Πολιτική Υγείας

AstraZeneca Οξφόρδη: Αναστολή των δοκιμών σε παιδιά του εμβολίου covid – 19

AstraZeneca Οξφόρδη: Αναστολή των δοκιμών σε παιδιά του εμβολίου covid – 19

Ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής υπηρεσίας κατά των απειλών για την υγεία και της στρατηγικής εμβολίων στο πρακτορείο με έδρα το Άμστερνταμ, δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero της Ρώμης την Τρίτη ότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα ετοιμάζεται να κάνει μια πιο οριστική δήλωση για το θέμα αυτή την εβδομάδα.

AstraZeneca Οξφόρδη: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανέστειλε τους εμβολιασμούς AstraZeneca COVID-19 σε μια μικρή κλινική δοκιμή για παιδιά, ενώ ο ρυθμιστής φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει αναφορές σπάνιας πήξης αίματος σε εμβολιασμένους ενήλικες. Ένας εκπρόσωπος της Οξφόρδης είπε «δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια στην παιδιατρική κλινική δοκιμή», σε δήλωση που εστάλη στη Fox News.

“Ενώ δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια στην παιδιατρική κλινική δοκιμή, περιμένουμε πρόσθετες πληροφορίες από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας MHRA σχετικά με την αναθεώρηση σπάνιων περιπτώσεων θρόμβωσης / θρομβοκυτταροπενίας που έχουν αναφερθεί σε ενήλικες, προτού δώσουν περαιτέρω εμβολιασμούς”, αναφέρει η δήλωση.

“Οι γονείς και τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις και μπορούν να επικοινωνήσουν με τους δοκιμαστικούς ιστότοπους εάν έχουν απορίες.”

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας MHRA είπε στην Fox News την Τρίτη ότι η επανεξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει λάβει ακόμη κανονιστικές αποφάσεις. “Γνωρίζουμε την απόφαση που έλαβε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να θέσει σε παύση τη δοσολογία στη δοκιμή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / της δοκιμής εμβολίων AstraZeneca COVID-19 σε παιδιά, ενώ η ανασκόπηση ασφάλειας της Ρυθμιστικής Υπηρεσία MHRA βρίσκεται σε εξέλιξη”, είπε ο Δρ σε μια δήλωση.

“Η ασφάλεια των συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε κλινική δοκιμή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και δεν έχουν αναφερθεί ανησυχίες για την ασφάλεια με αυτήν τη δοκιμή.”

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι ξεκίνησε μια δοκιμή για τη μελέτη της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 σε παιδιά από την ηλικία των 6 ετών.

Η μελέτη, για την οποία το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είπε ότι ήταν η πρώτη του είδους της, περιλαμβάνει 300 εθελοντές, 240 εκ των οποίων θα λάβουν το εμβόλιο, ενώ οι 60 άλλοι θα λάβουν το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας. Το πανεπιστήμιο είπε ότι οι 60 που θα λάβουν το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας θα χρησιμεύσουν ως μάρτυρες ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές στα παιδιά, αλλά αναμένεται επίσης να προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις όπως πόνο στο χέρι.

Τα νέα έρχονται ακριβώς την ώρα που ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είπε ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου covid της AstraZeneca και των σπάνιων θρόμβων στο αίμα, αλλά ότι δεν είναι σαφές αν τα οφέλη κατά του κινδύνου της covid εξακολουθουν να υπερτερούν του κινδύνου της εμφάνισης θρόμβων από τη λήψη του εμβολίου.

Ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής υπηρεσίας κατά των απειλών για την υγεία και της στρατηγικής εμβολίων στο πρακτορείο με έδρα το Άμστερνταμ, δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero της Ρώμης την Τρίτη ότι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα ετοιμάζεται να κάνει μια πιο οριστική δήλωση για το θέμα αυτή την εβδομάδα.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, ο Cavaleri είπε ότι υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca και των δεκάδων σπάνιων θρόμβων αίματος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο εν μέσω δεκάδων εκατομμυρίων εμβολιασμών που έχουν χορηγηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εύχρηστο εμβόλιο σε spray ετοιμάζει η AstraZeneca

Εμβόλιο astrazeneca: Η απόφαση για τους εμβολιασμούς

Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca σύμφωνα με τον διευθυντή εμβολιασμών της Οξφόρδης

Συνεχίζει κανονικά ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πόσες δόσεις εμβολίων περιμένουμε

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 55-59 και στις 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα 50-54. Το επόμενο διάστημα και αφού έχουμε ένα αποτύπωμα του αριθμού των ραντεβού που θα έχουν κλειστεί, θα αποφασίσουμε το πότε θα ανοίξει η επόμενη ηλικιακή ομάδα, υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ήδη στην Ελλάδα έγιναν 2.530.000 εμβολιασμοί με έστω μία δόση (ποσοστό 16,75%), ενώ 777.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 7,35%.

Μαρία Θεοδωρίδου: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μαρία Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. Όπως είπε όμως η πρόεδρος της επιτροπής, το εμβόλιο είναι διαφορετικό ως προς το είδος και το φορέα στον οποίο προσκολλάται σε σχέση με εκείνο της AstraZeneca.

Έκκληση γονέων για άνοιγμα σχολείων στο Λος Άντζελες

Ο Jonathon Zachreson, ένας γονέας από την Καλιφόρνια που ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες στη χώρα για να ανοίξει ξανά τα σχολεία, δήλωσε ότι πιστεύει πως τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών λειτουργούν «με το πρόσχημα της ασφάλειας» για να δώσουν προτεραιότητα στις ανάγκες των μελών έναντι της παιδικής εκπαίδευσης.

Η ολική ανοσοποίηση του ενήλικου πληθυσμού του Ισραήλ "έβγαλε" τη μάσκα

"Είμαστε πρωτοπόροι του κόσμου αυτή τη στιγμή που έρχεται να αναδυθεί από τον κορωνοϊό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δημοσιογράφους. "Αλλά δεν έχουμε ακόμη τελειώσει με τον κορωνοϊό. Μπορεί να επιστρέψει."

Aκόμα κι αν η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ο Fauci το αρνείται

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι "συλλέγει κεράσια" δεδομένων για να κάνει ό,τι φαίνεται πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Η κυβέρνηση του Οντάριο του Ντάγκ Φορντ ανακοίνωσε την Παρασκευή χαλάρωση κάποιων μέτρων

"Με όλα τα πρωτόκολλα, προπληρωμένη κράτηση, κλειστά κλαμπ, μάσκες εάν οδηγείτε με κάποιον εκτός του νοικοκυριού, χωρίς συγκεντρώσεις μετά τις ώρες του τσαγιού, το γκολφ είναι τόσο ασφαλές όσο μπορεί," είπε.