Πολιτική Φαρμάκoυ

Κορωνοϊός Θεραπεία Νέα: Προς έγκριση το εμβόλιο της Moderna απο ΕΕ

Κορωνοϊός Θεραπεία Νέα: Προς έγκριση το εμβόλιο της Moderna απο ΕΕ

Εμβόλιο Κορωνοϊός: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου Moderna. Οι ΗΠΑ του έδωσαν το πράσινο φως για χρήση έκτακτης ανάγκης σε άτομα άνω των 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο οργανισμός φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκε την Τετάρτη για να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει το πράσινο φως στο εμβόλιο Covid-19 της Moderna, μια απόφαση που θα δώσει στο μπλοκ των 27 εθνών ένα δεύτερο εμβόλιο που θα χρησιμοποιήσει στην απεγνωσμένη μάχη για να εξοντώσει τον ιό που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η συνάντηση της επιτροπής για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων πραγματοποιείται εν μέσω υψηλών ποσοστών λοιμώξεων σε πολλές χώρες της ΕΕ και έντονης κριτικής για τον αργό ρυθμό εμβολιασμού στην περιοχή περίπου 450 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο EΟΦ έχει ήδη εγκρίνει ένα εμβόλιο κορωνοϊού που κατασκευάστηκε από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και τη BioNTech της Γερμανίας. Και τα δύο εμβόλια απαιτούν να δοθούν στους ανθρώπους δύο δόσεις.

Πριν από τη συνάντηση για το εμβόλιο Moderna, ο οργανισμός είπε σε ένα tweet ότι οι ειδικοί του «εργάζονται σκληρά για να διευκρινίσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα με την εταιρεία». Δεν ανέλυσε ποια ήταν αυτά τα ζητήματα. Η Moderna αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει. Τα πρώτα αποτελέσματα μεγάλων, ακόμη ημιτελών μελετών δείχνουν ότι τα εμβόλια Moderna και Pfizer-BioNTech εμφανίζονται ασφαλή και ισχυρά προστατευτικά, αν και το Moderna είναι ευκολότερο στον χειρισμό, καθώς δεν χρειάζεται να αποθηκευτεί σε υπερβολικά παγωμένες θερμοκρασίες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου Moderna. Οι ΗΠΑ του έδωσαν το πράσινο φως για χρήση έκτακτης ανάγκης σε άτομα άνω των 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενο από τον Καναδά πέντε ημέρες αργότερα με ενδιάμεση εξουσιοδότηση επίσης για άτομα άνω των 18 ετών. Το Ισραήλ ενέκρινε το εμβόλιο τη Δευτέρα.

Εάν ο οργανισμός της ΕΕ ενταχθεί στον κατάλογο, η απόφασή του θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από την εκτελεστική επιτροπή του μπλοκ στις Βρυξέλλες πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Moderna. Η Moderna δήλωσε τη Δευτέρα ότι αυξάνει την εκτίμησή της για την παγκόσμια παραγωγή εμβολίων το 2021 από 500 σε 600 εκατομμύρια δόσεις. Η εταιρεία δήλωσε ότι «συνεχίζει να επενδύει και να προσθέτει προσωπικό για να αυξήσει πιθανώς 1 δισεκατομμύριο δόσεις για το 2021.»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγίες για το μαζικό εμβολιασμό που ξεκινά 20 Ιανουαρίου

Έγγραφο "καίει" τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Στον εμβολιασμό του 1/4 μέχρι το τέλος του μήνα στοχεύει το Ισραήλ

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.