Πολιτική Υγείας

CDC FDA: Οι γονείς τώρα μπορούν να αποφασίσουν εάν θα εμβολιάσουν τα μωρά τους ηλικίας 6 μηνών κατά της COVID-19

CDC FDA: Οι γονείς τώρα μπορούν να αποφασίσουν εάν θα εμβολιάσουν τα μωρά τους ηλικίας 6 μηνών κατά της COVID-19

Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι το εμβόλιο μειώνει τον μικρό κίνδυνο να αναπτύξουν τα παιδιά σοβαρή ασθένεια από τον ιό. Τελικά, εναπόκειται στους γονείς ή τον κηδεμόνα να αποφασίσουν.

CDC FDA: Το CDC και ο FDA ενέκριναν τα εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών. Το CDC και ο FDA εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου για την COVID σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών. Οι γονείς, πολλοί από τους οποίους πρωτοεμφανίζονται μαμάδες και μπαμπάδες, θα πρέπει τώρα να πάρουν τη σκληρή απόφαση για το αν θα εμβολιάσουν τα μωρά τους κατά της COVID-19. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το CDC και ο FDA ενέκριναν τη χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου COVID-19 για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν είτε τρεις δόσεις του εμβολίου Pfizer είτε δύο δόσεις του εμβολίου Moderna. Ωστόσο, μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Kaiser Health διαπίστωσε ότι μόλις 1 στους 5 γονείς λέει ότι θα εμβολιάσει τα παιδιά του αμέσως. “Καταλαβαίνω την ανησυχία, καταλαβαίνω γιατί υπάρχει διστακτικότητα, αλλά θυμηθείτε ότι αυτά τα εμβόλια υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια.

Τα δίνουμε σε ηλικία πέντε ετών και άνω όλο αυτό το διάστημα και ξέρουμε πολλά για το τι κάνουν”, λέει η Οικογενειακή Ιατρός, Δρ. Andrew Carroll.

Προς το παρόν, το εμβόλιο για την COVID-19 δεν απαιτείται για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο.

Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι το εμβόλιο μειώνει τον μικρό κίνδυνο να αναπτύξουν τα παιδιά σοβαρή ασθένεια από τον ιό. Τελικά, εναπόκειται στους γονείς ή τον κηδεμόνα να αποφασίσουν.

“Οι γονείς με τον παιδίατρό τους θα πρέπει να αποφασίσουν εάν το εμβόλιο Moderna με δύο εμβόλια ή το εμβόλιο τριών δόσεων Pfizer είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα για το πρόγραμμά τους, για το παιδί τους και για να βεβαιωθούν ότι παρέχεται ολόκληρη η σειρά.

Η συμμόρφωση είναι απαραίτητη”, λέει η Δρ. Ρεμπέκα Φισκ στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Από αυτήν την εβδομάδα, τα παιδιά κάτω των 5 ετών μπορούν να εμβολιαστούν.

Το Fox News επικοινώνησε με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στη Νέα Υόρκη για να ελέγξει τη διαθεσιμότητα, ενώ πολλοί μάς είπαν ότι ακόμη περίμεναν να φτάσουν οι δόσεις του εμβολίου τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο γενικός χειρουργός της Φλόριντα έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της επιτροπής του FDA για το εμβόλιο COVID-19 για παιδιά κάτω των 5 ετών

Οι νομοθέτες της Καλιφόρνια τροποποιούν το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τον εμβολιασμό των ανήλικων παιδιών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων

Εκατομμύρια εμβόλια covid για παιδιά παραγγέλθηκαν, λένε αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea.