Επιστημονικά Νέα

Γη Ζωή: Μελέτη αρχαίων διαμαντιών δείχνει ότι η Γη ήταν κατάλληλη για ζωή τουλάχιστον από 2,7 δισ. χρόνων

Γη Ζωή: Μελέτη αρχαίων διαμαντιών δείχνει ότι η Γη ήταν κατάλληλη για ζωή τουλάχιστον από 2,7 δισ. χρόνων

Γη Ζωή: Τα πτητικά που διατηρήθηκαν στα διαμάντια που βρέθηκαν σε αρχαία βράχια ήταν παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στο σημερινό μανδύα της Γης, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπήρξε καμία θεμελιώδης αλλαγή στις αναλογίες των πτητικών στην ατμόσφαιρα τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια.

Μια μοναδική μελέτη αρχαίων διαμαντιών ηλικίας 2,7 δισεκατομμ. ετών έδειξε ότι η βασική χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας της Γης που την καθιστά κατάλληλη για την ανάπτυξης της ζωής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας υπάρχει τουλάχιστον από τότε. Τα πτητικά που διατηρήθηκαν στα διαμάντια που βρέθηκαν σε αρχαία βράχια ήταν παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στο σημερινό μανδύα της Γης, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπήρξε καμία θεμελιώδης αλλαγή στις αναλογίες των πτητικών τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό δείχνει ότι μία από τις βασικές πλανητικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη της ζωής εμφανίστηκε αμέσως μετά το σχηματισμό της Γης και έκτοτε παρέμεινε αρκετά σταθερή.

Οι ερευνητές μελέτησαν διαμάντια που βρίσκονταν παγιδευμένα σε βράχο 2,7 δισεκατομμυρίων ετών από το Wawa, στη λίμνη Superior του Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι τα διαμάντια είναι τουλάχιστον τόσο παλιά όσο και τα βράχια στα οποία βρέθηκαν ή πιθανώς και παλαιότερα. Είναι δύσκολο να χρονολογήσουμε τα ίδια διαμάντια, επισημαίνει η ερευνητική ομάδα, επομένως η χρονολόγηση των βράχων μας δίνει μια ελάχιστη ηλικία των διαμαντιών.

Παρουσιάζοντας το έργο της ομάδας του στο Goldschmidt Geochemistry Conference, ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Dr. Michael Broadly (University of Lorraine, Γαλλία) είπε: “Η αναλογία και η σύνθεση των πτητικών αντικατοπτρίζει αυτό που βρέθηκε στο μανδύα της Γης και δεν έχουμε αποδείξεις σημαντικής αλλαγής από τότε που σχηματίστηκαν αυτά τα διαμάντια, 2,7 δηλαδή δισεκατομμύρια χρόνια πριν”.

Τα πτητικά, όπως τα είδη υδρογόνου, αζώτου και άνθρακα είναι ελαφρά χημικά στοιχεία και ενώσεις, που μπορούν να εξατμιστούν εύκολα λόγω θερμότητας ή αλλαγών πίεσης. Είναι απαραίτητα για τη ζωή, ειδικά ο άνθρακας και το άζωτο. Δεν είναι όλοι οι πλανήτες πλούσιοι σε πτητικά στοιχεία. Η Γη ωστόσο είναι και παρομοίως η Αφροδίτη. Γενικά, ένας πλανήτης πλούσιος σε πτητικά στοιχεία έχει περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσει τη ζωή, γι ‘αυτό μεγάλο μέρος της αναζήτησης ζωής σε πλανήτες που περιβάλλουν μακρινά αστέρια έχει επικεντρωθεί στην αναζήτηση πτητικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

Το μεγαλύτερο μουσείο αστρονομίας στον κόσμο μοιάζει με διάστημα

Μετά τη NASA ετοιμάζει και η ESA αποστολή στον αφιλόξενο πλανήτη της Αφροδίτης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.