Πολιτική Φαρμάκoυ

Δοκιμές AstraZeneca: Δείχνουν ότι το φάρμακο αντισωμάτων είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19

Δοκιμές AstraZeneca: Δείχνουν ότι το φάρμακο αντισωμάτων είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19

Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».

Δοκιμές AstraZeneca: Τα αποτελέσματα των δοκιμών του κατασκευαστή εμβολίων θα δημοσιευθούν σε περιοδικό με κριτές Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων για την COVID-19, AstraZeneca, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το φάρμακο αντισωμάτων της είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας ή θανάτου.

Η εταιρεία είπε ότι νέα δεδομένα από τις δοκιμές AZD7442 COVID-19 Provent και θεραπεία εξωτερικών ασθενών Φάσης ΙΙΙ έδειξαν «ισχυρή αποτελεσματικότητα» από μια εφάπαξ ενδομυϊκή δόση του συνδυασμού αντισωμάτων μακράς δράσης (LAAB).Η ανάλυση της εν εξελίξει δοκιμής Provent με παρακολούθηση έξι μηνών διαπίστωσε ότι μια ενδομυϊκή δόση 300 mg AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο κατά 83%.”Η δοκιμή AZD7442 PROVENT είναι η πρώτη δοκιμή Φάσης ΙΙΙ που σχεδιάστηκε προοπτικά για να αξιολογήσει ένα μονοκλωνικό αντίσωμα για προφύλαξη πριν από την έκθεση της συμπτωματικής COVID-19, με στοχευμένη συμπερίληψη συμμετεχόντων υψηλού κινδύνου και ανοσοκατεσταλμένου.

  • Πάνω από το 75% των συμμετεχόντων PROVENT στην έναρξη είχαν συννοσηρότητες που τους θέτουν σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρή COVID-19 εάν μολυνθούν, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι ανοσοκατεσταλμένα και μπορεί να έχουν μειωμένη ανοσολογική απόκριση στον εμβολιασμό», έγραψε η AstraZeneca. Δεν υπήρξαν περιπτώσεις σοβαρών θανάτων από COVID-19 ή σχετιζόμενων με την COVID-19 σε όσους υποβλήθηκαν σε θεραπεία με AZD7442 είτε στην αρχική είτε στην εξάμηνη ανάλυση.

Συγκριτικά, στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου, υπήρξαν δύο επιπλέον περιπτώσεις σοβαρής μορφής COVID-19 στην εξάμηνη αξιολόγηση και πέντε συνολικά. Υπήρξαν επίσης δύο θάνατοι που σχετίζονται με την COVID.Μια διερευνητική ανάλυση μιας ξεχωριστής δοκιμής θεραπείας – της δοκιμής θεραπείας εξωτερικών ασθενών Tackle – διαπίστωσε ότι μια ενδομυϊκή δόση 600 mg AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο ασθενών με ήπιας έως μέτριας βαρύτητας COVID-19 να αναπτύξουν σοβαρή COVID-19 ή θάνατο κατά 88%. σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοί για τρεις ημέρες ή λιγότερο τη στιγμή της θεραπείας. Η AstraZeneca σημείωσε ότι το 90% των συμμετεχόντων που εγγράφηκαν στο Tackle ήταν από πληθυσμούς υψηλού κινδύνου εξέλιξης σε σοβαρή COVID-19 εάν μολυνθούν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με συννοσηρότητες. «Τόσο στο PROVENT όσο και στο TACKLE, το AZD7442 ήταν γενικά καλά ανεκτό», ανέφερε. «Δεν εντοπίστηκαν νέα ζητήματα ασφάλειας στην εξάμηνη ανάλυση της PROVENT».

“Το AZD7442 είναι το μόνο μακράς δράσης αντίσωμα με δεδομένα Φάσης ΙΙΙ που καταδεικνύει όφελος τόσο για την προφύλαξη πριν από την έκθεση όσο και για τη θεραπεία της COVID-19 με μία δόση.

Αυτά τα νέα δεδομένα προσθέτουν στον αυξανόμενο όγκο στοιχείων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα του AZD7442 να κάνει σημαντική διαφορά στην πρόληψη και τη θεραπεία της COVID-19», δήλωσε ο Μένε Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης βιοφαρμακευτικών προϊόντων στην AstraZeneca. «Προοδεύουμε τις ρυθμιστικές καταθέσεις σε όλον τον κόσμο και ανυπομονούμε να παρέχουμε μια σημαντική νέα επιλογή κατά του SARS-CoV-2 το συντομότερο δυνατό». Δρ. Siegel: Το φάρμακο AstraZeneca θα μπορούσε να προστατεύσει τα μη εμβολιασμένα άτομα από την COVID.

  • Τα πλήρη αποτελέσματα και από τις δύο δοκιμές θα υποβληθούν για δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό με κριτές και θα παρουσιαστούν σε μια προσεχή ιατρική συνάντηση.Τον Οκτώβριο, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το AZD7442 – ή το Evusheld – «για την προφύλαξη από την COVID-19».
  • Εάν οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως, η εταιρεία έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ 700.000 δόσεις AZD7442.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μία δόση AZD7442, χορηγούμενη σε βολική ενδομυϊκή μορφή, μπορεί να αποτρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά τη συμπτωματική COVID-19

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή πιο θανατηφόρα ή και τα δύο, λέει επιστήμονας

Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική όπως υποψιάζονται ορισμένες υγειονομικές αρχές, εάν αρρωσταίνει πιο σοβαρά τους ανθρώπους και εάν μπορεί να εμποδίσει τα εμβόλια. «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο εάν η Omicron έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από το δρόμο προς την ανάκαμψη», είπε ο Javid.

Το 88% των εμβολιασμέων είναι διατεθειμένο να κάνει και την 3η δόση κατά της Covid

Hellas Health VIII: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 5-12 Νοεμβρίου 2021, σε 1.001 άτομα, αντιπροσωπευτικό δείγμα του ενήλικα ελληνικού πληθυσμού, σε συνεργασία με τη Metron Analysis και υπό την αιγίδα και τη χορηγία του ΣΦΕΕ και την υποστήριξη των Angelini Pharma, ΒΙΑΝΕΞ A.E., Elpen, Φαρμασέρβ Lilly, Novo Nordisk, Pfizer, Roche.

Oυσιώδης αύξηση αντισωματικών και T-κυτταρικών αποκρίσεων με αναμνηστική δόση Johnson & Johnson 6 μήνες μετά τις 2 δόσεις BNT162b2

Johnson & Johnson: Προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια μελέτη Φάσης 21, που περιλαμβάνουν δεδομένα από ένα υποσύνολο συμμετεχόντων, δείχνουν την αξία της μικτής προσέγγισης: Η αναμνηστική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson αύξησε τα εξουδετερωτικά και τα δεσμευτικά αντισώματα με παρόμοιο τρόπο όπως η αναμνηστική δόση του BNT162b2 και πέτυχε θεαματική αύξηση των T-κυτταρικών αποκρίσεων.

Το χάπι της Merck θα μπορούσε να είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ χάπι που θα λαμβάνουν οι ασθενείς στο σπίτι για τη θεραπεία της Covid-19.

Η Merck δοκίμασε το φάρμακο σε ενήλικες με ήπια έως μέτρια COVID-19 που θεωρούνταν υψηλότερου κινδύνου λόγω προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις. Αυτή είναι η ίδια ομάδα που λαμβάνει επί του παρόντος φάρμακα αντισωμάτων, τα οποία βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό.

Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση της ενισχυτικής δόσης

Johnson & Johnson: "Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα. Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο", αναφέρει η Εταιρεία.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Έγκριση εμβολίου παιδιά: Σήμερα με έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), συμφωνήθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά μικρότερης ηλικίας 5 έως 11 ετών με χαμηλότερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA): Αναμένεται αύριο η απόφαση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

Αντιβιοτικά: Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών.1 στους 3 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 καταλήγουν στις ΜΕΘ από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη