Πολιτική Υγείας

CDC Έκθεση: Το κύμα θερμότητας των ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων στο τμήμα έκτακτης ανάγκης

CDC Έκθεση: Το κύμα θερμότητας των ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων στο τμήμα έκτακτης ανάγκης

Ενώ η χώρα βλέπει περίπου 700 θανάτους λόγω θερμικής ασθένειας κάθε χρόνο, ο οργανισμός προειδοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει αύξηση των θανάτων τα επόμενα χρόνια στις βορειοδυτικές ΗΠΑ

CDC Έκθεση: Ένα έντονο κύμα θερμότητας που επηρέασε τα βορειοδυτικά προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων του τμήματος έκτακτης ανάγκης (ED) για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, σύμφωνα με νέα έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Το Όρεγκον και η Ουάσιγκτον επηρεάστηκαν περισσότερο από το ρεκόρ, το CDC έγραψε, με τις θερμοκρασίες στο Πόρτλαντ να ανεβαίνουν στους 116 βαθμούς Φαρενάιτ, 46,666 Κελσίου πάνω από 40 βαθμούς περισσότερο 4,444 Κελσίου από τις μέσες μηνιαίες υψηλές.

Ενώ η χώρα βλέπει περίπου 700 θανάτους λόγω θερμικής ασθένειας κάθε χρόνο, ο οργανισμός προειδοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει αύξηση των θανάτων τα επόμενα χρόνια στις βορειοδυτικές ΗΠΑ

Η έκθεση ανέφερε δεδομένα από το Εθνικό Πρόγραμμα Συνδρομικής Επιτήρησης από την 1η Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2019 και το 2021 σχετικά με επισκέψεις ED για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Αλάσκας, του Αϊντάχο, του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον.

Τα αποτελέσματα σημείωσαν 3.504 επισκέψεις ED που σχετίζονται με τη θερμότητα στην περιοχή από το Μάιο έως τον Ιούνιο του 2021, περίπου το 79% των οποίων πραγματοποιήθηκε κατά τις 25 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου, όταν μεγάλο μέρος του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον είχαν προειδοποίηση για υπερβολική θερμότητα.

Το αποκορύφωμα σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου με 1.038 επισκέψεις ασθενών του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED που σχετίζονται με τη θερμότητα σε απότομη αντίθεση με εννέα τέτοιες επισκέψεις την ίδια ημέρα το 2019.

Ένα έντονο κύμα θερμότητας που επηρέασε τα βορειοδυτικά προκάλεσε αύξηση των επισκέψεων του τμήματος έκτακτης ανάγκης (ED) για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, σύμφωνα με νέα έκθεση. (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει μια ασθένεια που σχετίζεται με τη θερμότητα, ειδικά εκείνοι που δεν έχουν εγκλιματιστεί σε υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσε ο Δρ Lane Tassin, επικεφαλής ιατρός της FastMed, στη δυτική περιοχή, στο Fox News.

Οι άντρες και οι μεγαλύτεροι ενήλικες άνω των 75 επηρεάστηκαν περισσότερο.

Ενώ η περιοχή περιλαμβάνει το 4% του πληθυσμού των ΗΠΑ, αντέδρασε περίπου το 15% των συνολικών επισκέψεων με ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι ημερήσιες επισκέψεις τον Ιούνιο του 2021 ήταν επτά φορές μεγαλύτερες από τον Ιούνιο του 2019, ανεβαίνοντας σε σχεδόν 70 φορές υψηλότερες κατά τις 25-30 Ιουνίου 2021 έναντι του 2019 όταν δεν υπήρχε ενημέρωση για τη θερμότητα.

Τα αποτελέσματα ενδέχεται να αντικατοπτρίζουν μια υποεκτίμηση επειδή η αναφορά περιελάμβανε μόνο επισκέψεις του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED και όχι θεραπεία που αναζητήθηκε αλλού. “Οι υπηρεσίες υγείας μπορούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν σχέδια απόκρισης στη θερμότητα, να εντοπίσουν γειτονιές και πληθυσμούς σε κίνδυνο, ανοιχτά κέντρα ψύξης και να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για να καθοδηγήσουν την πολιτική και τη δράση της δημόσιας υγείας για να προστατεύσουν τις κοινότητές τους από ασθένειες και θανάτους που σχετίζονται με τη θερμότητα, ιδίως μεταξύ των δυσανάλογα επηρεασμένων πληθυσμών έγραψε το πρακτορείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 47 βαθμούς στις κοιλάδες του Σαν Ντιέγκο το Σαββατοκύριακο,

Θανατηφόρο κύμα καύσωνα στις ΗΠΑ

Μέτρα προστασίας για οδήγηση με καύσωνα

Προληπτικά μέτρα για τον καύσωνα

Έρχεται καύσωνας. Οδηγίες αντιμετώπισης από το Υπ. Υγείας

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση της συχνότητας των πολύ ζεστών καλοκαιριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.