Τεχνολογία

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Διαγνωστική ικανότητα για ασθενείς με κορωνοϊό

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Διαγνωστική ικανότητα για ασθενείς με κορωνοϊό

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να εκτελούν αξιόπιστους, διαγνωστικούς υπερήχους πνευμόνων.

Το Caption Health διαθέτει ήδη την πρώτη και μοναδική πλατφόρμα AI που έχει εκκαθαριστεί από το FDA, η οποία επιτρέπει στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα χωρίς προηγούμενη εμπειρία υπερήχων να κάνουν εξετάσεις καρδιακού υπερήχου. Το διάσημο διδακτικό νοσοκομείο Northwestern Memorial στο Σικάγο χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία για την καλύτερη διαχείριση κρίσιμων ασθενών.

Όπως με τους καρδιακούς υπερήχους, η εκτέλεση υπερήχων πνευμόνων συνήθως απαιτεί υψηλό επίπεδο κλινικής ικανότητας και ειδικής εμπειρογνωμοσύνης, γεγονός που έχει περιορίσει την ευρεία υιοθέτησή του.

Ωστόσο, το Caption Health στοχεύει να επεκτείνει την τεχνολογία του για να δώσει στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο για να αποκτήσουν εικόνες διαγνωστικής ποιότητας για κάθε πνευμονική ζώνη, καθώς και αυτοματοποιημένη ερμηνεία για την ανίχνευση βασικών πνευμονικών καταστάσεων.

«Ο υπέρηχος μπορεί να είναι πρόκληση για τους κλινικούς γιατρούς χωρίς προηγούμενη εμπειρία, διότι απαιτεί δεξιότητα τόσο στην απόκτηση όσο και στην ερμηνεία εικόνων», εξήγησε ο Δρ Chris Moore, Αναπληρωτής Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής, Διευθυντής του Τμήματος Υπερήχων Έκτακτης Ανάγκης και Διευθυντής της Επείγουσας Υπερηχογραφικής Υποτροφίας στο Yale .

“Το Caption Health είναι ο ηγέτης στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που συνδυάζει την απόκτηση εικόνας και την ερμηνεία που επιτρέπει στους κλινικούς γιατρούς να εκτελούν υπερήχους ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων. Η επέκταση αυτής της τεχνητής νοημοσύνης σε υπερηχογράφημα πνευμόνων και η τοποθέτησή της στα χέρια των κλινικών θα μπορούσε να έχει βαθιές επιπτώσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία. πνευμονίας, μια κύρια αιτία θανάτου στους νεότερους παγκόσμιους πολίτες μας, καθώς και για το COVID-19 και άλλες πνευμονικές καταστάσεις”.

Οι υπέρηχοι των πνευμόνων μπορούν να ανιχνεύσουν πνευμονία, πνευμονικό οίδημα και διάφορες άλλες παθολογίες των πνευμόνων. Είναι επίσης μη επεμβατικοί και δεν εκθέτουν τους παραλήπτες σε επιβλαβή ακτινοβολία.

Οι υπέρηχοι έχουν γίνει βασικό μέρος της παρακολούθησης ασθενών που υποπτεύονται ότι έχουν COVID-19 . Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έγκαιρη ανίχνευση, και στην περίπτωση ατόμων με επιβεβαιωμένη διάγνωση, χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των πνευμόνων τους. «Αυτή η επιχορήγηση από το Ίδρυμα Gates επιβεβαιώνει τη σημασία του έργου μας στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης σε ιατρική απεικόνιση υψηλής ποιότητας, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα των ασθενών», δήλωσε ο Caption Health CTO και συνιδρυτής Kilian Koepsell. «Η ενδυνάμωση περισσότερων κλινικών για να κάνουν υπερηχογράφημα πνευμόνων παράλληλα με τον καρδιακό υπέρηχο στο σημείο φροντίδας θα βοηθήσει στην έγκαιρη, ακριβή διάγνωση και θεραπεία αμέτρητων καταστάσεων υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αλγόριθμοι υπολογίζουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία

Τεχνητή νοημοσύνη στον αγώνα κατά του Covid-19

Η εξέλιξη στην ιατρική τεχνολογία φέρνει αυτοματοποιημένα εργαστήρια

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.

Το δύσκολο πέρασμα στη βιοοικονομία και τα σημαντικά οφέλη της βιοτεχνολογίας

Βιοτεχνολογία: Αν και η πανδημία Covid-19 προκάλεσε μείωση 7% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2020 σε σύγκριση με το 2019, τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι τεχνολογίες που μας βοηθούν να εξερευνήσουμε τους ωκεανούς

Ο άνθρωπος αν και εξαρτάται απόλυτα από τη θάλασσα, γνωρίζει για αυτήν πολύ λίγα έως ελάχιστα μέχρι τώρα. Τα συστήματα παρατήρησης του ωκεανού μας βοηθούν να διευρύνουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τη θάλασσα.