Τεχνολογία

Το Twitter εξοπλίζεται ενάντια στα fake news

Το Twitter εξοπλίζεται ενάντια στα fake news
ADMAN

Το Twitter έχει αποκτήσει την τεχνολογία εκκίνησης Fabula AI, η οποία χρησιμοποιεί την εκμάθηση μηχανών για να βοηθήσει στην ανίχνευση της διάδοσης της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής του Twitter για να συγκρατήσει ορισμένα από τα ψεύτικα περιεχόμενα ειδήσεων που εμφανίζονται στα κανάλια του.

Η Fabula AI είναι μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία αναπτύσσει αλγόριθμους και μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό «πλαστών ειδήσεων» (όπως στο περιεχόμενο ειδήσεων που είτε δεν είναι πραγματικό, επιδιώκει να παραπλανήσει ή τουλάχιστον δεν έχει επαληθευτεί). Τα ψεύτικα νέα μπορούν να κυκλοφορήσουν σκόπιμα ή τυχαία. Με τη σκόπιμη κυκλοφορία υπάρχει συχνά πρόθεση, η οποία κατά κανόνα προέρχεται από τον δράστη, να νοθεύσει ή να επηρεάσει τα γεγονότα. Με τυχαίες «ψεύτικες ειδήσεις», αυτό αναφέρεται σε ιστορίες που μπορεί να έχουν κάποια αλήθεια σε αυτούς, αλλά δεν είναι εντελώς ακριβείς.

Το Twitter ανέφερε ότι ανησυχεί για μερικά από τα ψεύτικα νέα που εμφανίζονται στην πλατφόρμα του. Τον Μάιο του 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διεξαγάγει έρευνες για το πώς οι λευκοί εθνικιστές και οι λευκοί υπερασπιστές χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα, λόγω ανησυχιών για ψεύτικα νέα από φασιστικές οργανώσεις που διαδίδονται μέσω του δικτύου Twitter.

ΗCTO Twitter,  Parag Agrawal είπε ότι η εξαγορά “θα είναι ένας βασικός μοχλός, καθώς εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς στο Twitter και να τους βοηθήσουν να δουν τις σχετικές πληροφορίες … θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την υγεία της συνομιλίας, το χρονοδιάγραμμα, τις συστάσεις, την καρτέλα εξερεύνησης και την εμπειρία επιβίβασης. “

Το Fabula AI χρησιμοποιεί βαθιά εκμάθηση γραφημάτων για την ανίχνευση του χειρισμού του δικτύου. Η βαθιά εκμάθηση του γραφήματος είναι μια σχετικά νέα τεχνική για την εφαρμογή τεχνικών μηχανικής μάθησης σε δομημένα δεδομένα δικτύου. Η προσέγγιση μπορεί εύκολα να αναλύσει πολύ μεγάλα και σύνθετα σύνολα δεδομένων για να περιγράψει σχέσεις και αλληλεπιδράσεις, καθώς και να εντοπίσει σήματα. Αυτή η προσέγγιση παρέχει τη βάση για την ανίχνευση ψεύτικων ειδήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας συμβάλλει στην βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης

Έξυπνο κύπελλο & εφαρμογή εμμήνου ρύσεως από το Bristol

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία υγείας μειώνονται καθώς η αγορά ισορροπεί ξανά

Τεχνολογία υγείας: Αν και οι επενδύσεις εξακολουθούν να έχουν επιβραδυνθεί, οι εταιρείες ψυχικής υγείας έχουν πράγματι δει το μέσο μέγεθος των συμφωνιών και τις αποτιμήσεις να αυξάνονται. 

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι χημειοθεραπείες

Τεχνολογία: Οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο να παρέχουν με ασφάλεια μια σταθερή παροχή χημειοθεραπείας απευθείας στους όγκους του εγκεφάλου - κάτι που ελπίζουν ότι θα είναι μια σημαντική πρόοδος για ασθενείς με ανίατους καρκίνους. 

Πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει η πηγή του χιούμορ;

Ρομπότ: Τα ρομπότ θα πρέπει στην πραγματικότητα να έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα και πιστεύουμε ότι μπορούν να το δείξουν αυτό μέσω των συμπεριφορών συνομιλίας τους, όπως το γέλιο, το βλέμμα των ματιών, οι χειρονομίες και το στυλ ομιλίας.

Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία μας από τη χρήση των φωτοβολταϊκών;

Φωτοβολταϊκά: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ηλιακά πάνελ προκαλούν καρκίνο. Σε πολλές περιπτώσεις, αντισταθμίζουν άλλες πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να συμβάλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο [του πνεύμονα].

Η μαγνητική τομογραφία απεικονίζει τον μεταβολισμό της καρδιάς σε πραγματικό χρόνο

Μαγνητική τομογραφία: Η ομάδα του καθηγητή Sebastian Kozerke προωθεί την τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεικόνιση του μεταβολισμού σε πραγματικό χρόνο.