Πολιτική Υγείας

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Τα μη εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να συνεχίζουν να φορούν μάσκες

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Τα μη εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να συνεχίζουν να φορούν μάσκες

"Η χρήση μάσκας προσώπου στο σπίτι μπορεί επίσης να είναι ζωτικής σημασίας σε νοικοκυριά που περιλαμβάνουν ιατρικά εύθραυστους, ανοσοκατεσταλμένους ή ενήλικες και παιδιά σε κίνδυνο."

Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής: Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβόλια COVID-19. Τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω που δεν είναι επιλέξιμα ή δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, τους εμβολιασμούς COVID-19 πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και με την καθοδήγηση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά από 12 ετών και η Moderna ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να υποβάλει δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές στις αρχές του επόμενου μήνα για να επεκτείνει την επιτρεπόμενη χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, μετά από δεδομένα κλινικών δοκιμών που προτείνονται για εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 100% στους εφήβους.

Οι αξιωματούχοι της υγείας αναμένουν ότι θα έχουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 για τα μικρότερα παιδιά μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου, δήλωσε πρόσφατα η διευθύντρια των CDC Δρ. Rochelle Walensky, σημειώνοντας ότι οι μελέτες αποκλιμάκωσης που αφορούν παιδιά έως 9 ετών συνεχίζονται και θα περιλαμβάνουν τα μικρότερα παιδιά.

“Τα εμβόλια COVID-19 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση”, δήλωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του AAP, Δρ. Lee Savio Beers. “Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν έχουν ακόμη δικαίωμα συμμετοχής στο εμβόλιο, επομένως είναι έξυπνο να είστε προσεκτικοί, ειδικά όταν παίζουν με φίλους, συνοδεύουν τους γονείς τους στο μανάβικο, παρακολουθούν σχολείο ή κατασκήνωση και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση στην οποία είναι γύρω από ομάδες ανθρώπων, μερικοί από τους οποίους μπορεί να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως.”

Η ομάδα παιδιατρικής συμβουλεύει τα παιδιά να φορούν μάσκες και να ακολουθούν άλλα μέτρα μετριασμού, όπως η φυσική απόσταση μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως, ή τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την τελική δόση για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. “Εκτός από την προστασία του παιδιού, η χρήση μάσκας προσώπου μειώνει σημαντικά την εξάπλωση σοβαρών SARS-CoV-2 και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων σε σχολεία και σε άλλες κοινότητες”, δήλωσε ο πρόεδρος του AAP.

“Η χρήση μάσκας προσώπου στο σπίτι μπορεί επίσης να είναι ζωτικής σημασίας σε νοικοκυριά που περιλαμβάνουν ιατρικά εύθραυστους, ανοσοκατεσταλμένους ή ενήλικες και παιδιά σε κίνδυνο.” Ο πρόεδρος του AAP ενθαρρύνει επίσης τη χρήση μάσκας μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών σε σχολεία, προγράμματα παιδικής φροντίδας και κατασκήνωσης έως ότου η επιλεξιμότητα εμβολίου επεκταθεί σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και η λήψη παιδιατρικών εμβολίων είναι αρκετά σημαντική ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Walensky επανέλαβε τις συστάσεις των CDC για χρήση μάσκας μεταξύ των μικρών παιδιών την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ακρόασης της υποεπιτροπής κοινοτικών πιστώσεων σχετικά με το αίτημα προϋπολογισμού του οργανισμού.

“Υπάρχουν ακόμα μεταδόσεις που σχετίζονται με μικρά παιδιά ενώ ήταν φορείς μετάδοσης για ηλικιωμένους”, είπε.

Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ χαμηλούς κινδύνους κακών αποτελεσμάτων από την COVID-19 και ότι τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των ενηλίκων προσφέρουν έμμεση προστασία στα παιδιά.

Αρκετοί ερευνητές πίσω από μια γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε στην Washington Post την Τετάρτη ανέφεραν την πιθανότητα του 0,00007% ότι μια στενή επαφή θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση του ιού σε ένα παιδί.

“Εάν η επαφή είναι σε εξωτερικούς χώρους, ο κίνδυνος φαίνεται να είναι πάνω από 1.000 φορές χαμηλότερος”, έγραψαν οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένης της Δρα. Tracy Beth Høeg, επιδημιολόγου και συνεργάτη ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις.

“Τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή αυτό το καλοκαίρι και την προσεχή σχολική χρονιά, χωρίς μάσκες και ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους”, έγραψαν οι ερευνητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά

Ο Fauci θεωρεί αυστηρή την καθοδήγηση των CDC για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Τι γίνεται με τις αγκαλιές και τα φιλιά μεταξύ εμβολιασμένων ενηλίκων και παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί;

Οι μάσκες προσώπου βοηθούν στην προστασία των χρηστών από λοιμώξεις;

Επιστημονικό μυστήριο: Πώς μια 13χρονη "κόλλησε" κορωνοϊό 12 συγγενείς της

Επιστημονική ημερίδα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.