Τεχνολογία

Βηματοδότης: Η συμβολή της τεχνολογίας σε μια ζωή χωρίς αρρυθμίες

Βηματοδότης: Η συμβολή της τεχνολογίας σε μια ζωή χωρίς αρρυθμίες

Βηματοδότης: Πολλοί είναι εκείνοι που παίζουν την ζωή τους κορώνα - γράμματα λόγω των χαμηλών καρδιακών τους παλμών. Η μόνη διαθέσιμη θεραπευτική επιλογή για τον μακροπρόθεσμο έλεγχο αυτής της κατάστασης είναι η εμφύτευση βηματοδότη.

Πότε είναι ένας αργός καρδιακός παλμός πρόβλημα υγείας; Για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα, ζώντας με καρδιακό ρυθμό κάτω από 60 παλμούς ανά λεπτό μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Στην πραγματικότητα, η εμπειρία ενός αργού καρδιακού παλμού σε τακτική βάση είναι μια ιατρική κατάσταση γνωστή ως βραδυκαρδία. Όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η βραδυκαρδία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Η μόνη διαθέσιμη θεραπευτική επιλογή για τον μακροπρόθεσμο έλεγχο αυτής της κατάστασης είναι η εμφύτευση βηματοδότη.

Η τεχνολογία σύμμαχος της καρδιάς

Από την εφεύρεση του βηματοδότη, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν οδηγήσει σε μια σειρά βελτιώσεων που καθιστούν τους βηματοδότες πιο ακριβείς και αποτελεσματικούς. Μερικές από τις νεότερες εξελίξεις περιλαμβάνουν:

  • Βηματοδότες που βασίζονται στην αναπνοή
  • Βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στους βηματοδότες
  • Βηματοδότες ασφαλείς για μαγνητική τομογραφία που επιτρέπουν στους ασθενείς να λαμβάνουν τις υπηρεσίες απεικόνισης που χρειάζονται για την πρόληψη και τη θεραπεία άλλων διαφόρων παθήσεων
  • Ασύρματα μοντέλα βηματοδότη που επιτρέπουν μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και παρακολούθηση
  • Τα πλήρη δεδομένα που παράγονται από τον βηματοδότη μπορούν να αναλυθούν και να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της κατάστασης του ασθενούς και την έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί
  • Βηματοδότες που αφήνουν την καρδιά να λειτουργεί από μόνη της και παρεμβαίνουν μόνο όταν είναι απαραίτητο να ομαλοποιηθεί ένας αργός ή ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός

Όπως παρατηρείτε, κάθε νέο μοντέλο βηματοδότη προσφέρει εκπληκτικά προηγμένα οφέλη που επιτρέπουν το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας για τους ασθενείς, καθώς και τη βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Το κόστος ενός εμφυτεύματος βηματοδότη  είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο, υπάρχουν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, το Heart International Foundation (HBI), συνεργάζονται με εθελοντές σε όλο τον κόσμο για να καταστήσουν τη χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων βηματοδότη και να δώσουν συνέχεια στη φροντίδα σε όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την αντέξουν οικονομικά. Η συγκεκριμένη MKO έχει σώσει περισσότερες από 16.000 ζωές. Με τη συμπόνια και την αφοσίωση που επέδειξαν το HBI και οι συνεργάτες τους, χιλιάδες άνθρωποι κατάφεραν να ζήσουν μια πλούσια και γεμάτη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιους τομείς ψυχικής υγείας πρόκειται να επηρεάσει το Metaverse;

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο στην κατασκευή ιατροτεχνολογικών προϊόντων;

Αναπτύσσοντας την ασύρματη διαχείριση πόνου

Τι μπορεί να μάθει η Amazon στον δρόμο για το Amazon Care;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο εργαλείο αξιολογεί την αφυδάτωση που σχετίζεται με τη διάρροια

Αν και υπάρχουν 5,7 δισεκατομμύρια περιπτώσεις διάρροιας ετησίως μεταξύ ενηλίκων και μεγαλύτερων παιδιών, δεν έχει υπάρξει ένα βολικό, εύχρηστο, τεκμηριωμένο εργαλείο για την αξιολόγηση της αφυδάτωσης σε ασθενείς.

Τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της στην εκπαίδευση

Αν και μάλλον απίθανο να συμβεί, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της εκπαίδευσης στην χρήση του GPT σαν μια πηγή πληροφόρησης για κάποια εργασία που θέλουμε να κάνουμε.

Πώς τα κινητά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας;

Smartphone: Eνώ τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν αναμφισβήτητα οφέλη όσον αφορά την επικοινωνία, την παραγωγικότητα και την ευκολία, είναι σημαντικό να προσέχουμε τον πιθανό αντίκτυπό τους στην υγεία.

Al: Βοηθός σε εκστρατείες παραπληροφόρησης - Δημιουργία ψεύτικων αναρτήσεων, σχολίων, ηχητικών και βίντεο

«Με την τεχνητή νοημοσύνη, οι κακόβουλοι παράγοντες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα-στόχο- θα μπορούσαν να δημιουργήσουν γρήγορα και φθηνά πολλά παρόμοια άρθρα τα οποία όμως θα διαφέρουν ως προς το ύφος και τη διατύπωση.

Πρωτοποριακός βιοαισθητήρας αναγνωρίζει το χαλασμένο κρέας

Ενώ ο βιοαισθητήρας παρουσιάζει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, για την ευρεία εφαρμογή του θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκλήσεις, όπως η επεκτασιμότητα και η αποδοτικότητα σε μεγάλη κλίμακα παραγωγής.