Τεχνολογία

Τζεφ Μπέζος: Το ταξίδι στο διάστημα διάρκειας 10 λεπτών [vid]

Τζεφ Μπέζος: Το ταξίδι στο διάστημα διάρκειας 10 λεπτών [vid]

Τζεφ Μπέζος: Η εκτόξευση του πυραύλου «New Shepard» έγινε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος (ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00) από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυδιαφημισμένη αποστολή στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος. Ο πύραυλος-κάψουλα «New Shepard» με επιβάτεςτον Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του Μαρκ, το νεότερο και το γηραιότερο άτομα που θα ταξιδέψουν στο διάστημα, αφού εκτοξεύτηκε, έφτασε στο όριο του διαστήματος και 10 λεπτά μετά προσγείωθηκε στη Γη. Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος (ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00) από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

New Shepard First Human Flight

Οι τρεις συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος

6 θέσεις υπάρχουν συνολικά στον πύραυλο «New Shepherd», αλλά μόνο οι τέσσερις έχουν καλυφθεί.

Ποιοι είναι οι τρεις συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος:

  • Μαρκ Μπέζος:

Ο μικρότερος αδερφός του Τζεφ Μπέζος , Μαρκ, είναι πρώην ιδιοκτήτης διαφημιστικού γραφείου και αντιπρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Robin Hood», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος σε ανάρτηση στο Instagram. «Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο.», πρόσθεσε.

  • Γουάλι Φανκ:

Εκπαιδεύτηκε με άνδρες αστροναύτες για το πρόγραμμα «Mercury» της NASA, αλλά δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πάει στο Διάστημα.
Η 82χρονη σήμερα Αμερικανίδα θα είναι το τιμούμενο πρόσωπο της αποστολής του «New Shepard», σύμφωνα με ανάρτηση του Τζεφ Μπέζος στο Ιnstagram. Η Φανκ θα είναι το γηραιότερο άτομο που ταξίδεψε στο Διάστημα.

  • Όλιβερ Ντέιμεν:

Ανώνυμος Αμερικανός κατέβαλε το ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος και τελικά δεν θα κάνει την πτήση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Blue Origin». Ως εκ τούτου, ο Όλιβερ Ντέιμεν, ένας 18χρονος απόφοιτος Λυκείου πήρε τη θέση του. Πρόκειται για το νεαρότερο σε ηλικία άτομο που πήγε πάει στο Διάστημα.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και την πτήση του Τζεφ Μπέζος και των συνεπιβατών του στο διάστημα στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τι λένε τα στοιχεία για το ρεκόρ των κερδών της Amazon

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

Το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο μοιάζει με διάστημα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Ένζυμο κλειδί στην καρκινική δομή ανιχνεύτηκε με τη βοήθεια ακτινών Χ

Καρκίνος: Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ακτινών Χ του Advanced Photon Source του Εθνικού Εργαστηρίου στο κέντρο ερευνών Argonne στις ΗΠΑ, οι ερευνητές κατάφεραν να προσδιορίσουν τη δομή ενός ενζύμου που παίζει βασικό ρόλο στην εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Το έξυπνο νανοενισχυμένο τσιμέντο ευελπιστεί να δώσει λύσεις στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης

Πόλεις του μέλλοντος: Με το τσιμέντο να είναι το πιο διαδεδομένο δομικό υλικό παγκοσμίως και τη βιομηχανία τσιμέντου να αντιπροσωπεύει το 8% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, η Ange-Therese Akono, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Μηχανικών του McCormick στράφηκε στη νανοενίσχυση του τσιμέντου για να βρει τη λύση.