Επιχειρηματικά

PhARMA Innovation Forum Greece: Οι ανάγκες των ασθενών στο επίκεντρο

PhARMA Innovation Forum Greece: Οι ανάγκες των ασθενών στο επίκεντρο

Το PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece ανακοινώνει την πρωτοβουλία «Meeting Patients’ Needs», μια συνεισφορά στο θεσμικό διάλογο με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο ο σύνδεσμος των 26 ηγέτιδων καινοτόμων φαρμακευτικών εταιρειών, θεωρεί πως οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης γύρω από το μέλλον του Υγειονομικού μας συστήματος.

Η πρωτοβουλία «Meeting Patients’ Needs» συνίσταται στη διοργάνωση μιας σειράς κλειστών συναντήσεων εργασίας, κάθε μία από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεραπευτική κατηγορία. Στόχος των συναντήσεων αυτών θα είναι η συζήτηση γύρω από το ερώτημα τι πρέπει να βελτιωθεί κατά προτεραιότητα με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης στις πλέον καινοτόμες θεραπείες,

Στόχος είναι κάθε συνάντηση να ολοκληρώνεται καταλήγοντας σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δράσεων και προτάσεων προς ένταξη στο θεσμικό διάλογο. Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας είναι πως όσο περισσότερες απόψεις συμπεριλαμβάνονται στο διάλογο και όσο περισσότερες οπτικές καλυφθούν, τόσο πιο εποικοδομητική θα είναι η συζήτηση και τόσο πιο πλήρη τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν.Για το λόγο αυτό, στην κάθε συζήτηση για την εκάστοτε θεραπευτική κατηγορία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών και ειδικευμένων κέντρων Υγείας, εκπρόσωποι ασθενών, συναφών θεσμικών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας του χώρου της Υγείας, ενώ στις συζητήσεις θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις 13 και τις 15 Μαρτίου και θα αφορούν στην Ογκολογία και στην Αιματολογία αντίστοιχα. Στους προσεχείς μήνες θα ακολουθήσουν και οι επόμενες συναντήσεις για διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς - 

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

3ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις στις 28 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη

Επισημάνσεις της Φαρμακοβιομηχανίας για την παραγωγή και διανομή φαρμάκων διεθνώς και στην Ελλάδα

21ο Συνέδριο HealthWorld 1: The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era

Ένωση Ασθενών: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο Patients’ Summit 2022

1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας

Νέος Πρόεδρος ΣΦΕΕ:Στόχος η ανάπτυξη του κλάδου&η πρόσβαση των ασθενών

‘Καυτά” θέματα της Υγείας συζητήθηκαν στο συνέδριο Financial Times

Άνοιξε τις πόρτες το συνέδριο Financial Times-Υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.

Στρατηγική συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican

Το Ερρίκος Ντυνάν και ο ασφαλιστικός όμιλος της Interamerican ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία στρατηγική συνεργασία που βασίζεται σε κοινούς στόχους και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τους ασφαλισμένους ασθενείς.  

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2024, ολοκληρώθηκε επίσημα η απόσχιση της Sandoz από τη Novartis Hellas, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων λειτουργικών και διαδικαστικών ενεργειών.