Τεχνολογία

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Διαγνωστική ικανότητα για ασθενείς με κορωνοϊό

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Διαγνωστική ικανότητα για ασθενείς με κορωνοϊό

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να εκτελούν αξιόπιστους, διαγνωστικούς υπερήχους πνευμόνων.

Το Caption Health διαθέτει ήδη την πρώτη και μοναδική πλατφόρμα AI που έχει εκκαθαριστεί από το FDA, η οποία επιτρέπει στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα χωρίς προηγούμενη εμπειρία υπερήχων να κάνουν εξετάσεις καρδιακού υπερήχου. Το διάσημο διδακτικό νοσοκομείο Northwestern Memorial στο Σικάγο χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία για την καλύτερη διαχείριση κρίσιμων ασθενών.

Όπως με τους καρδιακούς υπερήχους, η εκτέλεση υπερήχων πνευμόνων συνήθως απαιτεί υψηλό επίπεδο κλινικής ικανότητας και ειδικής εμπειρογνωμοσύνης, γεγονός που έχει περιορίσει την ευρεία υιοθέτησή του.

Ωστόσο, το Caption Health στοχεύει να επεκτείνει την τεχνολογία του για να δώσει στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο για να αποκτήσουν εικόνες διαγνωστικής ποιότητας για κάθε πνευμονική ζώνη, καθώς και αυτοματοποιημένη ερμηνεία για την ανίχνευση βασικών πνευμονικών καταστάσεων.

«Ο υπέρηχος μπορεί να είναι πρόκληση για τους κλινικούς γιατρούς χωρίς προηγούμενη εμπειρία, διότι απαιτεί δεξιότητα τόσο στην απόκτηση όσο και στην ερμηνεία εικόνων», εξήγησε ο Δρ Chris Moore, Αναπληρωτής Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής, Διευθυντής του Τμήματος Υπερήχων Έκτακτης Ανάγκης και Διευθυντής της Επείγουσας Υπερηχογραφικής Υποτροφίας στο Yale .

“Το Caption Health είναι ο ηγέτης στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που συνδυάζει την απόκτηση εικόνας και την ερμηνεία που επιτρέπει στους κλινικούς γιατρούς να εκτελούν υπερήχους ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων. Η επέκταση αυτής της τεχνητής νοημοσύνης σε υπερηχογράφημα πνευμόνων και η τοποθέτησή της στα χέρια των κλινικών θα μπορούσε να έχει βαθιές επιπτώσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία. πνευμονίας, μια κύρια αιτία θανάτου στους νεότερους παγκόσμιους πολίτες μας, καθώς και για το COVID-19 και άλλες πνευμονικές καταστάσεις”.

Οι υπέρηχοι των πνευμόνων μπορούν να ανιχνεύσουν πνευμονία, πνευμονικό οίδημα και διάφορες άλλες παθολογίες των πνευμόνων. Είναι επίσης μη επεμβατικοί και δεν εκθέτουν τους παραλήπτες σε επιβλαβή ακτινοβολία.

Οι υπέρηχοι έχουν γίνει βασικό μέρος της παρακολούθησης ασθενών που υποπτεύονται ότι έχουν COVID-19 . Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έγκαιρη ανίχνευση, και στην περίπτωση ατόμων με επιβεβαιωμένη διάγνωση, χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των πνευμόνων τους. «Αυτή η επιχορήγηση από το Ίδρυμα Gates επιβεβαιώνει τη σημασία του έργου μας στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης σε ιατρική απεικόνιση υψηλής ποιότητας, προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα των ασθενών», δήλωσε ο Caption Health CTO και συνιδρυτής Kilian Koepsell. «Η ενδυνάμωση περισσότερων κλινικών για να κάνουν υπερηχογράφημα πνευμόνων παράλληλα με τον καρδιακό υπέρηχο στο σημείο φροντίδας θα βοηθήσει στην έγκαιρη, ακριβή διάγνωση και θεραπεία αμέτρητων καταστάσεων υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αλγόριθμοι υπολογίζουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία

Τεχνητή νοημοσύνη στον αγώνα κατά του Covid-19

Η εξέλιξη στην ιατρική τεχνολογία φέρνει αυτοματοποιημένα εργαστήρια

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

Εφαρμογές που διώχνουν το στρες της καραντίνας

Αν πάλι δεν θέλεις ή δεν νιώθεις έτοιμη να επισκεφθείς έναν ειδικό, υπάρχει και άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις την πεσμένη ψυχολογία της κατάστασης και το στρες που δημιουργεί μία καραντίνα.