Τεχνολογία

Υγεία καρδιάς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις

Υγεία καρδιάς: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις

Υγεία καρδιάς: Μια λιγότερο τραυματική εναλλακτική στην παραδοσιακή χειρουργική ανοιχτής καρδιάς, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις της καρδιάς έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια

Μια λιγότερο τραυματική εναλλακτική στην παραδοσιακή χειρουργική ανοιχτής καρδιάς, είναι οι ελάχιστα επεμβατικές δομικές παρεμβάσεις της καρδιάς έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα καρδιακών παθήσεων — όπως η βαλβιδική καρδιακή νόσος, τα συγγενή ελαττώματα και η καρδιακή ανεπάρκεια — που μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτήν την προσέγγιση. Οι ειδικοί λένε ότι οι ασθενείς με βαλβιδική καρδιακή νόσο, η αντικατάσταση ή η επισκευή βαλβίδας μέσω χειρουργικής επέμβασης ανοιχτής καρδιάς ήταν η μόνη επιλογή. που είχε «υψηλό διαδικαστικό κίνδυνο» και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας.

Μερικές πρόσφατες καινοτομίες

Σύμφωνα με τους γιατρούς, με την εμφάνιση διακαθετηριακής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας (TAVR), διακαθετηριακής αντικατάστασης μιτροειδούς βαλβίδας (TMVR), διακαθετηριακής αντικατάστασης τριγλώχινας βαλβίδας (TTVR) και διαδερμικής επισκευής μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, οποιαδήποτε καρδιακή βαλβίδα μπορεί να αντικατασταθεί με καθετήρα – – ένας μικρός σωλήνας που εισάγεται μέσω του ποδιού που πηγαίνει στην καρδιά, μέσω του οποίου αναπτύσσεται η βαλβίδα.

Αντικατάσταση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας (TAVR)

Η σοβαρή στένωση της αορτικής βαλβίδας, για παράδειγμα, είναι μια σχετιζόμενη με την ηλικία εκφύλιση της αορτικής βαλβίδας λόγω συσσώρευσης ασβεστίου, η οποία, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια και θάνατο. Το TAVR έχει φέρει επανάσταση στη διαχείρισή του σε ασθενείς, στους οποίους η αορτική βαλβίδα μπορεί να αντικατασταθεί από μια «εξ ολοκλήρου ενδαγγειακή προσέγγιση». “Αυτό ήταν ιδιαίτερα σωτήριο για ασθενείς με πολλαπλές συννοσηρότητες — διαβήτη, υπέρταση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νόσο των αεραγωγών — που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών με χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Με το TAVR, μπορούν να έχουν ταχύτερη ανάρρωση, που απαιτεί λιγότερη παραμονή στο νοσοκομείο· οι περισσότεροι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επόμενη μέρα», είπαν οι ειδικοί.

Τεχνολογία MitraClip

Ομοίως, η σοβαρή ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας (μια βαλβίδα με διαρροή) είναι συχνή σε νεότερους ασθενείς με «μυξωματώδη εκφύλιση της μιτροειδούς βαλβίδας» και σε αυτούς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια. Για αυτούς, η επισκευή διακαθετήρα που έγινε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία MitraClip ήταν ένας «εναλλάκτης παιχνιδιών». “Συχνά, οι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή αναπτύσσουν αιμορραγία λόγω αραιωτικών του αίματος. Για αυτούς, μπορεί να γίνει διαδερμικό κλείσιμο της συσκευής του αριστερού κόλπου και στη συνέχεια σταμάτησαν τα αραιωτικά αίματος. Αυτοί οι ασθενείς προηγουμένως χρειάζονταν κάτι που ονομάζεται “χειρουργική απολίνωσης αριστερού κόλπου”. Σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου που χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς, οι συσκευές διαδερμικής κοιλιακής υποβοήθησης έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την επιβίωση και την ποιότητα ζωής», είπαν οι γιατροί.

Οφέλη από αυτές τις νέες δομικές καρδιακές παρεμβάσεις που βασίζονται σε καθετήρες

  • Είναι λιγότερο επεμβατικές
  • Δεν υπάρχει χειρουργική ουλή
  • Ο χρόνος της διαδικασίας είναι σύντομος
  • Συντομότερος χρόνος αποθεραπείας
  • Συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο
  • Μπορεί να γίνει για ασθενείς με πολλαπλές συννοσηρότητες
  • Μπορεί να γίνει σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για χειρουργική επέμβαση
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε πραγματικά

Πώς η φορητή τεχνολογία μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς σας

Υπέρηχος Χαμηλής Έντασης: Μη επεμβατκός και αποτελεσματικός τρόπος στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου

Γνωρίστε τα οφέλη των κόκκινων τροφών για την υγεία της καρδιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων

Η τεχνολογία υγείας στη φροντίδα ηλικιωμένων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας την ασφάλεια, ενισχύοντας την επικοινωνία και αυξάνοντας τη συνολική ευημερία για τους ηλικιωμένους.

Η υγεία των πνευμόνων στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη

Με τις αυξανόμενες προκλήσεις που δημιουργούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιλογές τρόπου ζωής, μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση της υγείας των πνευμόνων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Η τεχνολογία παπουτσιών βοηθά στη μείωση του κινδύνου διαβητικού έλκους στο πόδι

Μετά από αυτό το επιτυχημένο πιλοτικό έργο, το επόμενο βήμα για την ερευνητική ομάδα θα είναι η βελτίωση της τεχνολογίας για να την καταστήσει πιο προσιτή για χρήστες με διαφορετικά βάρη και μεγέθη παπουτσιών. "Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των ελκών στα πόδια, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων", δήλωσε ο Wijesundara.

Εικονική πραγματικότητα: Πολλά υποσχόμενη στη διδασκαλία παιδιών με ΔΑΦ

Τα παιδιά με ΔΑΦ έχουν συχνά δυσκολίες με την κοινωνική επικοινωνία, τη συναισθηματική κατανόηση και την αισθητηριακή επεξεργασία, γεγονός που μπορεί να κάνει τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας προκλητικές.

Η τεχνολογική επανάσταση της υγείας στην Ογκολογία

Η ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στην ογκολογία όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την εμπειρία του ασθενούς.