Επιχειρηματικά

ΒΙΑΝΕΞ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία την τελευταία δεκαετία

ΒΙΑΝΕΞ: Σταθερή αναπτυξιακή πορεία την τελευταία δεκαετία

Αύξηση πωλήσεων, ρεκόρ στον τομέα των εξαγωγών και μια αύξηση προσωπικού της τάξεως του 21% για την τελευταία δεκαετία, σημειώνει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

H ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, παρουσιάζει ισχυρή δυναμική στoν κλάδο του φαρμάκου, με μία σταθερά ανοδική πορεία κατά
την τελευταία δεκαετία σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της. Με το σύνολο των ενοποιημένων πωλήσεων για το 2019 να φτάνει στο ύψος των 301,3 εκατ. ευρώ, η ΒΙΑΝΕΞ σημείωσε αύξηση 8,8% σε σχέση με το 2018 και διψήφια αύξηση στη διετία 2017-2018 της τάξης του 19,4%. Με μοναδικές παραγωγικές δυνατότητες στα τέσσερα ιδιόκτητα
υπερσύγχρονα εργοστάσιά της, η ΒΙΑΝΕΞ εξειδικεύεται σε όλο το φάσμα του φαρμάκου και εξελίσσεται αδιάκοπα.

Εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο παραγωγής, η ΒΙΑΝΕΞ πραγματοποιεί ταυτόχρονα ευρεία επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού. Έτσι, ο τομέας των εξαγωγών, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας δραστηριότητα, κατέχει το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας για το 2019. Η συνεχής αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της ΒΙΑΝΕΞ που πλέον έχει παρουσία με εγκεκριμένα σε κυκλοφορία προϊόντα σε 56 χώρες ανά τον κόσμο. Ενδεικτικό της ισχυρής εξαγωγικής της δυναμικής είναι η ραγδαία ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας: το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ το 2019 ανήλθαν σε 51,2 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 173%.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στην Ελλάδα και συμβάλλει στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, επενδύοντας συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της
και προσφέροντας θέσεις εργασίας ακόμη και στις περιόδους με τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών. Οι συνολικές προσλήψεις της εταιρείας την τελευταία δεκαετία αντιστοιχούν σε 727 θέσεις εργασίας, με μέσο όρο προσλήψεων τα 66 άτομα ανά έτος. Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 1.242 εργαζόμενους, σημειώνοντας μια αύξηση προσωπικού της τάξεως του 21% για την τελευταία δεκαετία. Το 57% των εργαζομένων αποτελείται από άνδρες, ενώ το 43% από γυναίκες.

Χρονιά σταθμός για τον ‘Ομιλο  ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί το 2019, όπου η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α.Ε. Η εξαγορά αυτή επιβεβαιώνει τη συνεχή διεύρυνση και αναβάθμιση των υπηρεσιών της εταιρείας και σκοπό έχει την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην αγορά των γενοσήμων προϊόντων.

Ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε σχετικά: «Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της εποχής, η ΒΙΑΝΕΞ έχει διατηρήσει σταθερά τα μερίδια της αγοράς της τα τελευταία χρόνια. Με συνεχείς επενδύσεις και στρατηγικές επιχειρησιακές κινήσεις, η εταιρεία μας συνέχιζε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και το 2020, παρουσιάζοντας υγιή επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δηλώσεις της Phizer για το επίμαχο εμβόλιο

ΕΟΠΥΥ: Η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της Eπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer & Biontech

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Pfizer Hellas για 8η χρονιά υποστηρικτής της Ομάδας Αιγαίου

Pfizer Hellas: Για 8η χρονιά η Pfizer Hellas υποστηρίζει το έργο της Ομάδας Αιγαίου. Η δωρεά των 10.000 ευρώ προς την Ομάδα Αιγαίου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την προληπτική ιατρική και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

DEMO ΑΒΕΕ : Συμμετείχε στο 19ο πανελλήνιο διαβητολογικό συνέδριο

DEMO ΑΒΕΕ : Το 19ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς επιτυχημένων πανελλήνιων συνεδρίων, και έχει πλέον καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες επιστημονικές διοργανώσεις  της Διαβητολογικής κοινότητας.

O Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Pyatt στις εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Pfizer: Επίσκεψη του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κου. Geoffrey R. Pyatt και της Προξένου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κας. Elizabeth K. Lee στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με αφορμή τον 1 χρόνο λειτουργίας του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.