Πολιτική Υγείας

Ασφάλεια Ασθενών: Εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ασφάλεια των Ασθενών

Ασφάλεια Ασθενών: Εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ασφάλεια των Ασθενών

Ασφάλεια Ασθενών: Τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης περισσότερων εθελοντών στην παροχή ΚΑΡΠΑ εξήρε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως ένα βασικό κομμάτι της ασφάλειας των ασθενών.

Τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης περισσότερων εθελοντών στην παροχή ΚΑΡΠΑ εξήρε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως ένα βασικό κομμάτι της ασφάλειας των ασθενών και της υλοποίησης ολοκληρωμένων πολιτικών στον τομέα της Υγείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε το υπουργείο Υγείας με το με το ελληνικό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το μήνυμα του εθελοντισμού για την ασφάλεια των ασθενών αποτέλεσε κομβικό μήνυμα της εκδήλωσης που οργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασθενών 2023, η οποία ήταν αφιερωμένη στο θέμα «Engaging Patients for Patient Safety». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης με τίτλο «Save a Life, Learn Cardiopulmonary Resuscitation» (Σώσε μία ζωή. Μάθε ΚΑΡΠΑ (cpr) που διοργανώνουν το Γραφείο Ποιότητας Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ Αθηνών και ο Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν και η παροχή εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μάλιστα, εθελοντές από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έκαναν επίδειξη ΚΑΡΠΑ σε «κούκλα προσομοίωσης» ώστε να μάθουν στους πολίτες πώς γίνεται το ΚΑΡΠΑ. Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς στον σκοπό της εκδήλωσης. «Όσοι πιο πολλοί πολίτες-εθελοντές εκπαιδευτούν για να μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, τόσο πιο σημαντικό θα είναι και από πλευράς ανθρώπινης αλληλεγγύης όσο και από πλευράς δημόσιας υγείας», επισήμανε στην αρχή της τοποθέτησης του.

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα της Ασφάλειας των Ασθενών. Είμαστε εδώ για να παραστούμε σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μέσα από τη διαδικασία της Καρδιαναναπνευστικής Αναζωογόνησης μπορούμε να σώσουμε ζωές. Νομίζω πως, επειδή είναι οριοθετημένα κάποια πράγματα χρειάζεται να εξοπλίσουμε τα υπουργεία, τις υπηρεσίες και γενικά όπου χρειάζεται πολύς κόσμος, με απινιδωτές και ταυτόχρονα με εθελοντές, οι οποίοι θα είναι εκπαιδευμένοι και θα μπορούν να σώσουν ζωές. Πραγματικά, υπάρχει η δυνατότητα σε ποσοστό πάνω από 60% να σώζονται, με τη μέθοδο της ΚΑΡΠΑ, ανθρώπινες ζωές.

Για μας το θέμα της ασφάλειας του ασθενούς είναι καθημερινή προτεραιότητα. Ήδη κάλεσα τους εθελοντές της ομάδας μαζί με τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έρθουν κοντά μας και να οργανώσουμε ένα σχέδιο δράσης. Και πιστεύω ότι μαζί με το Γραφείο του Ασθενών που δημιουργήσαμε στο υπουργείο Υγείας, που έχει ως στόχο να συνδεθεί με όλες τις μεγάλες οργανώσεις ασθενών για να αποτελέσουν κι αυτοί μέρος της μεγάλης αλλαγής που χρειάζεται το σύστημα της δημόσιας υγείας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κτίσουμε και στο επίπεδο της πρόληψης, αλλά και στο επίπεδο της νοσηλείας, της θεραπείας, ένα από τα καλύτερα συστήματα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την επιστροφή στο σπίτι σας μετά από πλημμύρα

Διυπουργική σύσκεψη εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Επίσκεψη Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους σε δομές Υγείας των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στηρίζει τα άτομα με παχυσαρκία

Ο Σύλλογος παρέχει καθοδήγηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ παράλληλα μέσα από τις δράσεις του, επιδιώκει την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των μελών (ασθενών με παχυσαρκία και ειδικών με την παχυσαρκία επαγγελματιών).

Τέξας: Εκδίκαση υπόθεσης που αμφισβητεί την απαγόρευση των αμβλώσεων για ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Η ιατρική εξαίρεση που προτείνεται από τους ενάγοντες "θα κατάπινε, εκ προμελέτης, τον κανόνα", υποστήριξαν οι δικηγόροι του στην έγγραφη απάντησή τους. "Θα επέτρεπε, για παράδειγμα, αμβλώσεις για έγκυες γυναίκες με ιατρικές παθήσεις που κυμαίνονται από πονοκέφαλο μέχρι αισθήματα κατάθλιψης", αναφέρεται στην απάντηση.

Νέος Ποινικός Κώδικας - Όλες οι αλλαγές - Αυστηροποίηση των ποινών για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα βιασμού

-Τη δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τα θύματα με την ενίσχυση των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που τους παρέχουν οικονομική και ψυχολογική στήριξη.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Αγαπηδάκη: Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ε.Ε., θα συζητηθεί η ανοικτή στρατηγική αυτονομία στον τομέα της υγείας, με έμφαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση στις ελλείψεις φαρμάκων.