Πολιτική Υγείας

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: 2 αλλαγές εφαρμόζονται από την Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: 2 αλλαγές εφαρμόζονται από την Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

Η Αυστραλία θα καταργήσει τον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο οι ταξιδιώτες από διεθνείς αφίξεις πρέπει να έχουν διενεργήσει αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν επιβιβαστούν σε μια πτήση, ενώ τα άτομα που θα είναι θετικά στο εξωτερικό θα μειώσυν τον χρόνο αναμονής τους για άδεια εισόδου κατά το ήμισυ. Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ ανακοίνωσε τις μεγάλες αλλαγές σε κοινή δήλωση με την υπουργό Εσωτερικών Κάρεν Άντριους το βράδυ της Παρασκευής. Από τη 1 π.μ. της Κυριακής, οι ταξιδιώτες στο εξωτερικό θα μπορούν αντ ‘αυτού να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα ταχείας δοκιμής αντιγόνου (RAT) εντός 24 ωρών από την ώρα αναχώρησης της πτήσης τους. Προηγουμένως έπρεπε να κάνουν μια εξέταση PCR και να επιστρέψουν αρνητικό αποτέλεσμα εντός 72 ωρών από την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Τι συμβαίνει με την Αυστραλία

“Ενώ τα PCR test παραμένουν το τεστ χρυσού προτύπου, ο RAT εντός 24 ωρών είναι ένας αποδεκτός δείκτης για το εάν ένας ταξιδιώτης έχει Covid-19 πριν πετάξει στην Αυστραλία”, ανέφερε η κοινή δήλωση. “Αυτό είναι σύμφωνο με τις κινήσεις εντός της Αυστραλίας για αποδοχή RAT για διαγνωστικούς σκοπούς.” Σε μια άλλη σημαντική αλλαγή, τα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στο εξωτερικό και θέλουν να έρθουν στην Αυστραλία θα έχουν τον χρόνο αναμονής τους για να λάβουν άδεια εισόδου μειώνεται από 14 ημέρες σε 7. “Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της λήψης θετικού αποτελέσματος του τεστ και της δυνατότητας έγκρισης για ταξίδι στην Αυστραλία θα μειωθεί από 14 σε επτά ημέρες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

“Αυτό θα μειώσει τον χρόνο αναμονής για τους ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στο εξωτερικό για να επιστρέψουν στην Αυστραλία σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις εσωτερικής απομόνωσης”. Ο κ. Χαντ είπε ότι η απαίτηση δοκιμών πριν από την αναχώρηση θα συνεχίσει να επανεξετάζεται τακτικά. “Οι ταξιδιώτες στην Αυστραλία πρέπει να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των κυβερνήσεων των πολιτειών και των εδαφών σχετικά με την καραντίνα και τις δοκιμές κατά την άφιξη”, είπε. Η δήλωση ανέφερε ότι οι αλλαγές εισήχθησαν για να παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διεθνείς αφίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρεκόρ θανάτων στην Αυστραλία και κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκρατημένη αισιοδοξία της Αυστραλίας για το peak του νέου κύματος

Η Αυστραλία ξεπέρασε το φράγμα του 1 εκατ. μολύνσεων από Covid

Η Αυστραλία υποδέχτηκε το 2022 με νέο ρεκόρ κρουσμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.