Τεχνολογία

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: τι είναι το “έξυπνο” νοσοκομείο

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: τι είναι το “έξυπνο” νοσοκομείο

Υγειονομική περίθαλψη καινοτομία: Τα «έξυπνα» νοσοκομεία είναι νοσοκομεία που βελτιστοποιούν, επανασχεδιάζουν και / ή δημιουργούν νέες κλινικές διεργασίες, συστήματα διαχείρισης και ίσως ακόμη και υποδομή, όλα που επιτρέπονται από την υποκείμενη ψηφιακή υποδομή δικτύωσης διασυνδεδεμένων περιουσιακών στοιχείων, για να παρέχουν μια πολύτιμη υπηρεσία ή εικόνα που δεν ήταν δυνατή ή διαθέσιμη νωρίτερα, για να επιτύχουμε καλύτερη φροντίδα, εμπειρία και λειτουργική αποτελεσματικότητα των ασθενών. Τα έξυπνα νοσοκομεία περιέχουν τρία σημαντικά επίπεδα – δεδομένα, πληροφορίες και πρόσβαση. Οντότητες, που βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας.

Καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται, η ζήτηση για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται ραγδαία, ιδίως στην τρέχουσα κρίση COVID-19. Εκτός από αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση, οι ασθενείς έχουν επίσης ολοένα αυξανόμενες προσδοκίες για την ποιότητα των θεραπειών υγειονομικής περίθαλψης που υποβάλλονται και των υπηρεσιών που τους παρέχονται. Εκτός από όλα αυτά, οι νόμοι και οι κανονισμοί γίνονται όλο και πιο αυστηροί και περίπλοκοι. Μέχρι το 2030, ο κόσμος θα φιλοξενήσει περισσότερα από 8,5 δισεκατομμύρια άτομα, οπότε οι πιέσεις στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα αυξηθούν μόνο με την πάροδο του χρόνου. Αυτά, συνεπώς, συμβάλλουν στη συνεχή αύξηση του κόστους, και εδώ έρχεται ένα έξυπνο νοσοκομείο, για τη μείωση αυτών των δαπανών.

Smart-Hospital-Infographic.jpg

Τα «έξυπνα» νοσοκομεία μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα, παρέχουν καλύτερη ικανοποίηση και ευελιξία στους ασθενείς, χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης. Ο σημερινός κόσμος εξελίσσεται ραγδαία, αλλά οι νοσοκομειακές υποδομές μας αφήνονται συχνά να καλύψουν τη διαφορά, υπάρχουν αμέτρητα νοσοκομεία που είναι άνω των 100 ετών και εξακολουθούν να λειτουργούν, έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες προόδου, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση και δεν μπορούν να το κάνουν με την υποδομή και την τεχνολογία που διαθέτουν επί του παρόντος.

Τα «έξυπνα» νοσοκομεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάρρωση από την πανδημία COVID-19, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ μολυσμένων ασθενών και μη μολυσμένων ασθενών για να βοηθήσει στον περιορισμό της ανάπτυξης και της εξάπλωσης. Η πανδημία έχει θέσει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης υπό τεράστια πίεση, κάθε τεχνολογία που παρουσιάζει λύση είναι ευπρόσδεκτη. Τα έξυπνα νοσοκομεία θα μπορούσαν να γίνουν κρίσιμα για την ανάκαμψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η υιοθέτηση της εικονικής πραγματικότητας στην εκπαίδευση υγειονομικής περίθαλψης

Ευρηματικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει την εξάπλωση του κορωνοϊού

200 ρομπότ σε νοσοκομεία της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοσοκομεία από τα περισσότερα κράτη μέλη εξέφρασαν ενδιαφέρον να προμηθευτούν αυτά τα ρομπότ, τα οποία μπορούν να απολυμάνουν μέσα σε μόλις σε 15 λεπτά τους συνήθεις χώρους των ασθενών, χρησιμοποιώντας υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και τη μείωση της διασποράς του ιού.

Νέα τεχνολογία ψύξης χωρίς ηλεκτρισμό εμπνευσμένη από τις καμήλες

"Θέλουμε αυτό να αποτελέσει πράσινη τεχνολογία", εξήγησε ο κύριος συντάκτης της έρευνας  Zhengmao Lu. Ίσως αυτό να βοηθήσει και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για νέα εμβόλια, όπως αυτό της COVID-19, το οποίο μέχρι σήμερα για να συντηρηθεί φαίνεται να χρειάζεται παραμονή και αποθήκευση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικά διαμορφωμένος εξωσκελετός βοηθά ασθενείς με παράλυση

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τον εξωσκελετό σε 50 ασθενείς με παράλυση, διαπιστώνοντας πως η πλειονότητα εξ αυτών κατόρθωσε να περπατήσει και πάλι. Μάλιστα η ικανότητα αυτή βελτιωνόταν με τη χρήση του εξωσκελετού.

"Έξυπνος" υπερηχογράφος παρακολουθεί ασθενείς με covid-19

Υπερηχογράφος τεχνητή νοημοσύνη: Η Καλιφόρνια, το Caption Health, έλαβε επιχορήγηση 4,95 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Bill + Melinda Gates για την ανάπτυξη υπερήχου πνευμόνων που καθοδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία λέει ότι η επιχορήγηση θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν νέα τεχνολογία AI που θα επιτρέπει σε ακόμη και έμπειρους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να […]