Πολιτική Φαρμάκoυ

Κινέζικο εμβόλιο: 86% αποτελεσματικό [pic,vid]

Κινέζικο εμβόλιο: 86% αποτελεσματικό [pic,vid]

Κινέζικο εμβόλιο: 86% αποτελεσματικό. Το κρατικά υποστηριζόμενο από το κράτος εμβόλιο του κορωνοϊού της Κίνας προστατεύει κατά 86% τους ανθρώπους κατά του Covid-19 σε δοκιμές που διεξήχθησαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης,  προσδίδοντας αξιοπιστία στο γρήγορα ανεπτυγμένο εμβόλιο που το Πεκίνο σκοπεύει να διανείμει σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Τα στοιχεία προκύπτουν από δοκιμές που περιλάμβαναν 31.000 εθελοντές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων Covid-19 και δεν εκδήλωσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέφερε το υπουργείο Υγείας και Πρόληψης της χώρας.

Αυτό αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για πλήρη δημόσια χρήση του εμβολίου και επαναλειτουργία της εθνικής οικονομίας του Κόλπου, ανέφερε το υπουργείο. Σε πρώιμη ένδειξη για το πώς το εμβόλιο θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι, αξιωματούχοι του Αμπού Ντάμπι δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για να “συνεχίσουν όλες τις δραστηριότητες εντός δύο εβδομάδων”, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων.

 

Η αρχή δημόσιας υγείας των Εμιράτων δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια, αλλά ένα καταγεγραμμένο μήνυμα προσέφερε την επιλογή να κλείσει ραντεβού προκειμένου να λάβει τη δόση στα κέντρα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Αναπτυγμένο  από τη μονάδα Sinopharm China National Biotec Group Co., το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν λάβει επείγουσα άδεια στην Κίνα, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση δημόσιας χρήσης από οποιαδήποτε ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα. Η CNBG δεν απάντησε αμέσως στις αιτήσεις για σχολιασμό.

Με ποσοστό αποτελεσματικότητας 86%, το εμβόλιο θα πληρούσε σχεδόν την υψηλή τιμή που είχαν θέσει οι δυτικοί πρωτοπόροι, αλλά οι εταιρείες αυτές έχουν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι μέρος της υπόσχεσης του Προέδρου Xi Jinping να κάνει όλους τους Κινέζους εμβολιασμούς “παγκόσμιο δημόσιο καλό” ως μέρος της προσπάθειας για την αποκατάσταση της εικόνας της ασιατικής χώρας μετά την εμφάνιση της πανδημίας από την πόλη της Wuhan.

Το χρονικό της δημιουργίας του κινεζικού εμβολίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νεβάδα των ΗΠΑ: Νοσοκομείο μετατρέπει το πάρκινγκ σε πτέρυγα με κρεβάτια ασθενών covid

Νοσοκομεία στην Ινδία προετοιμάζονται για εμβολιασμό 1εκ. ανθρώπων ημερησίως

"Αναζωπύρωση¨ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ασία

90χρονη γιαγιά η πρώτη αποδέκτης εμβολίου, στη Βρετανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κοινή αγορά εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι 27 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ότι η HERA θα προμηθεύσει τα εμβόλια για λογαριασμό τους το συντομότερο δυνατό, ενώ οι ακριβείς διαδικασίες θα καθοριστούν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες.

Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).