Καινοτομία

Νοσοκομεία Αγγλία καινοτομία: Νέα εφαρμογή στο κινητό για ιατρικά αρχεία

Νοσοκομεία Αγγλία καινοτομία: Νέα εφαρμογή στο κινητό για ιατρικά αρχεία

Τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινούν την εφαρμογή iPhone για ιατρικά αρχεία Οι ασθενείς σε δύο νοσοκομεία μπορούν τώρα να δουν όλα τα αρχεία τους σε ένα μέρος

Νοσοκομεία Αγγλία καινοτομία: Οι ασθενείς σε δύο νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα ιατρικά τους αρχεία στο iPhone τους από σήμερα. Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Milton Keynes (MKUH) και της Οξφόρδης είναι τα πρώτα βρετανικά νοσοκομεία που επιτρέπουν στους ασθενείς να βλέπουν τα αρχεία υγειονομικής περίθαλψης μέσω της εφαρμογής Health στο iPhone τους.

Η λειτουργία Health Records στην εφαρμογή σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να πάρουν μια κεντρική εικόνα των ιατρικών τους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, των φαρμάκων, των διαδικασιών, των αλλεργιών, των παθήσεων, των ζωτικών σημείων και των εμβολιασμών. Παράλληλα, ενημερώνει τους ασθενείς κατά την επικαιροποίηση των δεδομένων τους. Η εφαρμογή Υγεία εμφανίζει επίσης δραστηριότητα, καρδιακό ρυθμό, διατροφή και άλλα δεδομένα υγείας που ενοποιούνται από το iPhone ή το Apple Watch του χρήστη.

 

 

 

 

Περισσότεροι από 70.000 ασθενείς στο MKUH έχουν ήδη εγγραφεί στην εφαρμογή MyCARE του νοσοκομείου, η οποία τους επιτρέπει να κάνουν κράτηση και να αλλάξουν ραντεβού, να αποκτήσουν πρόσβαση στην αλληλογραφία του νοσοκομείου και σε άλλες πληροφορίες απευθείας από το smartphone τους. Το Health Records στο iPhone παρέχει μια άλλη επιλογή για να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε διαθέσιμα νοσοκομειακά δεδομένα από το ηλεκτρονικό τους αρχείο ασθενών (EPR).

Οι ασθενείς μπορούν να κατεβάσουν τα αρχεία υγείας τους επιλέγοντας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Milton Keynes και επικυρώνοντας τα υπάρχοντα διαπιστευτήρια MyCARE. Στη συνέχεια καλούνται να εγγραφούν στην πύλη ασθενών της MKUH στο MyCARE μόλις μπουν στη φροντίδα συγκεκριμένων νοσοκομειακών υπηρεσιών.

Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητο των ασθενών μέσω μιας άμεσης, κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του iPhone του χρήστη και του οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης. Τα ληφθέντα δεδομένα καταγραφών υγείας αποθηκεύονται στη συσκευή και κρυπτογραφούνται με τον κωδικό πρόσβασης χρήστη iPhone, Touch ID ή Face ID.

Το νοσοκομείο παραπέμπει ορισμένους από τους ασθενείς του σε εξειδικευμένες υπηρεσίες στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Οξφόρδης, οι οποίοι επίσης εγκαινιάζουν την εφαρμογή iPhone σήμερα, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να δουν τα αρχεία τους και από τα δύο νοσοκομεία σε ένα μέρος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MKUH, καθηγητής Joe Harrison είπε: «Αυτό είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό βήμα για το νοσοκομείο και τους ασθενείς μας. Ακούμε συνεχώς από τους ασθενείς μας ότι θέλουν περισσότερη αυτονομία έναντι της υγειονομικής τους περίθαλψης – η πρόσβαση στα αρχεία υγείας τους είναι το βασικό μέρος αυτού, οπότε αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά.

«Η πρόσβαση στα αρχεία υγείας τους μέσω της εφαρμογής Υγεία στο iPhone παρέχει μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τους ασθενείς να βλέπουν τα δεδομένα υγείας τους. Οι κλινικοί γιατροί θα επικοινωνήσουν με τους ασθενείς για να συζητήσουν τη φροντίδα τους και τυχόν αποτελέσματα των εξετάσεων. Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι ασθενείς έχουν την πρόσθετη ευκαιρία να δουν αυτές τις πληροφορίες στο iPhone τους. «Ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι οργανώνουν κάθε πτυχή της ζωής τους στο Διαδίκτυο. Στο MKUH, θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να διασφαλίσουμε ότι το NHS επιτρέπει στους ασθενείς να κάνουν το ίδιο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Tαχύτερη και φθηνότερη διάγνωση Covid-19 νέας τεχνολογίας

Εικονική πραγματικότητα και εκπαίδευση στη μετα-Covid εποχή

Υγειονομική περίθαλψη τεχνολογία: Οι αμερικανικές εταιρείες επεκτείνουν τις λύσεις κινητής τηλε-υγείας

Εργαστηριακά μοσχεύματα χόνδρου για εξατομικευμένη αποκατάσταση

Μόσχευμα ιστός άρθρωση: Μια διεπιστημονική ομάδα από την Columbia Engineering, το Columbia’s College of Dental Medicine and Department of Medicine, Louisiana State University, LaCell LLC και Obatala Sciences έχει πλέον βιο-μηχανικά μοσχεύματα ζωντανών οστών χόνδρου, που ταιριάζουν ακριβώς με τον παραλήπτη, τόσο βιολογικά όσο και ανατομικά. Η πιο πρόσφατη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην Επιστημονική […]

"Έξυπνες" μάσκες με τρισδιάστατη εκτύπωση ηλεκτρονικών ινών

Τρισδιάστατη εκτύπωση καινοτομία: Ερευνητές του University of Cambridge χρησιμοποίησαν τεχνικές 3D εκτύπωσης (additive manufacturing) για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ινών- η καθεμιά 100 φορές πιο λεπτή από μια ανθρώπινη τρίχα- δημιουργώντας αισθητήρες πέρα από τις δυνατότητες σημερινών αντίστοιχων συσκευών και υλικών. Η τεχνική εκτύπωσης ινών, η οποία παρουσιάστηκε στο Science Advances, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη […]

Διάγνωση COVID-19 σε μόλις 30 λεπτά

Κορωνοϊός τεστ διάγνωση: Το 2020 μπορεί να συνοψιστεί απλά με μία λέξη – COVID-19 – καθώς «πάγωσε» ολόκληρος ο πλανήτης. Για περισσότερο από οκτώ μήνες μέχρι στιγμής, η μετακίνηση μεταξύ των εθνών έχει ισοπεδωθεί, επειδή δεν υπάρχουν μέσα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του ιού και η διάγνωση διαρκεί πολύ. Στην Κορέα, υπάρχουν πολλές […]