Πολιτική Φαρμάκoυ

ΣΦΕΕ: Συνάντηση ΣΦΕΕ με Συλλόγους Ασθενών (Patient Think Tank)

ΣΦΕΕ: Συνάντηση ΣΦΕΕ με Συλλόγους Ασθενών (Patient Think Tank)

ΣΦΕΕ: Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 60 εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και στελέχη του Συνδέσμου και των εταιριών μελών του.

Στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση του ΣΦΕΕ Patient
Think Tank, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνάντηση, που συμμετείχαν πάνω από 60 εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και στελέχη του Συνδέσμου και των εταιριών μελών του, αναδείχθηκε το κοινό αίτημα όλων για τη δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού βιώσιμου δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή και στην Ελληνική φαρμακευτική πολιτική. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης μελέτης της EFPIA (Patients W.A.I.T. Indicator Survey), που αφορά στην αναμονή πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, καθώς και η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας και οι προκλήσεις που θα φέρει στην καινοτομία και την πρόσβαση.

Στη διαδραστική και ουσιαστική συζήτηση που ακολούθησε, ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναλύθηκαν διάφορα θέματα επικαιρότητας, όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η δημόσια φαρμακευτική χρηματοδότηση στην Ελλάδα, που υπολείπεται των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ευκαιρίες βελτίωσης του συστήματος μέσω ψηφιακών εργαλείων και πιο αποτελεσματικών ελέγχων. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών ανέδειξαν τα πολλά προβλήματα των χρονίως νοσούντων, την ανησυχία τους για την πρόσβασή τους σε νέες θεραπείες, αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας στους Έλληνες ασθενείς.

Η προστασία του οικοσυστήματος της πατέντας των καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και η ενίσχυση της διενέργειας κλινικών μελετών στη χώρα μας αναδείχθηκαν ως καίρια αιτήματα από την πλευρά των ασθενών, οι οποίοι ζήτησαν από τον ΣΦΕΕ να συνεχίσει τις προσπάθειες επικοινωνίας αυτών των ζητημάτων προς την πολιτική ηγεσία και τις Αρμόδιες Αρχές. Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέλος, τόσο οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών όσο και οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας τόνισαν ότι κρίνεται απαραίτητη η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και η ενίσχυση των διαύλων αμφίδρομης επικοινωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Δ.Σ. του ΣΦΕΕ

Τα διαχρονικά προβλήματα στο Φάρμακο-Οι έξι προτεραιότητες και οι βιώσιμες λύσεις

ΣΦΕΕ 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Χρειαζόμαστε ένα σταθερό και δυνατό οικοσύστημα

8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: “Στρατηγικές για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Υγεία”

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο Παράρτημα ο Κώδικας Δεοντολογίας Διαφήμισης ΜΗΣΥΦΑ του ΕΦΕΧ

Η αποδοχή του Κώδικα Δεοντολογίας Διαφήμισης ΜΗΣΥΦΑ του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) από το Δ.Σ. του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο φορέων σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των διαφημίσεων προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

ΠΟΥ UNICEF : Τεράστιο έλλειμμα δόσεων εμβολίου, ενώ τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται παγκοσμίως

Η Ζάμπια ζήτησε 3,3 εκατομμύρια δόσεις, αλλά έλαβε μόνο 1,9 εκατομμύρια δόσεις. Ο Τζόουνς δήλωσε ότι οι οργανισμοί που διαχειρίζονται το απόθεμα πρέπει να «δώσουν προτεραιότητα στα αιτήματα εκείνα που αναμένεται να σώσουν τις περισσότερες ζωές».

Φάρμακα: Αυξήσεις  στη συμμετοχή των ασφαλισμένων καταγγέλουν οι φαρμακοποιοί

 Έντονες και συνεχείς οι αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς για το νέο τρόπο υπολογισμού της συμμετοχής στα γενόσημα από τις 12 Φεβρουαρίου .    Ο ΠΦΣ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να αλλάξει το νόμο για να αποφευχθούν οι μεγάλες επιβαρύνσεις στις συμμετοχές των ασφαλισμένων. 

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: H επένδυση στην υγεία και την φαρμακευτική καινοτομία οδηγός για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: Την πίτα έκοψε μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΣΦΕΕ: Αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από το clawback τα φθηνά φάρμακα

Πρόσθετο φορτίο επιστροφών στα υπόλοιπα φάρμακα που ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ κατ’ έτος προκαλεί η υποστήριξη των "φθηνών φαρμάκων", τονίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). μεταξύ άλλων, σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας .