Τεχνολογία

Το Λονδίνο πρωτοπορεί στην οικολογική θέρμανση

Το Λονδίνο πρωτοπορεί στην οικολογική θέρμανση

Οι Λονδρέζοι συχνά παραπονιούνται για τη ζέστη σε συγκεκριμένες γραμμές του Μετρό – αλλά σύντομα η ίδια ζέστη θα χρησιμοποιηθεί για να ζεστάνει τα σπίτια των κατοίκων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτή η πρωτοβουλία θεωρείται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως: η θερμότητα που πριν πήγαινε χαμένη από την Northern Line πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ώστε να διοχετεύεται σε σπίτια και επιχειρήσεις στον δήμο του Islington, στο Βόρειο Λονδίνο, μέχρι το τέλος της χρόνιας.

Το project είναι μέρος ενός συνολικότερου προγράμματος για να παρέχει η πόλη οικονομικότερη και πιο οικολογική θέρμανση σε ορισμένες περιοχές. Το Islington ήδη παρέχει θέρμανση σε 850 σπίτια χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια που παράγεται στο Κέντρο Ενέργειας Bunhill, μέσα από ένα σχήμα συνδυασμού θέρμανσης και ενέργειας. Η επέκταση θα χρησιμοποιεί τώρα τον θερμό αέρα από το σύστημα εξαερισμού της γραμμής του Μετρό, ώστε να παρέχει θερμότητα στο δίκτυο.

Η Ramboll, η εταιρία στην οποία έχει δοθεί το έργο σχεδιασμού και παράδοσης του δικτύου θέρμανσης, σε δήλωσή της ανέφερε ότι το project είναι το πρώτο στην Ευρώπη που «θα ανακυκλώσει τη θερμότητα από το Μετρό του Λονδίνου», ώστε να παρέχει «μια πηγή θέρμανσης οικονομική και με λιγότερο άνθρακα για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, κτήρια του δήμου και κέντρα που χτίστηκαν από το 1930 έως το 1980».

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι οι επιβάτες θα ωφελούνται επίσης, καθώς το μετρό θα είναι δροσερότερο με αυτό τον τρόπο. Αν και έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες στον κόσμο για τη δυνατότητα εφαρμογής ενός τέτοιου προγράμματος, οι ειδικοί λένε ότι είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο τίθεται σε εφαρμογή.

Άλλα είδη «εναλλακτικής θέρμανσης» που χρησιμοποιούνται για να ζεσταίνουν τα σπίτια στη Μ. Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη περιλαμβάνουν θερμότητα από εργοστάσια, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, αναφέρεται ότι από το 2025 και μετά κανένα νέο σπίτι δεν θα είναι συνδεδεμένο με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο και θα χρησιμοποιούνται άλλες μέθοδοι για τη θέρμανσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η μετά-covid εποχή και η επικαιροποιημένη στρατηγική κυβερνοασφάλειας

Blockchain: Υγειονομική περίθαλψη χωρίς προστασία στο μέλλον

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να «διαβάσει» - με μία μόνο φωτογραφία - τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.

Το δύσκολο πέρασμα στη βιοοικονομία και τα σημαντικά οφέλη της βιοτεχνολογίας

Βιοτεχνολογία: Αν και η πανδημία Covid-19 προκάλεσε μείωση 7% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2020 σε σύγκριση με το 2019, τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνονται.