Τεχνολογία

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: τι είναι το “έξυπνο” νοσοκομείο

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: τι είναι το “έξυπνο” νοσοκομείο

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Τα «έξυπνα» νοσοκομεία είναι νοσοκομεία που βελτιστοποιούν, επανασχεδιάζουν και / ή δημιουργούν νέες κλινικές διεργασίες, συστήματα διαχείρισης και ίσως ακόμη και υποδομή, όλα που επιτρέπονται από την υποκείμενη ψηφιακή υποδομή δικτύωσης διασυνδεδεμένων περιουσιακών στοιχείων, για να παρέχουν μια πολύτιμη υπηρεσία ή εικόνα που δεν ήταν δυνατή ή διαθέσιμη νωρίτερα, για να επιτύχουμε καλύτερη φροντίδα, εμπειρία και λειτουργική αποτελεσματικότητα των ασθενών. Τα έξυπνα νοσοκομεία περιέχουν τρία σημαντικά επίπεδα – δεδομένα, πληροφορίες και πρόσβαση. Οντότητες, που βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας.

Καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται, η ζήτηση για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται ραγδαία, ιδίως στην τρέχουσα κρίση COVID-19. Εκτός από αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση, οι ασθενείς έχουν επίσης ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες για την ποιότητα των θεραπειών υγειονομικής περίθαλψης που υποβάλλονται και των υπηρεσιών που τους παρέχονται. Εκτός από όλα αυτά, οι νόμοι και οι κανονισμοί γίνονται όλο και πιο αυστηροί και περίπλοκοι. Μέχρι το 2030, ο κόσμος θα φιλοξενήσει περισσότερα από 8,5 δισεκατομμύρια άτομα, οπότε οι πιέσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα αυξηθούν μόνο με την πάροδο του χρόνου. Αυτά, συνεπώς, συμβάλλουν στη συνεχή αύξηση του κόστους, και εδώ έρχεται ένα έξυπνο νοσοκομείο, για τη μείωση αυτών των δαπανών.

Smart-Hospital-Infographic.jpg

Τα «έξυπνα» νοσοκομεία μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα, παρέχουν καλύτερη ικανοποίηση και ευελιξία στους ασθενείς, χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης. Ο σημερινός κόσμος εξελίσσεται ραγδαία, αλλά οι νοσοκομειακές υποδομές μας αφήνονται συχνά να καλύψουν τη διαφορά, υπάρχουν αμέτρητα νοσοκομεία που είναι άνω των 100 ετών και εξακολουθούν να λειτουργούν, έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες προόδου, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση και δεν μπορούν να το κάνουν με την υποδομή και την τεχνολογία που διαθέτουν επί του παρόντος.

Τα «έξυπνα» νοσοκομεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάρρωση από την πανδημία COVID-19, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ μολυσμένων ασθενών και μη μολυσμένων ασθενών για να βοηθήσει στον περιορισμό της ανάπτυξης και της εξάπλωσης. Η πανδημία έχει θέσει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης υπό τεράστια πίεση, κάθε τεχνολογία που παρουσιάζει λύση είναι ευπρόσδεκτη. Τα έξυπνα νοσοκομεία θα μπορούσαν να γίνουν κρίσιμα για την ανάκαμψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφιακή εφαρμογή για σχολικά εμβόλια κυκλοφορεί στην Αγγλία

Τρισδιάστατο βιοκεραμικό εμφύτευμα για αναγέννηση κρανίου

Πρωτότυπες μάσκες με αντιβακτηριακή επίστρωση

Ειδικά στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι κοινά με τον κορωνοϊό, είναι αντιληπτό σε τι ποσοστό δύναται να επηρεαστεί και μάλιστα αρνητικά το σύστημα υγείας. Για μία ακόμη φορά ήρθε στην επιφάνεια η δυναμική της έρευνας σε σύγχρονες ανάγκες.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στρώνει το έδαφος για την προληπτική ιατρική

Η έγκαιρη ανίχνευση συμπτωμάτων και οι προληπτικές ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων με επακόλουθη μείωση της ανάγκης για ριζικές και εντατικές θεραπείες.

Όταν η τεχνολογία, απλοποιεί τη διαδικασία της κολονοσκόπησης

Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, προκειμένου να γίνουν οι κολονοσκοπήσεις ευρύτερα διαθέσιμες, κάτι ουσιώδες για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου», δήλωσε ο καθηγητής Ρομποτικής και Αυτόνομων Συστημάτων Πιέτρο Βαλντάστρι του Πανεπιστημίου του Λιντς.

Το πρώτο νοσοκομείο στην Ινδία αποκλειστικά με ψηφιακά αρχεία

Η ψηφιακή επιχείρηση υγείας KareXpert δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR) που θα επιτρέψουν στα νοσοκομεία στην Ινδία να περάσουν χωρίς έγγραφα.