Πολιτική Φαρμάκoυ

ΕΟΦ: Νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών στα φάρμακα

ΕΟΦ: Νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών στα φάρμακα

ΕΟΦ: Ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται και πάλι στα φαρμακεία ακόμη και εν μέσω αυτής της πολύ δύσκολης θερινής περιόδου που διανύουμε.

Ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται και πάλι στα φαρμακεία ακόμη και εν μέσω αυτής της πολύ δύσκολης θερινής περιόδου που διανύουμε. Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι ελλείψεις φαρμάκων προχωρούν σε νέες απαγορεύσεις στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές. Πρόκειται για τις εξαγωγές φαρμάκων που προορίζονται για την ελληνική αγορά αλλά προωθούνται σε χώρες του εξωτερικού επειδή οι τιμές πώλησης είναι πιο συμφέρουσες.

Ο ΕΟΦ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο διασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και αντιμετώπισης των ελλείψεων ανακοινώνεται σήμερα από τον ΕΟΦ η νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων. Το μέτρο έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα επικαιροποιείται από τον ΕΟΦ με βάση τις εκάστοτε συνθήκες με στόχο την προστασία της υγείας των ασθενών και την προάσπιση της».

Τα μέτρα που λαμβάνει ο Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εδώ και μέρες επιχειρεί να περιορίσει το φαινόμενο των ελλείψεων φαρμάκων ενώ ξεκινά άμεσα τη λήψη μέτρων στην αλυσίδα διακίνησης των σκευασμάτων. Ενημέρωση αναφορικά με την αντιμετώπιση των ελλείψεων στα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης, οι οποίες παρατηρούνται στην χώρα.

Στα πλαίσια διασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και αντιμετώπισης των ελλείψεων ανακοινώνεται  από τον ΕΟΦ η νέα λίστα απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων. Το μέτρο έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα επικαιροποιείται από τον ΕΟΦ με βάση τις εκάστοτε συνθήκες με στόχο την προστασία της υγείας των ασθενών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η απόφαση για όποιον θέλει να την δει, βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΦ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΕΟΦ μήπως δημιουργεί τεχνητές ελλείψεις για να κάνει ‘’έκτακτες’’  εισαγωγές το ΙΦΕΤ ;

ΕΟΦ: Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων το καλοκαίρι;

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών από τον ΕΟΦ

Υπουργός Υγείας και ΕΟΦ δεν διαθέτουν φάρμακο για τον διαβήτη στους πάσχοντες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ν. Γκογκοζώτου: Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς

Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται αρκετά γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης έχουν πλέον επισπευθεί, τόνισε η Νάντια Γκογκοζώτου, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σπάνιων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς - Φάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλιτεί η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

ΦΣΘ: Στόχος όλων μας οφείλει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο, τη στιγμή που το χρειάζονται και η προστασία της δημόσιας υγείας.