Πολιτική Υγείας

Αργεντινή: 73.000 δολάρια καλούνται να πληρώσουν οι διοργανωτές της 1ης διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης

Αργεντινή: 73.000 δολάρια καλούνται να πληρώσουν οι διοργανωτές της 1ης διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης

«ο λογαριασμός θα σταλεί στις υπεύθυνες οργανώσεις ή τα άτομα» γιατί «το κράτος δεν θα πληρώσει για τη χρήση των δυνάμεων ασφαλείας». Στην Αργεντινή και ιδίως στο Μπουένος Άιρες γίνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες διαδηλώσεις κατά τις οποίες αποκλείονται κεντρικοί οδικοί άξονες.

Αργεντινή: Οι διοργανωτές της πρώτης διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης του νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα που συνδέονται με την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας. Το κόστος για την κινητοποίηση μονάδων από τέσσερις υπηρεσίες –ομοσπονδιακή αστυνομία, δημοτική αστυνομία, ασφάλεια των αεροδρομίων και χωροφυλακή– υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια πέσο, δηλαδή περίπου 73.000 δολάρια με βάση την επίσημη ισοτιμία.

«Αυτός ο λογαριασμός θα σταλεί στα κοινωνικά κινήματα» που «καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις δαπάνες, τις οποίες δεν θα επωμιστούν οι πολίτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μανουέλ Αντόρνι. Η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι θα έξοδα θα βαρύνουν τους διοργανωτές των διαδηλώσεων. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του ακροδεξιού, υπερφιλελεύθερου προέδρου, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές ήταν περιστοιχισμένοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που επέκριναν οι διοργανωτές. «Αυτό μου θυμίζει τη δικτατορία» σχολίασε ο Εντουάρντο Μπελιμπόνι, ο επικεφαλής της οργάνωσης Polo Obrero. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιβλέπονταν αυτοπροσώπως από τον πρόεδρο και την υπουργό Ασφαλείας Πατρίσια Μπούλριτς, από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας. «Η δύναμη που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η ελάχιστη δυνατή, αλλά ανάλογη με την αντίσταση» ανέφερε η Μπούλριτς, προαναγγέλλοντας ότι «ο λογαριασμός θα σταλεί στις υπεύθυνες οργανώσεις ή τα άτομα» γιατί «το κράτος δεν θα πληρώσει για τη χρήση των δυνάμεων ασφαλείας». Στην Αργεντινή και ιδίως στο Μπουένος Άιρες γίνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες διαδηλώσεις κατά τις οποίες αποκλείονται κεντρικοί οδικοί άξονες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αργεντινή εκδίδει προειδοποιήσεις για την υγεία εν μέσω καύσωνα ρεκόρ

Αξιωματούχοι στην Αργεντινή δίνουν έμφαση στην αλλαντίαση και το E. coli

Συναγερμός για την πνευμονία… «άγνωστης αιτιολογίας» στην Αργεντινή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"