Πολιτική Υγείας

Άντονι Φάουτσι: Το “απελευθερωτικό συναίσθημα” από τη λήξη θητείας Τραμπ [pic,vid]

Άντονι Φάουτσι: Το “απελευθερωτικό συναίσθημα” από τη λήξη θητείας Τραμπ [pic,vid]

Άντονι Φάουτσι: Το "απελευθερωτικό συναίσθημα" από τη λήξη θητείας Τραμπ. Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος ειδικός για τις λοιμώδεις ασθένειες στις ΗΠΑ, μίλησε την Πέμπτη για ένα "απελευθερωτικό συναίσθημα" ότι μπορεί να πει επιστημονική αλήθεια για τον κορωνοϊό χωρίς να φοβάται τις "επιπτώσεις" από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Φάουτσι, Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, υπέμεινε μια βασανιστική σχέση με τον πρώην πρόεδρο και παραγκωνίστηκε από τις δημόσιες ενημερώσεις.  Ωστόσο, ο 80χρονος επέστρεψε στον  Λευκό Οίκο- την Πέμπτη- όταν ο Τζο Μπάιντεν εξέδωσε εθνική στρατηγική Covid-19 και υπέγραψε 10 εκτελεστικές εντολές για την καταπολέμηση πανδημίας η οποία έχει πλέον στοιχίσει περισσότερες από 400.000 ζωές στις ΗΠΑ. Ένα από τα πράγματα που πρόκειται να κάνουμε είναι να είμαστε απολύτως διαφανείς, ανοικτοί και ειλικρινείς”, ανέφερε ο Φάουτσι σε δημοσιογράφους.

“Εάν τα πράγματα πάνε στραβά, μην σημαδεύεις τα δάχτυλα, αλλά να τα διορθώνεις. Και για να κάνουμε ό,τι κάνουμε βασιζόμαστε στην επιστήμη και τα στοιχεία.  Ερωτούμενος εάν επιθυμεί να τροποποιήσει ή να αποσαφηνίσειΦάουτσι τε ανέφερε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, ο Φάουτσι επέμεινε ότι ήταν πάντα ειλικρινής, σημειώνοντας ότι ήταν ειλικρινής. “Γι’ αυτό είχα προβλήματα μερικές φορές.” Ο Φάουτσι και άλλοι σύμβουλοι δημόσιας υγείας αναγκάστηκαν να περάσουν μια λεπτή γραμμή καθώς ο πρόεδρος χρησιμοποίησε την ομάδα εργασίας του κορωνοϊού για να ενημερώσει για τη μείωση του ιού, να ωθήσει θαυματουργές θεραπείες και να σημειώσει πολιτικούς πόντους.

Κατά την ενημέρωση της Πέμπτης, ο Φάουτσι ρωτήθηκε πώς είναι να μην έχει πλέον τον Τραμπ να πλησιάζει πάνω του. “Προφανώς, δεν θέλω να υπεισέλθω στην ιστορία, αλλά είναι πολύ σαφές ότι υπήρχαν πράγματα που ειπώθηκαν- είτε όσον αφορά θέματα όπως η υδροξυχλωροκίνη (που ωθήθηκε ως θεραπεία από τον Τραμπ) και άλλα παρόμοια- αυτό ήταν πραγματικά άβολο επειδή δεν βασίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα.” “Μπορώ να σας πω, δεν με ευχαριστεί καθόλου που βρίσκομαι σε κατάσταση αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο, όμως ήταν πραγματικά η αίσθηση  ότι δεν θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι, χωρίς επιπτώσεις για αυτό. Η ιδέα ότι μπορείς να έρθεις εδώ και να μιλήσεις για το τι ξέρεις, ποια είναι τα στοιχεία, τι είναι η επιστήμη και να ξέρεις ότι είναι αυτό, αφήνοντας την επιστήμη να μιλήσει, είναι κάτι σαν απελευθερωτικό συναίσθημα.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαύρο ρεκόρ θανάτων COVID καταγράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

"Καμπανάκι" Μπάιντεν για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Επισημάνσεις του Άντονι Φάουτσι για την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταθμοί ψυχολογικής υποστήριξης για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Θεσσαλίας

Σεισμός Θεσσαλία: Από το πρωί της Τετάρτης 3.3.2021, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στη Θεσσαλία, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ) και έδωσε οδηγίες για την οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του πληθυσμού.

Στη διαχείριση κινδύνων εστιάζει ο ΠΟΥ - Έμφαση στη μείωση βιολογικών κινδύνων

"Οι πανδημίες είναι τελικά μια μορφή καταστροφής. Και καθώς είναι σημαντικό οι χώρες να θεσπίσουν πρωτόκολλα μεταξύ οργανισμών και συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό φυσικών κινδύνων, όπως κυκλώνες και τσουνάμι, είναι εξίσου σημαντικό να γίνουν παρόμοιες προσπάθειες και επενδύσεις για τη μείωση των βιολογικών κινδύνων και την πρόληψη των εκρήξεων από καταστροφές.

Η Covid-19 θα μπορούσε να φέρει μια νέα εποχή πολιτικής στη δημόσια υγεία - Θα το κάνει;

Η πανδημία Covid-19 θα λάβει χώρα στα χρονικά της ιστορίας ως μια σεισμική παγκόσμια κρίση υγείας. Ένας τρόπος για να αντισταθμίσει τα φρικτά διόδιά της είναι με την ουσιαστική αλλαγή των προσπαθειών δημόσιας υγείας.

Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο από αύριο η Φωκίδα και ο Δήμος Ανωγίων Ρεθύμνης

Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο», λόγω του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ. Από τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ειδικό πλαίσιο για την περιοχή με έμφαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παπαευαγγέλου: Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε αγγίζοντας το 4%

Παπαευαγγέλου: Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως η επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ο χειμωνιάτικος καιρός μας έκλεισε σε κλειστούς χώρους, είπε και συμπλήρωσε παράλληλα πως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν διασπαρεί σε όλη την επικράτεια.

Επίσκεψη των πρωθυπουργών Αυστρίας & Δανίας στον Ντετανιάχου για τα εμβόλια

Την Τρίτη, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ο καγκελάριος είχε συνάντηση στη Βιέννη με εκπροσώπους μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Αυστρία, όπως οι Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim, με στόχο να συνδυαστούν οι δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να ενσωματωθούν στις συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.