Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Πετούν εκατομμύρια δόσεις εμβολίου covid ενώ ο κόσμος επιβιώνει θέλοντας εμβόλιο

CDC ΗΠΑ: Πετούν εκατομμύρια δόσεις εμβολίου covid ενώ ο κόσμος επιβιώνει θέλοντας εμβόλιο

Αλλά το καλοκαίρι, αυτά τα στοιχεία αυξήθηκαν εξαπλάσια - μαζί με τον ίδιο τον ιό - καθώς οι δόσεις έληξαν.

CDC ΗΠΑ: Μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες πέταξαν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων covid-19, σύμφωνα με μία ανάλυση δεδομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC. Μια ξεχωριστή έρευνα διαπίστωσε ότι ένα εκατομμύριο δόσεις απορρίφθηκαν σε 10 πολιτείες μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιουλίου. Τα κράτη συνεχίζουν να πετούν αχρησιμοποίητα πλάνα. Το Τενεσί έχει πετάξει πάνω από 35.000 δόσεις και η Λουιζιάνα έχει ρίξει πάνω από 230.000 δόσεις των εμβολίων Covid,  ποσοστό που έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από τα τέλη Ιουλίου, ακόμη και όταν ένα θανατηφόρο τέταρτο κύμα του ιού έπληξε την πολιτεία.

Μερικές από τις χαμένες δόσεις προήλθαν από το άνοιγμα και το τέλος του φιαλιδίου, αλλά περισσότερα από 20.000 εμβόλια έληξαν απλά. Το Associated Press ανέφερε ότι τα στοιχεία που παρείχε το Υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα έδειξαν ότι 223.918 δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna με δύο βολές και του εμβολίου Johnson & Johnson έχουν πεταχτεί. Υπάρχουν άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Ουισκόνσιν, όπου χιλιάδες δόσεις χάνονται κάθε μέρα, σύμφωνα με τη The Guardian. Και ενώ οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος δόσεων σε σύγκριση με τις πάνω από 401 εκατομμύρια ενέσεις του εμβολίου που δόθηκαν στους Αμερικανούς, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο που περιμένουν τον πρώτο τους εμβολιασμό. Μόνο το ένα τοις εκατό του πληθυσμού των χωρών χαμηλού εισοδήματος έχει λάβει τις πρώτες λήψεις από τον Ιούλιο, σε σύγκριση με περισσότερους από τους μισούς από αυτούς που ζουν σε λίγες χώρες υψηλού εισοδήματος.

Λοιπόν, τι συμβαίνει πραγματικά με όλες τις χαμένες δόσεις; Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από τους οποίους χάνονται τόσες πολλές δόσεις. Μερικές φορές, ένα φιαλίδιο σπάει ή δεν περιέχει τόσες δόσεις από τις υποσχεθείσες, μερικές φορές οι βελόνες δυσλειτουργούν, οι καταψύκτες έχουν βλάβη ή σβήνει το ρεύμα. Συχνά, οι άνθρωποι δεν εμφανίζονται για ραντεβού και η δόση που τους έχει αφιερωθεί σε ένα φιαλίδιο δεν χρησιμοποιείται. Και αυτό συμβαίνει πιο συχνά τον τελευταίο καιρό καθώς η διστακτικότητα των εμβολίων αυξάνεται σε όλη τη χώρα.

Πριν από τον Ιούνιο, λίγο περισσότερο από 2 εκατομμύρια δόσεις είχαν πάει χαμένες, ανέφερε το NBC News.

Αλλά το καλοκαίρι, αυτά τα στοιχεία αυξήθηκαν εξαπλάσια – μαζί με τον ίδιο τον ιό – καθώς οι δόσεις έληξαν.

Σύριγγες που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παράσχει για τη διαχείριση των εμβολίων covid-19 συσσωρεύτηκαν σε ντουλάπια αποθήκευσης νοσοκομείων-και ακόμη και σε κουτιά καταφύγιων ζώων- Έχουν παραμεριστεί επειδή δεν είναι αποτελεσματικές στην εξαγωγή όλων των διαθέσιμων εμβολίων από τα φιαλίδια πολλαπλών δόσεων που παρέχονται από τους κατασκευαστές εμβολίων.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, έγινε σαφές ότι τα κιτ εξοπλισμού από το πρόγραμμα εμβολίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Operation Warp Speed, δεν περιείχαν τις σωστές σύριγγες για το καθήκον να πάρουν αυτές τις επιπλέον δόσεις από τις φιάλες εμβολίων Pfizer και Moderna. Ορισμένα υγειονομικά τμήματα έχουν αγοράσει τα ίδια καλύτερες σύριγγες, ενώ όσα δεν έχουν την πολυτέλεια αναβάθμισης λένε ότι βλέπουν δόσεις να χάνονται κάθε μέρα.

Η McKesson, η εταιρεία που διανέμει τα κιτ εμβολίων για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα δημιουργήσει «μεγάλα κιτ προμήθειας» για το εμβόλιο Pfizer με σύριγγες και βελόνες που θα επέτρεπαν τις επιπλέον δόσεις. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) επιβεβαίωσε στη Science ότι όλα τα κιτ Pfizer που αποστέλλονται αυτήν τη στιγμή αποτελούνται από σύριγγες 1 ml, οι περισσότερες από τις οποίες είναι σύριγγες χαμηλού νεκρού όγκου. Οι δόσεις που έχουν ήδη διανεμηθεί στα κράτη δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν διεθνώς λόγω γραφειοκρατικών ανησυχιών και ασφάλειας σχετικά με την σωστή αποθήκευση των εμβολίων. Έτσι, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ικετεύουν ακόμη και για την πρώτη δόση του εμβολίου Covid, εκατομμύρια Αμερικανοί αρνούνται να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μία επιπλέον δόση εμβολίων COVID-19 ασπίδα για ασθενείς με μεταμόσχευση

Τα αστυνομικά συνδικάτα και οι αξιωματικοί στις ΗΠΑ υποβάλλουν αγωγές για να μπλοκάρουν τις εντολές εμβολίου covid-19

Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν ενισχυτικά εμβόλια ξεπερνά τώρα αυτούς που λαμβάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη αρχική δόση εμβολίου.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροπολογία: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 έτη γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο 

Τροπολογία: Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης προωθείται διάταξη με σκοπό την αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αντέντεινε ο Πλεύρης στην ΕΕ

Πλεύρης πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός έκανε ακόμη λόγο για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στους 3 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες 18 και άνω - που ήρθε μετά από σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών -  ενώ υποστήριξε την σύντμηση των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, σημειώνοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Πώς διαχειρίστηκαν οι χώρες της Ευρώπης την πανδημία;

Ευρώπη κορωνοϊός: Η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις, τα μικτά μηνύματα και η αυξημένη αμφισβήτηση της νομιμότητας και της τεχνικής ικανότητας της κυβέρνησης τροφοδότησε τη δυσπιστία των πολιτών.

Η Ιταλία κάνει τη ζωή πιο άβολη για τα μη εμβολιασμένα άτομα αυτές τις γιορτές

Αποδίδουν το σχετικά υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης της Ιταλίας ως έναν από τους λόγους που η καμπύλη μόλυνσης δεν είναι τόσο απότομη όσο τον περασμένο χειμώνα, όταν επιβλήθηκαν μεγάλοι περιορισμοί με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

Θάνος Πλεύρης: Απέκλεισε το σενάριο ενός νέου lockdown ακόμη και σε τοπικό επίπεδο

Θάνος Πλεύρης: Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννεάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού και πως υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να επισπεύσουν την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Που θα πραγματοποιούνται οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά της Covid

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις από τη Δέλτα

Μαρία Θεοδωρίδου: Η τελική επίδραση της Όμικρον θα διαμορφωθεί από τα εξής 3 σημαντικά θέματα: Πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός; Πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει αντισώματα και ανοσκύτταρα και να διαταράσσει τον ανοσιακό μηχανισμό; Πόσο επιβαρυντικός στην κλινική έκφραση της νόσου;

Η Νότια Αφρική προετοιμάζει τα νοσοκομεία της για ένα νέο κύμα ασθενών κορωνοϊού

Νέο κύμα παραλλαγή Όμικρον: Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής κ. Ramaphosa είπε σε εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ότι η μετάλλαξη Omicron φαίνεται να κυριαρχεί σε νέα κρούσματα στις περισσότερες από τις εννέα επαρχίες της χώρας και προέτρεψε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.