Τεχνολογία

Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Υγειονομική περίθαλψη: πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να την μεταμορφώσει

Υγειονομική περίθαλψη: Η τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί αλλαγές σε σχεδόν κάθε κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης. Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται ραγδαία εδώ και δεκαετίες. Ορισμένες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υγειονομική περίθαλψη θα αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% του ΑΕΠ των ΗΠΑ έως το 2025. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας εργάζονται σκληρά για τη θεραπεία του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με τις υψηλές προσδοκίες περίθαλψης ασθενών. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι η λύση που η βιομηχανία αναζητά απεγνωσμένα.

Με απλά λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη είναι η νοημοσύνη που αποδεικνύεται από τις μηχανές, σε αντίθεση με τη φυσική ευφυΐα που επιδεικνύουν οι άνθρωποι. Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται μερικές φορές και ως μηχανική μάθηση. Το AI λειτουργεί κυρίως μέσω της χρήσης αλγορίθμων, το οποίο είναι ένα σύνολο οδηγιών που μπορεί να εκτελέσει ένας μηχανικός υπολογιστής.

innovative-tech-in-medicine.jpg

 

Η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου στη διάγνωση και τη θεραπεία, μειώνοντας τελικά το κόστος στην εργασία, γεγονός που μειώνει το συνολικό κόστος. Η εταιρεία Athelas χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση και την όραση του υπολογιστή για να είναι σε θέση να εντοπίσει τη μορφολογία και να χαρακτηρίσει γρήγορα τους τύπους κυττάρων μέσω ενός μικροσκοπικού δακτύλου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Athelas Tanay Tandon σχετικά με την καινοτόμο χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, «οι γιατροί και τα σχέδια υγείας είναι σε θέση να εξοικονομήσουν χιλιάδες δολάρια ετησίως ανά ασθενή μειώνοντας τις νοσηλείες, εντοπίζοντας ανεπιθύμητα συμβάντα νωρίτερα από συχνές εξετάσεις Athelas και διατηρώντας τους ασθενείς σύμφωνα με τις απαραίτητες θεραπείες. ” Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται από χιλιάδες κλινικούς για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, η ακρίβεια είναι το κλειδί, η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει τη βελτιωμένη ακρίβεια των διαγνωστικών και πολλές άλλες πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης, πιο ακριβείς πληροφορίες μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες προετοιμασίες και αποφάσεις, για παράδειγμα, η AI μπορεί να βοηθήσει στην αναφορά περιπτώσεων COVID-19 που μπορούν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία και τους εργαζομένους να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις στο δρόμο προς την ανάρρωση.

transform-healthcare.jpeg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτότυπες μάσκες με αντιβακτηριακή επίστρωση

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

Όταν η τεχνολογία, απλοποιεί τη διαδικασία της κολονοσκόπησης

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνουν οι κολονοσκοπήσεις ευρύτερα διαθέσιμες, κάτι ουσιώδες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου», δήλωσε ο καθηγητής Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων Πιέτρο Βαλντάστρι του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Η ψηφιακή επιχείρηση υγείας KareXpert δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) που θα επιτρέψουν στα νοσοκομεία στην Ινδία να περάσουν χωρίς έγγραφα.

Ρομπότ στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας έρχεται και στην Ελλάδα

Ελλάδα Εκπαίδευση: Tο ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, που σχεδιάστηκε από τη SoftBank Robotics και έχει ήδη καθιερωθεί διεθνώς στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας, διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να αποκτήσουν από τη Mobile Technology όχι μόνο το ΝΑΟ έκτης γενιάς, […]

Tαχύτερη και φθηνότερη διάγνωση Covid-19 νέας τεχνολογίας

Τεχνολογία διάγνωση κορωνοϊός: Τεχνολογία που βοηθά στην ταχεία εξαγωγή και ανάλυση γενετικού υλικού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φτηνές, ακριβείς και κινητές δοκιμές COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των απομακρυσμένων κέντρων δοκιμών. Η τεχνολογία «Dipstick», που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Jimmy Botella και τον Dr. Michael Mason του Πανεπιστημίου του Queensland, επιτρέπει την εξαγωγή γενετικού […]