Πολιτική Φαρμάκoυ

Johnson & Johnson: Υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: Υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση μιας ενισχυτικής (δεύτερης) δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο πλήρης φάκελος της αίτησης περιλαμβάνει αποτελέσματα από περισσότερους από 14.000 ενηλίκους οι οποίοι έλαβαν μια δεύτερη δόση του COVID-19 Vaccine Janssen ή ενός placebo (εικονικού εμβολίου) δύο μήνες μετά από τη χορήγηση της αρχικής δόσης. Τα δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 παρέχει προστασία όταν χορηγείται ως μια εφάπαξ δόση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όταν χορηγείται ως ενισχυτική (δεύτερη) δόση, η ισχύς της προστασίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα κατά της συμπτωματικής COVID-19.

  • Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα.
  • Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο.
  • Το μονοδοσικό εμβόλιο της Εταιρείας επέδειξε διατηρήσιμες ανοσολογικές αποκρίσεις σε κλινικές μελέτες.

 

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι το εμβόλιό μας για την COVID-19 παρέχει αποτελεσματική προστασία όχι μόνο όταν χορηγείται ως μια εφάπαξ δόση αλλά και όταν χορηγείται ως ενισχυτική δόση, οπότε και αυξάνει ακόμα περισσότερο την ισχύ της προστασίας. Προσβλέπουμε στις συζητήσεις μας με τον EMA και με τις άλλες υγειονομικές αρχές, ώστε να υποστηρίξουμε τις Αρχές στην απόφασή τους σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις», δήλωσε ο Paul Stoffels, M.D., Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Επιστημονικός Σύμβουλος της Johnson & Johnson. «Παράλληλα, μία εφάπαξ δόση του εμβολίου μας κατά της COVID-19 διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα για τον τερματισμό αυτής της πανδημίας και είμαστε βέβαιοι για το όφελος που προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Εταιρεία προσβλέπει σε απόφαση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA για το αν θα εκδώσει θετική σύσταση όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 ως ενισχυτικής δόσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ενισχυτικές λήψεις Johnson & Johnson έδειξαν εννέα φορές αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων σε σύγκριση με ένα μήνα μετά την πρώτη δόση

Johnson & Johnson: Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου

Αποτελεσματική κατά 66% μια δόση του εμβολίου από τη Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».