Πολιτική Φαρμάκoυ

Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ : “Tρία βήματα πρέπει να γίνουν για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας”

Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ : “Tρία βήματα πρέπει να γίνουν για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας”

Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ : Ο κ. Παναγούλιας, αναφέρθηκε στο μέλλον των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και στην τάση που παρατηρείται σήμερα ως προς την επένδυση πολλών ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην καινοτομία.

O Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Κώστας Παναγούλιας στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Κώστας Παναγούλιας, παρευρέθηκε στο panel συζήτησης «Pharmaceutical Innovation: The future-proof investment» του φετινού Delphi Forum , το οποίο διεξήχθη σε υβριδική μορφή στο Ζάππειο στις 10 με 14 Μαΐου Ο κ. Παναγούλιας, αναφέρθηκε στο μέλλον των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και στην τάση που παρατηρείται σήμερα ως προς την επένδυση πολλών ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην καινοτομία.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εξέλιξη της φαρμακοβιομηχανίας

  • Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « Υπάρχουν τρία βήματα που πρέπει να γίνουν για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Πρώτον, κινήσεις για την αναμόρφωση της, το clawback είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχει προσφέρει η ελληνική Πολιτεία στη βιομηχανία για τη στήριξή τους. Επίσης, αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ, διότι ενώ τα προϊόντα των τρίτων χωρών παίρνουν άδεια και εισάγονται εύκολα στην ΕΕ, τα προϊόντα των ευρωπαϊκών εταιρειών δυσκολεύονται πάρα πολύ, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Και τέλος η στροφή στη βιοτεχνολογία, κάτι που δεν είναι εύκολο για τις ελληνικές εταιρείες, καθώς πρέπει να βοηθηθούν στη συνεργασία τους με τις ξένες, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και μία νέα στρατηγική».

Χορηγός η εταιρία ΒΙΑΝΕΞ

  • Η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ αποτέλεσε χορηγό του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Παράνοια : Αυταπάτη η εκδήλωση μίας αλήθειας

Οργασμός : Οι μεταβολές που προκαλεί στο σώμα

Κορωνοϊος μέτρα : Δείτε πιο νησί παραμένει σε περιορισμούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με εκπρόσωπο της Lavipharm το νέο Δ.Σ. του ΣΦΕΕ

Παρουσία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) θα έχει ξανά η Lavipharm μετά την εκλογή του κ. Παναγιώτη Γιαννουλέα, COO & Country Manager της εταιρείας ως Μέλος Δ.Σ.

Η ρεμδεσιβίρη μείωσε την θνητότητα σε 100.000 νοσηλευόμενους με COVID-19

Ρεμδεσιβίρη θνητότητα Κορωνοϊός : Η ρεμδεσιβίρη της GILEAD μείωσε την θνητότητα σε σχεδόν 100.000 νοσηλευόμενους ασθενείς  με COVID-19 λοίμωξη , σύμφωνα με τρεις αναλύσεις από μεγάλες αναδρομικές μελέτες.

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Ανακοινώνει νέο κώδικα ηθικής και δεοντολογίας

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Η τήρηση των ηθικών κανόνων και πρακτικών που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο Κώδικα Ηθικής & Δεοντολογίας, διασφαλίζει την ορθή άσκηση του φαρμακευτικού management από όλα τα μέλη της Ε.Ε.Φα.Μ.

Το guselkumab της Janssen εξασφάλισε πλήρη κάθαρση δέρματος στην ψωρίαση διάρκειας 5 ετών

Janssen: Nέα δεδομένα Φάσης 3 έδειξαν ότι το guselkumab εξασφάλισε διατηρήσιμα ποσοστά πλήρους κάθαρσης του δέρματος για το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας για διάστημα 5 ετών.