Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Φαρμάκoυ

Νέα θεραπεία για ψωριασική αρθρίτιδα ενηλίκων

Νέα θεραπεία για ψωριασική αρθρίτιδα  ενηλίκων

Νέες εγκρίσεις έλαβε η θεραπεία με τη μπιμεκιζουμάμπη για τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) ανακοίνωσε τη χορήγηση άδειας εμπορικής κυκλοφορίας στη μπιμεκιζουμάμπη για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργό ψωριασική αρθρίτιδα (PsA) και ενηλίκων με ενεργό αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (axSpA) συμπεριλαμβανομένης της axSpA χωρίς ακτινογραφικα ευρήματα (nr-axSpA) και της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας (AS), που είναι γνωστή και ως axSpA με ακτινογραφικα ευρήματα.

Οι εγκρίσεις αυτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EU) αντιπροσωπεύουν τις πρώτες άδειες εμπορικής κυκλοφορίας για τη μπιμεκιζουμάμπη στην PsA και στην axSpA παγκοσμίως, καθώς και τη δεύτερη και τρίτη ένδειξη για τη μπιμεκιζουμάμπη στην EU, μετά την έγκρισή της για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας τον Αύγουστο του 2021.1«Η παράλληλη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μπιμεκιζουμάμπη στην PsA και στην axSpA βασίζεται στη δυναμική που έχει δημιουργηθεί μετά την πρώτη της έγκριση στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας και αποτελεί ένα συναρπαστικό ορόσημο προσφέροντας στους επαγγελματίες υγείας και στους ασθενείς τον πρώτο αναστολέα των IL-17A και IL-17F για τη θεραπεία αυτών των παθήσεων», είπε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Immunology Solutions και Επικεφαλής της UCB στις ΗΠΑ. «Η επέκταση της έγκρισης της μπιμεκιζουμάμπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντανακλά την αφοσίωσή μας στην αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών των ασθενών, τη βελτίωση των εκβάσεων των ασθενών και την εξύψωση των προτύπων στη φροντίδα».

Στην PsA, η μπιμεκιζουμάμπη έλαβε έγκριση για χορήγηση μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη για τη θεραπεία ενηλίκων που έχουν παρουσιάσει ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία σε ένα ή περισσότερα τροποποιητικά της νόσου αντιρρευματικά φάρμακα (DMARD).1 Στην axSpA, η μπιμεκιζουμάμπη έχει λάβει έγκριση για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργό nr-axSpA με αντικειμενικά σημεία φλεγμονής, όπως υποδηλώνεται από αύξηση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και/ή μαγνητική τομογραφία, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει ανεπαρκή ανταπόκριση ή έχουν δυσανεξία σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς και για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργό AS, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει ανεπαρκή ανταπόκριση ή έχουν δυσανεξία στη συμβατική θεραπεία.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποζημίωση λουτροθεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ. Ποιοι την δικαιούνται ;

Mελέτη συμβάλλει στην εξήγηση της σοβαρότητας της ψωρίασης και προσφέρει ενδείξεις για το πώς η νόσος μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος

Μπορεί το χειρουργείο να καταπολεμήσει τους πόνους της αρθρίτιδας;

Όταν χτυπά η αρθρίτιδα, συνεχίστε να κινείστε

Αντιμετωπίζεται η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπύρος Φιλιώτης:Στην Ευρώπη επενδύονται κάθε χρόνο 30 δισεκατομμύρια ευρώ για κλινικές έρευνες

Tην κρίσιμη σημασία και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η ανάπτυξη κλινικών μελετών στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pharmaserve-Lilly. 

Άρ. Αγγελής: Η παροχή κινήτρων στην βιομηχανία θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την καθολική πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία σε επίπεδο Ε.Ε

Άρ. Αγγελής: Η παροχή κινήτρων στην βιομηχανία θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την καθολική πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία σε επίπεδο Ε.Ε

Π. Καρασιώτου: Η χρηματοδότηση των καναλιών αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης

Π. Καρασιώτου: Η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής περιέγραψε το πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων που ισχύουν για την Ελλάδα αλλά και σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Novartis λαμβάνει έγκριση ΕΜΑ για το iptacopan

Η Novartis λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το iptacopan ως την πρώτη από του στόματος μονοθεραπεία για ενήλικες με παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία.

Κλειστός προϋπολογισμός για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για 2024 και 2025

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ - Γ.Ν. Θεσσαλονίκης .«Παπαγεωργίου».

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία αντιμετώπισης κληρονομικής μορφής απώλειας όρασης

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν LUXTURNA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στο πιστοποιημένο για τη χορήγησή του δημόσιο νοσοκομείο.

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία-Τι προβλέπει το ΦΕΚ 

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν ZOLGENSMA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα πιστοποιημένα για τη χορήγησή του δημόσια νοσοκομεία,αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Close Icon