Πολιτική Υγείας

CDC Έκθεση: Το κύμα θερμότητας των ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων στο τμήμα έκτακτης ανάγκης

CDC Έκθεση: Το κύμα θερμότητας των ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων στο τμήμα έκτακτης ανάγκης

Ενώ η χώρα βλέπει περίπου 700 θανάτους λόγω θερμικής ασθένειας κάθε χρόνο, ο οργανισμός προειδοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει αύξηση των θανάτων τα επόμενα χρόνια στις βορειοδυτικές ΗΠΑ

CDC Έκθεση: Ένα έντονο κύμα θερμότητας που επηρέασε τα βορειοδυτικά προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων του τμήματος έκτακτης ανάγκης (ED) για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, σύμφωνα με νέα έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το Όρεγκον και η Ουάσιγκτον επηρεάστηκαν περισσότερο από το ρεκόρ, το CDC έγραψε, με τις θερμοκρασίες στο Πόρτλαντ να ανεβαίνουν στους 116 βαθμούς Φαρενάιτ, 46,666 Κελσίου πάνω από 40 βαθμούς περισσότερο 4,444 Κελσίου από τις μέσες μηνιαίες υψηλές.

Ενώ η χώρα βλέπει περίπου 700 θανάτους λόγω θερμικής ασθένειας κάθε χρόνο, ο οργανισμός προειδοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει αύξηση των θανάτων τα επόμενα χρόνια στις βορειοδυτικές ΗΠΑ

Η έκθεση ανέφερε δεδομένα από το Εθνικό Πρόγραμμα Συνδρομικής Επιτήρησης από την 1η Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2019 και το 2021 σχετικά με επισκέψεις ED για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Αλάσκας, του Αϊντάχο, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον.

Τα αποτελέσματα σημείωσαν 3.504 επισκέψεις ED που σχετίζονται με τη θερμότητα στην περιοχή από το Μάιο έως τον Ιούνιο του 2021, περίπου το 79% των οποίων πραγματοποιήθηκε κατά τις 25 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου, όταν μεγάλο μέρος του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον είχαν προειδοποίηση για υπερβολική θερμότητα.

Το αποκορύφωμα σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου με 1.038 επισκέψεις ασθενών του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED που σχετίζονται με τη θερμότητα σε απότομη αντίθεση με εννέα τέτοιες επισκέψεις την ίδια ημέρα το 2019.

Ένα έντονο κύμα θερμότητας που επηρέασε τα βορειοδυτικά προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων του τμήματος έκτακτης ανάγκης (ED) για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, σύμφωνα με νέα έκθεση. (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει μια ασθένεια που σχετίζεται με τη θερμότητα, ειδικά εκείνοι που δεν έχουν εγκλιματιστεί σε υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσε ο Δρ Lane Tassin, επικεφαλής ιατρός της FastMed, στη δυτική περιοχή, στο Fox News.

Οι άντρες και οι μεγαλύτεροι ενήλικες άνω των 75 επηρεάστηκαν περισσότερο.

Ενώ η περιοχή περιλαμβάνει το 4% του πληθυσμού των ΗΠΑ, αντέδρασε περίπου το 15% των συνολικών επισκέψεων με ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι ημερήσιες επισκέψεις τον Ιούνιο του 2021 ήταν επτά φορές μεγαλύτερες από τον Ιούνιο του 2019, ανεβαίνοντας σε σχεδόν 70 φορές υψηλότερες κατά τις 25-30 Ιουνίου 2021 έναντι του 2019 όταν δεν υπήρχε ενημέρωση για τη θερμότητα.

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να αντικατοπτρίζουν μια υποεκτίμηση επειδή η αναφορά περιελάμβανε μόνο επισκέψεις του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED και όχι θεραπεία που αναζητήθηκε αλλού. “Οι υπηρεσίες υγείας μπορούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν σχέδια απόκρισης στη θερμότητα, να εντοπίσουν γειτονιές και πληθυσμούς σε κίνδυνο, ανοιχτά κέντρα ψύξης και να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για να καθοδηγήσουν την πολιτική και τη δράση της δημόσιας υγείας για να προστατεύσουν τις κοινότητές τους από ασθένειες και θανάτους που σχετίζονται με τη θερμότητα, ιδίως μεταξύ των δυσανάλογα επηρεασμένων πληθυσμών έγραψε το πρακτορείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 47 βαθμούς στις κοιλάδες του Σαν Ντιέγκο το Σαββατοκύριακο,

Θανατηφόρο κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ

Μέτρα προστασίας για οδήγηση με καύσωνα

Προληπτικά μέτρα για τον καύσωνα

Έρχεται καύσωνας. Οδηγίες αντιμετώπισης από το Υπ. Υγείας

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση της συχνότητας των πολύ ζεστών καλοκαιριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».