεχίζουν να συνιστά έντονα τον εμβολιασμό COVID -19 για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, δεδομένου του κινδύνου ασθένειας COVID-19 και συναφών, δυνητικά σοβαρών επιπλοκών.

Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε εσάς και την οικογένειά σας από την COVID-19 », αναφέρει η δήλωση.

Τα CDC αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τον αριθμό των αναφερόμενων περιπτώσεων σε αυτό το σημείο.

“Ως παιδίατρος, αυτό που θα έλεγα είναι, ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία.

Αυτό μου λέει ότι το σύστημα λειτουργεί”, δήλωσε ο Besser στους συνοικοδεσπότες του “Good Morning America”.

«Γνωρίζουμε ότι η ίδια η μόλυνση από COVID μπορεί να είναι πολύ σοβαρή… Από την άποψή μου, ο κίνδυνος COVID είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιονδήποτε θεωρητικό κίνδυνο από το εμβόλιο.

Θα έλεγα «προχωρήστε για να επαναφέρουμε τη ζωή μας σε αυτό που θέλουμε να είναι.».

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, υπήρξαν τουλάχιστον 3.742 περιπτώσεις σπάνιας αλλά σοβαρής φλεγμονώδους κατάστασης που σχετίζεται με κορωνοϊό, με 35 σχετικούς θανάτους, από την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τις 3 Μαΐου.

Οι μισές περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 13 ετών, Σύμφωνα με τα CDC.

Η ανάλυση των εμβολιασμών ανά ηλικία δείχνει ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12-15 ετών ξεκίνησαν τον εμβολιασμό τις τελευταίες 2 εβδομάδες και πάνω από 600.000 έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών ολοκλήρωσαν όλες τις δόσεις την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια παιδιά έχουν δοκιμαστεί θετικά για την COVID-19 από την αρχή της πανδημίας, και οι νέες εβδομαδιαίες λοιμώξεις μειώνονται σε χαμηλά επίπεδα που δεν παρατηρούνται από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα παιδιά αποτελούν το 1,3% -3,1% όλων των αναφερθέντων νοσηλευτικών και λιγότερο από το 2% όλων των παιδιατρικών περιπτώσεων COVID-19 που έχουν καταλήξει σε νοσηλεία, σύμφωνα με στοιχεία από 24 πολιτείες και τη Νέα Υόρκη.

Τα παιδιά αποτελούσαν λιγότερο από 0,21% όλων των θανάτων που σχετίζονται με την COVID, λέει ο AAP.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προειδοποιεί για τους κινδύνους ανοίγματος των σχολείων

Γιατί οι γονείς πρέπει να προετοιμαστούν για ένα άλλο αβέβαιο καλοκαίρι και φθινόπωρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από Τετάρτη 14/06 ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την ερχόμενη Τετάρτη 14/06 ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 18 – 24 ετών.

Μαρία Θεοδωρίδου: "Ναι" στη δεύτερη δόση με AstraZeneca - Μόνο για τους άνω των 60 η πρώτη δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: H Eπιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19. Επιπλέον, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι παραμένει η σύσταση της Επιτροπής για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης με θρομβοπενία είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Η Νότια Ασία ζηούν εμβόλια από΄Κίνα και ρωσία λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Κορωνοϊός: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου για τη Δευτέρα 14/6

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σε 135 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, θα βρίσκονται αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής από το Υπουργείο Υγείας Ινδίας

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια «κάθε μελλοντικής προμήθειας εμβολίων» από την εγκατάσταση, η Health Canada δήλωσε ότι σχεδιάζει επιτόπια επιθεώρηση στο εργοστάσιο αυτό το καλοκαίρι. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επιθεώρηση, ο Καναδάς δεν θα δέχεται κανένα προϊόν ή συστατικά που κατασκευάζονται σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε η Health Canada.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.