Πολιτική Φαρμάκoυ

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: Κατατέθηκε ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός150 εκατ. ευρώ στον τομέα της Υγείας

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: Κατατέθηκε ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός150 εκατ. ευρώ στον τομέα της Υγείας

Για φάρμακα και αμοιβές στον τομέα της Υγείας διατέθηκαν 150 εκατ. ευρώ.

Κατατέθηκε ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ, μεταξύ άλλων διατέθηκαν χρήματα για φάρμακα και αμοιβές στον τομέα της  Υγείας ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Με συνοπτικές διαδικασίες κατατέθηκε ο νέος συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ, ο οποίος καλύπτει τις πρόσθετες δαπάνες για τις τελευταίες παροχές της κυβέρνησης. Στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται κόστος από την εφαρμογή των μέτρων του market pass και του youth pass, αλλά και η αύξηση στους μισθούς πανεπιστημιακών.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται και οι πρόσθετες δαπάνες που προέκυψαν της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης Ιουνίου, καθώς και έκτακτες ανάγκες υπουργείου Υγείας.Το κόστος για το market pass ανέρχεται σε 251 εκατ. ευρώ, για το youth pass 30 εκατ. ευρώ, για τους μισθούς ΔΕΠ 50 εκατ., για τις εκλογές 100 εκατ. ευρώ, για φάρμακα και αμοιβές τομέα Υγείας 150 εκατ. ευρώ και υπόλοιπα 120 εκατ. ευρώ αφορούν πρόσθετες δαπάνες του Δημοσίου λόγω ενεργειακής κρίσης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Ο Μάκης Βορίδης στο healthweb: Θα θεσπιστεί νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στην επόμενη θητεία

Προκηρύσσονται 800 μόνιμες θέσεις γιατρών το επόμενο διάστημα -  "Έρχονται" και νέες προσλήψεις νοσηλευτών 

Πλεύρης: Βασική προτεραιότητα η μείωση του clawback, ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ με 120 εκ. ευρώ

Γ.Πισσάκας στο healthweb:Η ολοήμερη λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών κέντρων βελτίωσαν την θεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

K. Παπαγιάννης- Novartis Hellas : Ανάγκη η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας

Η Novartis Hellas στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την οικοδόμηση του υγειονομικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα. Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πάνελ με τίτλο “Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale” και αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας.

Επενδυτικό  clawback : Εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2024 -2025

Ευχάριστα νέα για την φαρμακοβιομηχανία καθώς δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για  δικαιούχους επιχειρήσεις για το συμψηφισμό αυτόματης επιστροφής φαρμακευτικής δαπάνης στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τα έτη 2024 -2025 η οποία ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ . Πληροφορίες σχετικά με την δράση παρέχονται από το φορέα υλοποίησης, την γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, gsri.gov.gr Η […]

Ολ. Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

Ο κλάδος της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στενάζει από την υποχρηματοδότηση αλλά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να διασφαλίσουν τον εξορθολογισμό της ζήτησης, ανέφερε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Bristol Myers Squibb :Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει την έγκριση του luspatercept

Τέταρτη εγκεκριμένη ένδειξη στην Ευρώπη για το luspatercept, μία πρώτη στην κατηγορία της, θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με σχετιζόμενη με νόσο αναιμία και η πρώτη θεραπεία που καταδεικνύει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι της εποετίνης άλφα σε μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα χαμηλότερου κινδύνου