Τεχνολογία

VR headsets: Ακουστικά εικονικής τεχνολογίας ανακατασκευάζουν τις εκφράσεις του προσώπου

VR headsets: Ακουστικά εικονικής τεχνολογίας ανακατασκευάζουν τις εκφράσεις του προσώπου

VR headsets: Τα ακουστικά εικονικής τεχνολογίας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων ανακατασκευάζουν τις εκφράσεις του προσώπου.

Η τεχνολογία ανοίγει ατελείωτες πόρτες και επιτρέπει στους ερευνητές να κάνουν απίστευτα πράγματα. Πρόσφατα, μια ομάδα στο Τέξας αναπτύσσει ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας (VR) να βλέπουν τις εκφράσεις του προσώπου όσων αλληλεπιδρούν. Οι επαγγελματίες υγείας ελπίζουν ότι τεχνικές παρόμοιες με αυτές τις τεχνικές θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στους ασθενείς.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας αναπτύσσει τεχνολογία που θα επιτρέπει στους χρήστες γυαλιών εικονικής πραγματικότητας να βλέπουν τις πραγματικές εκφράσεις του προσώπου αυτών με τις οποίες αλληλεπιδρούν. Είναι μια από τις πρώτες συσκευές που μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε λεπτομερώς τη δραστηριότητα του ανθρώπινου προσώπου και έχει μια ποικιλία πιθανών εφαρμογών που κυμαίνονται από gaming μέχρι υγειονομική περίθαλψη.

Ο Nguyen είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ασύρματων και Αισθήσεων του πανεπιστημίου, το οποίο εστιάζει στην κατασκευή συστημάτων για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος. Πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση περίπου 250.000 δολαρίων από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για ένα έργο εικονικής πραγματικότητας. Παρά τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών, τα σημερινά ακουστικά VR παραμένουν ογκώδη και κρύβουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του χρήστη. Έτσι, η ομάδα του Nguyen λέει ότι έχει αναπτύξει μια ελαφριά και διακριτική συσκευή που εκτιμά την εμπιστευτικότητα.

Το έργο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ανατομικής και μυϊκής γνώσης του ανθρώπινου προσώπου, τεχνικών ηλεκτρικών μοντέλων και υπολογιστών για την ανάπτυξη αναλυτικών μοντέλων και βιβλιοθηκών υλικού και λογισμικού για την ανίχνευση φυσιολογικών σημάτων που βασίζονται στο πρόσωπο. Η ομάδα που ανέπτυξε τα ακουστικά VR ελπίζει ότι η συσκευή θα έχει εφαρμογές και χρησιμότητα στη λογοθεραπεία.

Για παράδειγμα, οι κλινικοί γιατροί και οι θεραπευτές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να εργαστούν με απομακρυσμένους ασθενείς που έχουν προβλήματα ομιλίας, για να υποδείξουν ακριβώς πού επηρεάζονται οι μύες και να σχεδιάσουν θεραπεία σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες. Η ακριβής παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των μυών του ανθρώπινου προσώπου και η ανακατασκευή των τρισδιάστατων εκφράσεων του προσώπου είναι προκλητικές εργασίες.

Οι επαγγελματίες υγείας ελπίζουν ότι τεχνολογίες όπως η εικονική πραγματικότητα μπορούν να έχουν τεράστια οφέλη για ασθενείς με ψυχικές ασθένειες, νευρολογικές διαταραχές και αναπτυξιακές αναπηρίες. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα μπορούσαν να επιτρέψουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα έως την αναγνώριση συναισθημάτων στην υγειονομική περίθαλψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η απώλεια ακοής επηρεάζει αρνητικά τις πιθανότητες ανάπτυξης άνοιας

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

Ο Μπάιντεν με την πλευρά του πολίτη - καταναλωτή στον τομέα της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.

Νέα τεχνολογία μπορεί να διαγνώσει γλαύκωμα πρώιμου σταδίου

Γλαύκωμα: Μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος οφθαλμικής απεικόνισης μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα έναν πρώιμο δείκτη γλαυκώματος για να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου και την απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα μελέτη από το New York Eye and Ear Infirmary of Mount Sinai (NYEE). Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου/ Αυγούστου του Ophthalmology Glaucoma.