Πολιτική Υγείας

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. Ο κ. Picton είπε ότι η πρωτοβουλία θα μειώσει την εξάντληση που βιώνουν οι νοσηλευτές υπό σημαντική πίεση. «Γι’ αυτό, η είσοδος επιπλέον νοσοκόμων σημαίνει ότι μπορούμε να καλύψουμε κατάλληλα αυτές τις βάρδιες, να μειώσουμε τη χρήση περιστασιακών νοσοκόμων και νοσοκόμων, να μειώσουμε τον αριθμό των ατόμων που πρέπει να κάνουν διπλές βάρδιες και να μειώσουμε την πίεση στις νοσοκόμες μας, που σημαίνει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει και να θέλει να είναι μέρος της SA Health μακροπρόθεσμα», είπε.

Η Διευθύντρια Νοσηλεύτριας και Μαιευτικής της SA Health, Καθηγήτρια Jenny Hurley, είπε ότι βασικό συστατικό της πρωτοβουλίας ήταν η υποστήριξη και η επίβλεψη των νοσηλευτών που εισέρχονται στο επάγγελμα. «Πρόκειται για το να παρέχουμε ένα βιώσιμο εργατικό δυναμικό για το μέλλον και είναι κρίσιμο να κάνουμε αυτή την επένδυση και να φροντίσουμε και να διατηρήσουμε τις νοσοκόμες και τις μαίες μας», είπε. Η πτυχιούχος νοσοκόμα Ashleigh Lee, η οποία εργάζεται στο Port Augusta, είπε ότι η ανακοίνωση ήταν «ενθαρρυντική»«Χρειάζεσαι πολλή υποστήριξη όταν είσαι απόφοιτος νοσοκόμας», είπε.

«Είναι πολύ συγκρουσιακό κατά καιρούς, ιδιαίτερα όταν εργάζεστε σε αυτές τις περιοχές υψηλής οξύτητας, όπως η ED ή η ΜΕΘ. Έτσι, το να έχεις κάποιον να σε καθοδηγεί και να σε βοηθάει ενώ ακόμα αναπτύσσεις και εδραιώνεις τις κλινικές σου δεξιότητες [είναι] σίγουρα ενθαρρυντικό». Η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης για την υγεία, Άστον Χερν, είπε ότι η προσέλκυση και η διατήρηση νοσηλευτών ήταν «μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις» στην υγειονομική περίθαλψη. Είπε ότι η πολιτεία πρέπει να «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει τη Νότια Αυστραλία στον αγώνα», με πολιτείες όπως η Βικτώρια και η Νέα Νότια Ουαλία να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα για φοιτητές νοσηλευτικής.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η ανάκαμψη της COVID-19 θα επηρεάσει τις 14 κορυφαίες αγορές επαγγελματικών ταξιδιών

Αυξάνονται οι έρευνες στον τομέα της ιατρικής στην Αυστραλία

Αριθμός ρεκόρ Αυστραλών με COVID-19 στα νοσοκομεία καθώς η Όμικρον καλπάζει

Απελευθέρωση ασθενοφόρων και νοσοκομείων χάρη στο ψηφιακό σύστημα επειγόντων περιστατικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.