Πολιτική Υγείας

Απόρρητο Πάροχος Περίθαλψη: Τι είναι τα δικαιώματα του νόμου περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας

Απόρρητο Πάροχος Περίθαλψη: Τι είναι τα δικαιώματα του νόμου περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας

Ο νόμος περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας - The Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) αφορά την προστασία σας από παραβιάσεις ασφάλειας - εκ προθέσεως ή όχι - από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και όχι από ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού από τον εργοδότη σας ή άλλα άτομα.

Απόρρητο Πάροχος Περίθαλψη: Ο νόμος περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας – The Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) σάς προστατεύει από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης όσον αφορά την εχεμύθεια. Ο νόμος περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας – The Health Insurance Portability and Accountability Act HIPAA έχει γίνει πρόσφατα μια λέξη-κλειδί για άτομα που ανησυχούν για τη δημοσίευση της κατάστασης εμβολιασμού τους.

Ο νόμος για τη φορητότητα και την υπευθυνότητα της ασφάλισης υγείας του 1996, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 1996.

Το κύριο μέλημα του νόμου δεν ήταν, στην πραγματικότητα, η ιδιωτική ζωή, αλλά ο εκσυγχρονισμός της ροής πληροφοριών περί υγειονομικής περίθαλψης. Ένα μέρος του HIPAA καλύπτει το απόρρητο. Ο Κανόνας απορρήτου ορίζει ότι οι αποκαλούμενες «προστατευμένες πληροφορίες για την υγεία» δεν πρέπει να αποκαλύπτονται χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου από ορισμένους οργανισμούς, που ονομάζονται «καλυπτόμενες οντότητες».

Σε αυτές περιλαμβάνονται προγράμματα υγείας, πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και επιχειρηματικοί συνεργάτες. Οι συνεργάτες αναφέρονται σε “ένα πρόσωπο ή οργανισμό, εκτός από ένα μέλος του εργατικού δυναμικού μιας καλυπτόμενης οντότητας, το οποίο εκτελεί ορισμένες λειτουργίες ή δραστηριότητες για λογαριασμό ή παρέχει ορισμένες υπηρεσίες σε μια καλυπτόμενη οντότητα που περιλαμβάνει τη χρήση ή την αποκάλυψη ατομικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών υγείας ”

Με άλλα λόγια, ο γιατρός σας δεν μπορεί να δημοσιεύσει τα ιατρικά σας αρχεία χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ερωτηθείτε σχετικά με την κατάσταση του εμβολιασμού σας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, “Ο Κανόνας απορρήτου δεν προστατεύει τα αρχεία εργασίας σας, ακόμη και αν οι πληροφορίες σε αυτά τα αρχεία σχετίζονται με την υγεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Κανόνας απορρήτου δεν ισχύει για τις ενέργειες ενός εργοδότη ” Αυτός είναι ο λόγος που ο εργοδότης σας μπορεί να σας ζητήσει σημείωμα γιατρού ή άλλες πληροφορίες για την υγεία. Θα ήταν μόνο παραβίαση του HIPAA για τον γιατρό σας να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την υγεία απευθείας στο αφεντικό σας, αλλά ο εργοδότης σας έχει τα δικαιώματά του να σας ζητήσει αυτές τις πληροφορίες.

Ο νόμος περί φορητότητας και λογοδοσίας για την ασφάλιση υγείας – The Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) αφορά την προστασία σας από παραβιάσεις ασφάλειας – εκ προθέσεως ή όχι – από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και όχι από ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού από τον εργοδότη σας ή άλλα άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακοίνωση της Apple για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει στους καταναλωτές

Οι εμπειρογνώμονες είχαν ελλιπή πρόσβαση στα δεδομένα στην αποστολή τους στην Κίνα

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

Η πιστοποίηση εμβολιασμού και η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας σε ασθενείς διαφόρων πολιτισμών

Ξεκινούν οι δοκιμές ψηφιακών διαβατηρίων υγείας

Πρωτοπόρα εφαρμογή σε κινητό καταγράφει τα ιατρικά αρχεία των ασθενών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.