Πολιτική Υγείας

Άντονι Φάουτσι: Λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θα “εξαλείψουν” την COVID-19, παρά τη δέσμευση του Μπάιντεν

Άντονι Φάουτσι: Λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θα “εξαλείψουν” την COVID-19, παρά τη δέσμευση του Μπάιντεν

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 5 Ιανουαρίου, ο Φάουτσι είπε ότι οι αναφορές για την παραλλαγή του όμικρον που οδηγεί σε μια πιο ήπια ασθένεια δεν θα πρέπει να εκληφθούν ως σημάδι ότι οι περιορισμοί και οι συστάσεις για την υγεία πρέπει να αποσυρθούν.

Άντονι Φάουτσι: Ο Φάουτσι λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θα «εξαλείψουν» την COVID-19, παρά τη δέσμευση του Μπάιντεν να «τερματίσει τον ιό». Ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει ότι «θα τερμάτιζε τον ιό» Adam Sabes Η Walensky και ο Fauci παρουσιάζουν μηνύματα με μικτές μάσκες στην ακρόαση της Γερουσίας Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel, ασχολείται με τις δοκιμές CDC, τις οδηγίες απομόνωσης που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τις “Αναφορές Αμερικής”.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ Άντονι Φάουτσι, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα «εξολοθρεύσουν» τον κορωνοϊό, παρά τη δέσμευση της εκστρατείας του Προέδρου Μπάιντεν να «τερματίσει τον ιό».

Την Τετάρτη, ο Fauci είπε ότι «δεν πρόκειται να εξαλείψουμε [τον κορωνοϊό]». «Λοιπόν, αν πρόκειται να κοιτάξουμε μπροστά τι θα συμβεί όταν αυτό κορυφωθεί και τελικά πέσει – όπως έχω πει σε προηγούμενους πιεστές εδώ από τον Λευκό Οίκο: ότι δεν πρόκειται να το εξαλείψουμε αυτό. το έκανε μόνο με την ευλογιά», είπε ο Fauci. Ο Δρ. Anthony Fauci, Επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου και Διευθυντής του NIAID, δίνει και εναρκτήρια δήλωση κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας για να εξετάσει την ομοσπονδιακή απάντηση στην COVID-19 και στις νέες αναδυόμενες παραλλαγές στις 11 Ιανουαρίου , 2022 στο Capitol Hill στην Ουάσιγκτον.

Ο Φάουτσι πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός θα ελεγχθεί, προσθέτοντας ότι η εξάλειψη ενός ιού «συμβαίνει μόνο με μαζικά προγράμματα εμβολιασμού όπως κάναμε με την ιλαρά και με τα εμβόλια». Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο τότε υποψήφιος Μπάιντεν είπε επανειλημμένα στους Αμερικανούς ότι θα «τέλειωνε τον ιό».

«Δεν πρόκειται να κλείσω την οικονομία, θα κλείσω τον ιό», είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατά τη διάρκεια εκστρατείας του 2020.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διπλασίασε την προεκλογική του υπόσχεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στις 25 Ιανουαρίου 2021, δηλώνοντας ότι «θα τέλειωνε τον ιό», αλλά πρόσθεσε ότι θα χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν ο Peter Doocy του Fox News ρώτησε την Jen Psaki σχετικά με την προεκλογική υπόσχεση την 1η Δεκεμβρίου 2021, η Psaki είπε “Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, Peter.” Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έχουν σημειωθεί πάνω από 62,5 εκατομμύρια περιπτώσεις κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020, μαζί με πάνω από 840.000 θανάτους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 5 Ιανουαρίου, ο Φάουτσι είπε ότι οι αναφορές για την παραλλαγή του όμικρον που οδηγεί σε μια πιο ήπια ασθένεια δεν θα πρέπει να εκληφθούν ως σημάδι ότι οι περιορισμοί και οι συστάσεις για την υγεία πρέπει να αποσυρθούν.

«Μην το εκλάβετε ως σήμα ότι μπορούμε να αποσυρθούμε από τις συστάσεις που μόλις ακούσατε από την Δρ. Rochelle Walensky,– για την ανάγκη για εμβολιασμό, για ενίσχυση, για χρήση μάσκας και όλες τις άλλες συστάσεις του CDC», είπε ο Fauci.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώην σύμβουλοι του Μπάιντεν, γιατροί, τον καλούν τώρα να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην πανδημία COVID-19

Τα γενικά ενισχυτικά προγράμματα είναι πιθανό να παρατείνουν την πανδημία, αντί να την τερματίσουν λέει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ

Η παραλλαγή omicron μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή από τη δέλτα επειδή επηρεάζει τους πνεύμονες με διαφορετικούς τρόπους.

Ένα επιπλέον της αναμνηστικής δόσης επίπεδο προστασίας θα ήταν το τεστ λέει ο Fauci

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ECDC συνιστά προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

ECDC: Προληπτικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, αναμένεται να προτείνει σήμερα (23/5) το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - ECDC.

Νέα εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το Πακιστάν

Πολιομυελίτιδα: Στο Πακιστάν εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα πολιομυελίτιδας και οι εκστρατείες εμβολιασμού έλαβαν δράση. Ο λαός αντιδρά! Το εμβόλιο θα τους προστατεύσει από τη νόσο ή αποτελεί μία δυτική συνωμοσία;

Η απειλή της ευλογιάς των πιθήκων δεν ανεβαίνει στο επίπεδο της COVID-19

Τζο Μπάιντεν: Μιλώντας στο Τόκιο μια μέρα αφότου είπε ότι ο ιός ήταν κάτι που "πρέπει να ανησυχεί όλους μας", είπε ο Μπάιντεν πως "απλώς δεν νομίζω ότι ανεβαίνει στο επίπεδο του είδους ανησυχίας που υπήρχε με την COVID-19".

Σε εγρήγορση οι αρχές για την ευλογιά των πιθήκων - Σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα για το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

Τα συμπτώματα εμφανίζονται μεταξύ της 5ης και της 21ης ημέρας της μόλυνσης και είναι πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι στους μύες, πρησμένοι λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση.

Βρετανική έκθεση υγείας προτείνει την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος στα 21

Ο Javid Khan, ο συγγραφέας της μελέτης, θα συστήσει στην κυβέρνηση να αυξήσει την ηλικία καπνίσματος, με δύο πηγές να λένε στην Telegraph ότι είχε εξετάσει τη σύσταση να ορίσει την ηλικία στα 25.

Ο ΠΟΥ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση για την παγκόσμια επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων

Το CDC, μαζί με το Υπουργείο Γεωργίας και τον FDA κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού με την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ευλογιάς και θεραπειών για ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, κτηνιάτρους και άλλους χειριστές ζώων.

Περισσότερα τμήματα του Πεκίνου σε lockdown από σήμερα

Κίνα κορωνοϊός: Οι αρχές επέβαλαν lockdown στην περιοχή Haidian μαζί με τις περιοχές Chaoyang, Fengtai, Shunyi και Fangshan, ενώ όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα εμπορικά κέντρα έχουν κλείσει από σήμερα.