Πολιτική Φαρμάκoυ

Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής του PhARMA Innovation Forum Greece

Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής του PhARMA Innovation Forum Greece

Το ΔΣ του PhARMA Innovation Forum Greece καλωσορίζει τον κ. Κωτσιόπουλο και του εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο.

Το PhARMA Innovation Forum Greece ανακοινώνει ότι τη θέση του Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Ο κ. Κωτσιόπουλος στην πρόσφατη θητεία του επέδειξε σημαντικό έργο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών σε επαναστατικές και καινοτόμες θεραπείες, σχεδιάζοντας, προτείνοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές που ταιριάζουν σε ένα σύστημα Υγείας με επίκεντρο τις ανάγκες του ασθενή και την παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.

Η συνεργασία του με το PIF θα του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει αυτήν την πορεία
καθώς στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και η στόχοι του forum, το οποίο, ως σύνδεσμος 26 ηγέτιδων φαρμακευτικών εταιρειών, επιδιώκει να προωθήσει την ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στην Ελλάδα, ενώνοντας τις δυνάμεις του με όλους τους θεσμικούς φορείς στη χώρα για να συμβάλλει στην καθιέρωση ενός υγειονομικού συστήματος υψηλής ποιότητας.

Ο κ. Κωτσιόπουλος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, σπούδασε Μαθηματικά στο
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στις Τεχνολογίες Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και
διδακτορικού στην Πληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2015 εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στο NHS, σε θέσεις όπως αυτή του Chief Information Officer, και είναι μέλος του NHS Digital Academy. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (2011-2014), μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (DRGs) και έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε έργα έρευνας και τεχνολογίας και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας αλλά και στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε από τον Ιούλιο του 2019 ως τον Ιούλιο του 2023.

Στην πρώτη του δήλωση ως Γενικός Διευθυντής του PhARMA Innovation Forum Greece, ο κ. Κωτσιόπουλος ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από τα νέα μου καθήκοντα να συνεργαστώ με όλους τους φορείς με γνώμονα την ανάπτυξη ενός δίκαιου, ανθεκτικού, βιώσιμου και καινοτόμου συστήματος υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών».

Το ΔΣ του PhARMA Innovation Forum Greece καλωσορίζει τον κ. Κωτσιόπουλο και του εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο του ρόλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Astellas: O κ. Χαράλαμπος Λάμπρου αναλαμβάνει καθήκοντα General Manager της A&P

22ο Συνέδριο HealthWorld: Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority

Η GENESIS Pharma για μια ακόμη χρονιά στηρίζει πολύπλευρα τους σκοπούς του Greece Race for the Cure®

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το χάπι για την παχυσαρκία που βοηθά στο αδυνάτισμα 

Ευάγγελος Φουστέρης στο www.healthweb.gr : «70% των Ελλήνων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι». Nέο  φάρμακο από του στόματος (χάπι) προσφέρει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με απώλεια βάρους άνω του 6% μέσα σε ένα εξάμηνο και διατήρηση του απολεσθέν βάρους. Είναι εγκεκριμένο από τις αρχές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και κυκλοφορεί σε δισκία. Το Mysimba έχει […]

ΣΦΕΕ: Οι προτάσεις για αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας απειλούν την Ευρώπη

Για να γεφυρώσουμε το χάσμα με τις περιοχές του κόσμου, η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει αντί να υπονομεύσει την προστασία τις πνευματικής ιδιοκτησίας για νέα φάρμακα και εμβόλια.

Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν τη κάλυψη των Ελλήνων ασθενών

''H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.'' Με αυτά τα λόγια ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας περιέγραψε στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, , τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η κα. Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο κ. Ορέστης Καβαλάκης επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ).

25μελής επιτροπή για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης

Δημοσιεύθηκε σήμερα η τροποποίηση σύστασης της επιτροπής για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης και αναμένεται άμεσα η συγκρότησή της. Η νέα σύνθεσή της πρέπει άμεσα να πιάσει δουλειά για να καλύψει εκκρεμότητες 8 μηνών.

Άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών στα φάρμακα ζητούν οι φαρμακαποθηκάριοι

Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να λάβει δράση ο υπουργός Υγείας σε σχέση με την έλλειψη ηγεσίας στον ΕΟΦ, αλλά και σχετικά με την απαγόρευση εξαγωγών ορισμένων φαρμάκων.

Η Θεανώ Καρποδίνη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι κλείνουν τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ

Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ: Η Διοικήτρια του Οργανισμού ανέφερε πως τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ η παράδοση των ΦΥΚ πρόκειται να λειτουργήσει επικουρικά.