Τεχνολογία

Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Υγειονομική περίθαλψη: Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί αλλαγές σε σχεδόν κάθε κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης. Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται ραγδαία εδώ και δεκαετίες. Ορισμένες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υγειονομική περίθαλψη θα αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% του ΑΕΠ των ΗΠΑ έως το 2025. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας εργάζονται σκληρά για τη θεραπεία του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με τις υψηλές προσδοκίες περίθαλψης ασθενών. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η λύση που η βιομηχανία αναζητά απεγνωσμένα.

Με απλά λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη είναι η νοημοσύνη που αποδεικνύεται από τις μηχανές, σε αντίθεση με τη φυσική ευφυΐα που επιδεικνύουν οι άνθρωποι. Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται μερικές φορές και ως μηχανική μάθηση. Το AI λειτουργεί κυρίως μέσω της χρήσης αλγορίθμων, το οποίο είναι ένα σύνολο οδηγιών που μπορεί να εκτελέσει ένας μηχανικός υπολογιστής.

innovative-tech-in-medicine.jpg

 

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου στη διάγνωση και τη θεραπεία, μειώνοντας τελικά το κόστος στην εργασία, γεγονός που μειώνει το συνολικό κόστος. Η εταιρεία Athelas χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση και την όραση του υπολογιστή για να είναι σε θέση να εντοπίσει τη μορφολογία και να χαρακτηρίσει γρήγορα τους τύπους κυττάρων μέσω ενός μικροσκοπικού δακτύλου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Athelas Tanay Tandon σχετικά με την καινοτόμο χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, «οι γιατροί και τα σχέδια υγείας είναι σε θέση να εξοικονομήσουν χιλιάδες δολάρια ετησίως ανά ασθενή μειώνοντας τις νοσηλείες, εντοπίζοντας ανεπιθύμητα συμβάντα νωρίτερα από συχνές εξετάσεις Athelas και διατηρώντας τους ασθενείς σύμφωνα με τις απαραίτητες θεραπείες. ” Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται από χιλιάδες κλινικούς για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, η ακρίβεια είναι το κλειδί, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει τη βελτιωμένη ακρίβεια των διαγνωστικών και πολλές άλλες πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης, πιο ακριβείς πληροφορίες μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες προετοιμασίες και αποφάσεις, για παράδειγμα, η AI μπορεί να βοηθήσει στην αναφορά περιπτώσεων COVID-19 που μπορούν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία και τους εργαζομένους να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις στο δρόμο προς την ανάρρωση.

transform-healthcare.jpeg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση υγειονομικής περίθαλψης

Ευρηματικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει την εξάπλωση του κορωνοϊού

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

"Έξυπνος" υπερηχογράφος παρακολουθεί ασθενείς με covid-19

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να […]