Πολιτική Φαρμάκoυ

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ σττο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Θεωρούμε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί προς ευρεία χρήση στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε ο Νμτίτριεφ, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή του εμβολίου θα στοχέυει στο να καλύψει πρωτίστως την ζήτηση στην Ρωσία. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov για την Έρευνα και Ανάπτυξη Ανοσοποιητικών και Βιολογικών Προϊόντων στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών είχε λάβει την άδεια του ρωσικού υπουργείου υγείας για κλινικές δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου του κατά του κορωνοϊού, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου.

“Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσουν σύντομα στο Κίροφ, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοσιμπίρσκ. Περίπου 3.000 εθελοντές αναμένεται να λάβουν μέρος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα παραχθεί επαρκής ποσότητα επιστημονικών δεδομένων για την έρευνα “, υπογράμμιζε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι οι εθελοντές θα λάβουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τους πιθανούς κινδύνους. Μετά τον εμβολιασμό, οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε καραντίνα σε νοσοκομεία για 16 ημέρες, όπου η κατάσταση υγείας τους θα παρακολουθείται από γιατρούς. “Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο”, δήλωσε ο Aidar Ishmukhametov, γενικός διευθυντής του Κέντρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η στάση Μεντβετσούκ θα φέρει το ρωσικό εμβόλιο στους Ουκρανούς

Κορωνοϊός Ρωσία Εμβόλιο: Νέα ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Κορωνοϊός ρωσικό εμβόλιο: Διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο – 40.000 εθελοντές

Η πρώτη ανοσοθεραπεία για καρκίνο  του θώρακα 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ εγκρίνει τον συνδυασμό nivolumab με ipilimumab ως την πρώτη και μοναδική ανοσοθεραπεία για το μη προθεραπευμένο ανεγχείρητο κακόηθες μεσοθηλίωμα του υπεζωκότα.

Μονοθεραπεία αυξάνει την επιβίωση ασθενών καρκίνο του πνεύμονα

Μονοθεραπεία πρώτης γραμμής αυξάνει τη συνολική επιβίωση ασθενών με προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και θετική έκφραση του PD-L1 σε ποσοστό 50% ή μεγαλύτερο των καρκινικών κυττάρων όπως ανακοινώνεται στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας ESMO.

Γρήγορο και φθηνό τεστ κορωνοϊού ξεκινά η Ινδία

Οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι το χαμηλό κόστος και η ευκολία χρήσης του τεστ μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της εξάπλωσης του παθογόνου σε φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την ανάπτυξη και την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα του ερευνητικού φαρμάκου AZD7442 έναντι του COVID-19.Η ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του  SARS-CoV-2 αποτελεί μια πιθανή  θεραπευτική επιλογή για ορισμένες ομάδες ασθενών.  Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Κορωνοϊός εμβόλιο: 12 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα

Κορωνοϊός εμβόλιο νέα: Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να εγκρίνει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σκοπός αυτής της χρηματοδότησης είναι να βρεθεί η θεραπεία του κορωνοϊού, ξεκινώντας από τις δοκιμές των εμβολίων. Η Παγκόσμια Τράπεζα σε δήλωση της ανέφερε πως η εκτελεστική της επιτροπή ενέκρινε χθες νέα χρηματοδότηση 12 δισεκατομμυρίων […]