Επιχειρηματικά

PhARMA Innovation Forum Greece: Οι ανάγκες των ασθενών στο επίκεντρο

PhARMA Innovation Forum Greece: Οι ανάγκες των ασθενών στο επίκεντρο

Το PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece ανακοινώνει την πρωτοβουλία «Meeting Patients’ Needs», μια συνεισφορά στο θεσμικό διάλογο με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο ο σύνδεσμος των 26 ηγέτιδων καινοτόμων φαρμακευτικών εταιρειών, θεωρεί πως οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης γύρω από το μέλλον του Υγειονομικού μας συστήματος.

Η πρωτοβουλία «Meeting Patients’ Needs» συνίσταται στη διοργάνωση μιας σειράς κλειστών συναντήσεων εργασίας, κάθε μία από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεραπευτική κατηγορία. Στόχος των συναντήσεων αυτών θα είναι η συζήτηση γύρω από το ερώτημα τι πρέπει να βελτιωθεί κατά προτεραιότητα με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης στις πλέον καινοτόμες θεραπείες,

Στόχος είναι κάθε συνάντηση να ολοκληρώνεται καταλήγοντας σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δράσεων και προτάσεων προς ένταξη στο θεσμικό διάλογο. Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας είναι πως όσο περισσότερες απόψεις συμπεριλαμβάνονται στο διάλογο και όσο περισσότερες οπτικές καλυφθούν, τόσο πιο εποικοδομητική θα είναι η συζήτηση και τόσο πιο πλήρη τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα προκύψουν.Για το λόγο αυτό, στην κάθε συζήτηση για την εκάστοτε θεραπευτική κατηγορία έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών και ειδικευμένων κέντρων Υγείας, εκπρόσωποι ασθενών, συναφών θεσμικών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας του χώρου της Υγείας, ενώ στις συζητήσεις θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις 13 και τις 15 Μαρτίου και θα αφορούν στην Ογκολογία και στην Αιματολογία αντίστοιχα. Στους προσεχείς μήνες θα ακολουθήσουν και οι επόμενες συναντήσεις για διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς - 

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

3ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις στις 28 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη

Επισημάνσεις της Φαρμακοβιομηχανίας για την παραγωγή και διανομή φαρμάκων διεθνώς και στην Ελλάδα

21ο Συνέδριο HealthWorld 1: The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era

Ένωση Ασθενών: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο Patients’ Summit 2022

1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας

Νέος Πρόεδρος ΣΦΕΕ:Στόχος η ανάπτυξη του κλάδου&η πρόσβαση των ασθενών

‘Καυτά” θέματα της Υγείας συζητήθηκαν στο συνέδριο Financial Times

Άνοιξε τις πόρτες το συνέδριο Financial Times-Υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25ο συνέδριο του ΜΙΤ για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) (MIT Παγκόσμιο Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής.

H εκστρατεία #EinaiStoDikoSouXeri εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Η Sandoz υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 400 εκ. δολάρια.

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς Δράσεις και επιτεύγματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της εταιρείας, HealthCare Accelerator.

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Η ανάδειξη της φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων στην Ευρώπη, ήταν το κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.