Πολιτική Φαρμάκoυ

Johnson & Johnson: Υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: Υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση μιας ενισχυτικής (δεύτερης) δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο πλήρης φάκελος της αίτησης περιλαμβάνει αποτελέσματα από περισσότερους από 14.000 ενηλίκους οι οποίοι έλαβαν μια δεύτερη δόση του COVID-19 Vaccine Janssen ή ενός placebo (εικονικού εμβολίου) δύο μήνες μετά από τη χορήγηση της αρχικής δόσης. Τα δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 παρέχει προστασία όταν χορηγείται ως μια εφάπαξ δόση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όταν χορηγείται ως ενισχυτική (δεύτερη) δόση, η ισχύς της προστασίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα κατά της συμπτωματικής COVID-19.

  • Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα.
  • Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο.
  • Το μονοδοσικό εμβόλιο της Εταιρείας επέδειξε διατηρήσιμες ανοσολογικές αποκρίσεις σε κλινικές μελέτες.

 

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι το εμβόλιό μας για την COVID-19 παρέχει αποτελεσματική προστασία όχι μόνο όταν χορηγείται ως μια εφάπαξ δόση αλλά και όταν χορηγείται ως ενισχυτική δόση, οπότε και αυξάνει ακόμα περισσότερο την ισχύ της προστασίας. Προσβλέπουμε στις συζητήσεις μας με τον EMA και με τις άλλες υγειονομικές αρχές, ώστε να υποστηρίξουμε τις Αρχές στην απόφασή τους σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις», δήλωσε ο Paul Stoffels, M.D., Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Επιστημονικός Σύμβουλος της Johnson & Johnson. «Παράλληλα, μία εφάπαξ δόση του εμβολίου μας κατά της COVID-19 διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα για τον τερματισμό αυτής της πανδημίας και είμαστε βέβαιοι για το όφελος που προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Εταιρεία προσβλέπει σε απόφαση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA για το αν θα εκδώσει θετική σύσταση όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 ως ενισχυτικής δόσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ενισχυτικές λήψεις Johnson & Johnson έδειξαν εννέα φορές αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων σε σύγκριση με ένα μήνα μετά την πρώτη δόση

Johnson & Johnson: Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου

Αποτελεσματική κατά 66% μια δόση του εμβολίου από τη Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή πιο θανατηφόρα ή και τα δύο, λέει επιστήμονας

Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική όπως υποψιάζονται ορισμένες υγειονομικές αρχές, εάν αρρωσταίνει πιο σοβαρά τους ανθρώπους και εάν μπορεί να εμποδίσει τα εμβόλια. «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο εάν η Omicron έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από το δρόμο προς την ανάκαμψη», είπε ο Javid.

Το 88% των εμβολιασμέων είναι διατεθειμένο να κάνει και την 3η δόση κατά της Covid

Hellas Health VIII: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 5-12 Νοεμβρίου 2021, σε 1.001 άτομα, αντιπροσωπευτικό δείγμα του ενήλικα ελληνικού πληθυσμού, σε συνεργασία με τη Metron Analysis και υπό την αιγίδα και τη χορηγία του ΣΦΕΕ και την υποστήριξη των Angelini Pharma, ΒΙΑΝΕΞ A.E., Elpen, Φαρμασέρβ Lilly, Novo Nordisk, Pfizer, Roche.

Oυσιώδης αύξηση αντισωματικών και T-κυτταρικών αποκρίσεων με αναμνηστική δόση Johnson & Johnson 6 μήνες μετά τις 2 δόσεις BNT162b2

Johnson & Johnson: Προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια μελέτη Φάσης 21, που περιλαμβάνουν δεδομένα από ένα υποσύνολο συμμετεχόντων, δείχνουν την αξία της μικτής προσέγγισης: Η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson αύξησε τα εξουδετερωτικά και τα δεσμευτικά αντισώματα με παρόμοιο τρόπο όπως η αναμνηστική δόση του BNT162b2 και πέτυχε θεαματική αύξηση των T-κυτταρικών αποκρίσεων.

Το χάπι της Merck θα μπορούσε να είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ χάπι που θα λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για τη θεραπεία της Covid-19.

Η Merck δοκίμασε το φάρμακο σε ενήλικες με ήπια έως μέτρια COVID-19 που θεωρούνταν υψηλότερου κινδύνου λόγω προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις. Αυτή είναι η ίδια ομάδα που λαμβάνει επί του παρόντος φάρμακα αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη