Πολιτική Φαρμάκoυ

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ σττο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Θεωρούμε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί προς ευρεία χρήση στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε ο Νμτίτριεφ, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή του εμβολίου θα στοχέυει στο να καλύψει πρωτίστως την ζήτηση στην Ρωσία. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov για την Έρευνα και Ανάπτυξη Ανοσοποιητικών και Βιολογικών Προϊόντων στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών είχε λάβει την άδεια του ρωσικού υπουργείου υγείας για κλινικές δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου του κατά του κορωνοϊού, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου.

“Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσουν σύντομα στο Κίροφ, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοσιμπίρσκ. Περίπου 3.000 εθελοντές αναμένεται να λάβουν μέρος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα παραχθεί επαρκής ποσότητα επιστημονικών δεδομένων για την έρευνα “, υπογράμμιζε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι οι εθελοντές θα λάβουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τους πιθανούς κινδύνους. Μετά τον εμβολιασμό, οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε καραντίνα σε νοσοκομεία για 16 ημέρες, όπου η κατάσταση υγείας τους θα παρακολουθείται από γιατρούς. “Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο”, δήλωσε ο Aidar Ishmukhametov, γενικός διευθυντής του Κέντρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η στάση Μεντβετσούκ θα φέρει το ρωσικό εμβόλιο στους Ουκρανούς

Κορωνοϊός Ρωσία Εμβόλιο: Νέα ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Κορωνοϊός ρωσικό εμβόλιο: Διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο – 40.000 εθελοντές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλαπλούν μυέλωμα : Θεραπεία υπόσχεται την αύξηση της επιβίωσης

Πολλαπλούν μυέλωμα : Με κάθε υποτροπή, η θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος γίνεται πιο πολύπλοκη. Για αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να πετυχαίνουμε βαθιές θεραπευτικές ανταποκρίσεις και βελτιωμένη επιβίωση  με την πρώτη γραμμή θεραπείας

Βασίλης Κικίλιας συνεδρίαση : Το Υπουργείο υγείας υπηρετεί το όφελος των Ελλήνων ασθενών

Βασίλης Κικίλιας συνεδρίαση : Ο κλάδος του φαρμάκου με αίσθημα ευθύνης, όραμα και πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας

PhRMA Innovation Forum: Προτεραιότητα οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος έχει ήδη απευθυνθεί επανειλημμένα, γραπτώς και προφορικώς, στις αρμόδιες Αρχές (ΕΟΠΥΥ, Υπουργείο Υγείας) αναφορικά με τον προσδιορισμό του ύψους των υποχρεωτικών επιστροφών για το έτος 2020, ουδέποτε όμως έλαβε γραπτή απάντηση επ’ αυτού του ζητήματος.

Μυελογενή Λευχαιμία : H Ευρωπαϊκή ένωση ενέκρινε φάρμακο για την θεραπεία της

Μυελογενή Λευχαιμία : Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Cetilar: Καινοτόμος φυτική κρέμα για την αντιμετώπιση του πόνου αρθρώσεων, μυών και τένοντα

Cetilar: Η έντονη σωματική καταπόνηση, οι τραυματισμοί, ή ορισμένα νοσήματα μπορεί να τροποποιήσουν τη συγκέντρωσή των λιπαρών οξέων, επηρεάζοντας τη φλεγμονώδη διαδικασία και την ελαστικότητα των ιστών. Με την εφαρμογή της κρέμας (κάνοντας συστηματικό μασάζ) δυο φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή, εξασφαλίζεται η υψηλή και γρήγορη απορρόφηση, και αποκαθίσταται η συγκέντρωση των λιπαρών οξέων που λειτουργούν ευεργετικά στους ιστούς.

Ο CHMP γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το BIMZELEX®* (bimekizumab) της UCB

Ψωρίαση: H UCB, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με παρουσία σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ),CHMP, γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το BIMZELEX®* (bimekizumab), έναν υπό διερεύνηση εκλεκτικό αναστολέα των IL-17A και IL-17F, για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με μέτρια ως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας, που είναι υποψήφιοι για θεραπεία με συστηματική αγωγή.